Jessica Park - Flat-Out Love - Szeretni bolondulásig


molygoodreadsbeleolvasó

A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.
Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.
Bonyolult? Kínos? De még mennyire.
Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.
De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.

Főszereplők: Julie Seagle & Matthew Watkins
Boston - jelenkor

Műfaj: New adult
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Komáromy Zsófia
Megjelenés: 2013. december 13.
ISBN: 9789633735411
388 oldal, puha kötés

Értékelésem:
„Pont olyan jó - talán még jobb is -, mint amire számítottál, egyszerűen csak más. Most visszanézve már belátod, honnan tudhattad volna, mire számíts, de a tényekre koncentráltál, nem pedig magára az érzésre.”
Annak, aki kézbe veszi a könyvet, lenne egy jó tanácsom: feledkezz el a new adult regények ismerőssé vált fordulatairól, és készülj arra, hogy egy összetett és megkapó történet kel majd életre a lapokon. Úgy gondolom, a Szeretni bolondulásig messze nem csupán arról szól, hogy két fiatal szokatlan körülmények között talál egymásra, sokkal inkább a különös Watkins család egészéről mesél nekünk. S ettől olyan egyedi és különleges a regény nyújtotta élmény. Más, de jó értelemben más. Egyszerű, mégis olyan nagyon komplikált, olykor vicces, máskor könnyekig megható és nem is tudom... olyan fájdalmasan szép az egész.

Felsorolni is sok lenne, mennyi részletét szerettem:  Nagyon tetszett, hogy a közösségi háló olyan szerves részét képezte a történetnek, mint amilyen fontos a mai fiatalok életében. Némelyik állapot frissítés fergetegesre sikerült. Az e-mailes részek szintén imádni valóak - hol vidámak, hol igazán érzelmesek - voltak. Matt kockafejségét hirdető pólói mindig megmosolyogtattak, csakúgy mint számtalan a Julie-val folytatott eszmecseréi közül. A csöppet talán koravén Celeste meglepő, de roppant éles látó megjegyzései mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Finn pedig pont olyan figura, akit egyaránt szívesen fogadnánk legjobb barátunknak, ugyanakkor akár könnyedén bele is bolondulhat az ember lánya. 
De a leginkább a mindennek értelmet adó, nagy csavar volt az, ami megérintett. Sejtettem, szinte a legelejétől gyanakodtam rá, hogy ez van a háttérben, mégis azt kívántam, bár ne így lenne, bár valami más magyarázata lenne a sok furcsaságnak. Buta dolog, de még a nem szeretem szerelmi háromszög lehetőségének is drukkoltam, olyan nagyon tartottam attól, hogy igazam lesz.
S talán pont emiatt, számomra a lezárás nem adott eleget. A fájdalmas igazság keltette sajgást nem tudta kellően enyhíteni az utolsó pár oldal. Többet, részletesebbet vártam volna. S ahogy ezen morfondíroztam, az jutott eszembe, talán nem ott-e a hiba, hogy bár a teljes regény harmadik személyben íródott, mégis mindig mindent Julie szemszögéből láttunk? Kíváncsi lennék, ha a kiegészítő novellát, a Flat-Out Mattet elolvasnám, vajon elmúlna-e belőlem ez a kis hiányérzet.

Kedvenc pólófelirat:
„Én: mint te, csak jobb kiadásban”
Kedvenc állapotfrissítés:
„... a Twitter olyan, mintha a Facebook züllött unokatesója lenne. Olyan ostoba és ribis dolgokat művel, amit a felelősségteljes kuzinja soha.”
Kedvenc üzenetváltás:
„[Julie:] Azt hiszem, kezdek beléd zúgni. (...)
[Finn:] Helyes. Szerintem én is kezdek beléd zúgni. Zúgjunk tovább együtt...”
Zenelista:
Könyvtrailer:

Playlist


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában december 13-án megjelent Jessica Park: Szeretni bolondulásig című könyve, mely a kiadó Rubin pöttyös sorozatának első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc állomásos blogturné keretén belül mutatja be Julie és Matt történetét!
2013. december 13-tól minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a regényhez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

A turné állomásai:

12/15. Dreamworld
12/17. Angelika blogja
12/18. Roni olvas
a Rafflecopter giveaway