Lara Adrian - The Midnight Breed Series Companion

Míg Lara Adrian sorozata idehaza a nyolcadik könyv - Az éjfél fogságában - megjelenésére vár már egy jó ideje, addig az óceán túlpartján túl vannak a tizenegyedik részen - Edge of Dawn -, amelyben amellett, hogy jó néhány éves ugrással folytatódik a Rend élete, azaz az egykori harcosok immár felnőtt leszármazottaival találkozhatunk főszereplőkként, az átívelő történet is teljesen új probléma körül forog.
S ott a szerző ezt a pillanatot választotta, hogy megjelentessen egy 'bepillantás a kulisszák mögé' típusú kötetet.
Részben emberek, részben egy más világ leszármazottai ők, akik több ezer éve közöttünk élnek... és most a népszerű, Éjfél szülöttei sorozat rajongói minden eddiginél mélyebbre merülhetnek e csábító vámpírok sötét izgalmakat rejtő világába.
A több mint 300 oldalas könyv az ígéret szerint június 26-án fog megjelenni paperback kiadásban. S mivel egy független kiadású műről van szó, azaz pl a bookdepositoryn se híre, se hamva, a rajongóknak célszerű az e-formátumot beszerezni, annál is inkább, mert az már múlt hónap 29-től elérhető. 
S hogy mit kapunk a pénzünkért? Íme egy kis kedvcsináló:
.
  • Előszó arról, hogyan is született meg a sorozat, és ez a kötet.
  • Ismertetők. Az Ősök, a Faj, a Rend és a Kiválasztottak részletes bemutatása mellett helyet kaptak a Rend által tartott szertartások leírásai, valamint egy rövid szószedet is.
  • A korábbi részek rövid áttekintése. A főszereplők, az említett helyszínek és a történet rövid összefoglalása mellett itt kaptak helyet a playlistek, és a szerzői kommentárok is.
  • Egy eddig még meg nem jelent novella, az A Touch of Midnight, amely Gideon és Savannah szerelmét meséli el. Ebből egy kisebb részlet elolvasható az írónő facebookján, illetve a honlapján a teljes első fejezet megtalálható ízelítő gyanánt.
  • Részletes, abc rendbe szedett szereplő kalauz, amely Alexandra “Alex” Maguire-től Zaelig egyesével végig veszi valamennyi olyan karaktert, akire érdemes emlékezni, s kitér olyan apróságokra, mint hogy melyikük mikor lépett először az olvasók elé, kinek milyen színű a haja, vagy épp milyen képességekkel rendelkezik.
  • Sok-sok megválaszolt olvasói kérdés. Egy részük a sorozat alakulására vonatkozott, ám egy részüket magukhoz a szereplőkhöz intézték. Néhány szemelvény az előbbiek közül*:
Mikor tudunk meg többet az Atlantisziakról és a kapcsolatukról a Kiválasztottakkal?
Az Atlantisziak és a Kiválasztottak közötti kapcsolatra először a Deeper Than Midnight-ban utaltam, amikor Savannah húga elmondja Corinne-nek, hogy Savannah anyajegye (a Kiválasztottak jele) ott van, ahol „a tündérek megcsókolták”. Az Atlantisziak nem klasszikus tündérek, viszont egy halhatatlan faj természetfeletti és érzékek feletti erőkkel.
Épp úgy, ahogy megcsavartam a hagyományos vámpír fajt a másvilági eredettel, a hagyományos tündér mitológiába is tettem egy „idegen” csavart az Atlantisziak tekintetében a sorozatban. Ami a Kiválasztottak és az Atlantisziak kapcsolatát illeti, ez igazából a Darker After Midnight-ban kerül napvilágra, amikor Jenna elkezdi összekötni a dolgokat a bostoni erőd Kiválasztottai és az igazi apjuk között. Ez a kapcsolat folyamatosan bontakozik és terjed majd ki, ahogy a sorozat folytatódik.

Fogunk valaha is olvasni az Edge of Dawn és a Darker After Midnight között eltelt évekről? Vagy nem gondolod, hogy lényegesek a történet szempontjából?
Talán lesz egy vagy két novella az Első Hajnal (First Dawn), ami a Darker After Midnight végén történik és az új sorozat ív kezdete között eltelt húsz évről, ami az Edge of Dawn-nal kezdődik. Egy ötlet formálódik éppen, és azt hiszem, érdekes lenne látni egy történetet a háború sötét éveiben elhelyezve. Viszont nem tudok elképzelni egy teljes kötetet abban az időszakban.

Fogunk látni több Dragos által tenyésztett „gyilkost”, mint amilyen Hunter? Férfiak, akiket gonosz céllal nemzettek, de hátat fordítottak a kiképzésüknek és a Rendért harcolnak?
Lehetséges. És vannak még ötletek a fejemben egy ideje néhány Első Generációs gyilkos „tékozló fiúról”, akikbe nincs olyan mélyen belenevelve a program, mint Hunterbe volt, akik felnőtt gyilkosok, de korban közelebb voltak Nathanhoz, amikor kiszabadultak Dragos irányítása alól. Lehetséges, hogy találok nekik helyet a sorozatban valahogy. Meglátjuk!

Lesz Mathias Rowannak saját története?
Van egy ötletem egy novellához Mathiasnak, és a sorozat folytatásában is többet fogunk látni belőle.

Milyen hosszú lesz az Éjfél Szülöttei sorozat a végére?
Még hét kötetet terveztem a teljes sorozathoz az Edge of Dawn után, és egy maréknyi novellát is menet közben. Lehetséges, hogy ez a szám enyhén változik mielőtt mindennek vége, de a sorozat egy előre eltervezett végpont felé tart ezzel a jelenlegi, második történet ívvel, ami az Edge of Dawnnal kezdődik.
  • 12 különböző játékos teszt, amelyből a rajongók megtudhatják, mennyire is ismerik kedvenc sorozatukat.
  • Egy lista mindazon országokról, ahol megjelent a sorozat. Bizony, ott virít, hogy Hungary - Ulpius-haz Publishers.
  • Egy levél arról, merre is tart a sorozat*:
Az Edge of Dawn és ami aztán következik
Szóval, itt lennénk, lezárult az Éjfél szülöttei sorozat első szakasza. Remélem élvezetesnek találtátok, hogy vethettetek egy bennfentes pillantást a szereplőkre, a regényekre és beláthattatok a kulisszák mögé, hogy Lucan és a Rend, a Faj és a Kiválasztottak, az Ősök és az Atlantisziek – még Dragos is – hogyan keltek életre a lapokon.
Visszanézve erre a tíz kötetre és két novellára, amit most a sorozat tartalmaz, nem tudok nem büszke lenni arra, hogy ezt mind én alkottam. Sőt mi több, óriási hálát érzek irántatok, az olvasóim iránt, hogy elfogadtátok és magatokhoz öleltétek a karaktereket, a könyveket, és ezzel együtt engem is.
Mire ez a kézikönyv megjelenik, a sorozat már megélte 2013 februárját, a tizenegyedik Éjfél Szülöttei kötetet, az Edge of Dawn-t, amely Mira és Kellan története.
Az Edge of Dawn egy új történet ívet indít, ami a Rend leszármazottait állítja előtérbe és rengeteg új karaktert is, akiket alig várok, hogy megismerjetek. Ne aggódjatok amiatt, hogy hiányozni fog Lucan, Gabrielle, Gideon, Savannah, Dante, Tess, Tegan, Elsie és az eredeti társaság többi tagja. Ők is nagy szerepet játszanak az Edge of Dawn-ban és ez a sorozat nagy részében is így lesz ahogy haladunk előre vele. És biztosíthatlak titeket, hogy amennyire szerettem írni az első tíz könyvet, az újakkal még jobban szórakozom.
Az Edge of Dawn után még hét kötetet tervezek és egy maréknyi novellát is. Ha élveztétek a sorozat első felét, remélem, hogy csatlakoztok hozzám a következő kalandra is!
Mira és Kellan története utána következő Nathan sztorija lesz, a Crave the Night, amit a Random House pillanatnyilag 2014 elejére tervez kiadni kemény kötésben.
Addig is szeretném megköszönni, hogy ennyire nagylelkűen és lelkesen befogadtátok a munkámat. Könyveket írni teljes állásban az én valóra vált álmom, de ez nem valósulhatott volna meg nélkületek, drága olvasóim.
Igazán megtiszteltek!
  • S végül a szerző életrajza.
*: A fordításokért Nusejkát illeti a köszönet.