Qhuay visszatekintő (1)

* Qhuay = Qhuinn & Blay páros együtt

Bemelegítésként pár sorban az én sztorim a Fekete Tőr Testvériséggel:

Mert megjelenésre várva mi mást művelhet egy rajongó, mint hogy beleveti magát az előzmények felelevenítésébe? (No meg minden elérhető spoiler morzsát összecsipeget, de erről majd egy másik napon szólnék pár mondatot.) Szóval, nosztalgia rules!

Úgy emlékszem, 2006 telén engedtem a kíváncsiságomnak, és néztem utána, mire ez a nagy ováció az általam akkoriban látogatott amerikai könyves blogokon. Dicshimnuszokat zengtek egy Ward nevű szerző vámpíros sorozatáról. Harcosok és a nekik rendelt asszonyaik… hmm… A borítók tetszettek, az értékelések melegen ajánlották, és igen, már akkor is ott voltak azok a fránya idézetek. A leelan és a hellren szavak nagyon megtetszettek, így úgy döntöttem, nekivágok a Dark Lovernek (Sötét szerető).
És szenvedtem, de kegyetlenül. Addig főként novellákat, könnyed románcokat fogyasztottam angolul. És ez minden volt, csak nem önbizalom növelő olvasmány. Döcögősen haladtam, de talán a konokság miatt, talán mert a történet olyan volt, amit előtte nem igen olvastam, nem adtam fel. Átrágtam magam rajta, és a folytatás már sokkal könnyedebben csúszott. Mire Butch könyve a boltokba került a nagy vízen túl, már én is felsorakoztam a rajongók táborába, s onnantól izgatottan vártam a soron következő részeket.
2008-ban, amikor kis hazánkba is megérkezett a vámpír őrület, épp Phury kötetét gyűrtem talán egy árnyalatnyi kevésbé lelkesen. Bár számomra más volt, mint a korábbiak, meg sem fordult a sorozat feladásának gondolata a fejemben, hiszen addigra már ott volt a felnövekvő új nemzedék, és szegény összetört lelkű Thor, akik sorsának alakulására fölöttébb kíváncsi voltam. Ám az írónő mikor máskor döntött volna úgy, hogy lassabbra veszi az írás ütemét, mint ekkor? Rendben, a Beavatás is élvezetes volt, de… És ez aztán egy óriási de! Míg V könyvét úgy zártam be, hogy a srácok kedvelt mellékszereplők, s jó lesz egyszer olvasni róluk, addig az a fránya hatodik rész a vesztemet okozta azzal, hogy meglebegtette előttem, hogy Qhuinn és Blay között szövődhet valami.

Addig szimpatikusak voltak. Azóta őrülten drukkolok értük. Majdnem hat év várakozás, csalfa reménysugarak tömkelege és elmondhatatlan mennyiségű szurkolás, majd egy éve hibbant Snoopy tánc és fülig érő vad vigyor, amikor J.R. Ward bejelentette:
„Their time has come. 2013 – Next BDB hardcover… Blay & Qhuinn!!!”