2013. március 16., szombat

Qhuay infók, morzsák, spoilerek

Ha elkap a rajongás gépszíja, én bizony nem átallok kitartóan keresgélni, hogy megtudjak néhány plusz információt kedvenceim sorsának alakulásáról. Persze tudatában vagyok annak, hogy ezzel nem mindenki van így. Tudom, vannak, aki teljes meglepetésként szeretik megélni a sorozatok következő részeit. Nos, ez a bejegyzés nagyon nem nekik szól! Csakis és kizárólag azoknak, akik hozzám hasonlóan be vannak sózva, úgy várják már a 26-át, és kiéhezve vetik rá magukat a legapróbb részletekre is.
Tehát, utolsó figyelmeztetés:  
Mindenki csak saját felelősségre olvasson tovább, és aztán viselje következményét!
Én szóltam…

Mára eljutottunk odáig, hogy léteznek hivatalos spoilerek.
A megjelenés előtt hónapokkal korábban megismerhetjük a fülszöveget, és láthatjuk a borítót. Sőt, sok szerző tart dedikálásokkal egybekötött beszélgetéseket, amelyeken ködösített féligazságokkal ugyan, de hajlandóak válaszolni a rajongóknak a kiadásra várakozó műveikről. S hála a lelkes résztvevőknek ezekről általában a kimaradtak is értesülhetnek. Ezen kívül bevett szokás lett az író blogján, fórumán, facebookján, twitterén… akárhol megosztani apró, idegborzoló idézeteket, avagy a kész könyv különböző részeinek fotóját közreadni.
Ward a ’mondok is meg nem is’ igazi bajnoka, de ez egy rajongót sem tart vissza attól, hogy izgatottan várja, mi derül ki az általában Cincinattiben megrendezett író olvasó találkozón. A Lover at Last kapcsán elhangzottak összefoglalói:
 • 2012. március 31 után, a Lover Reborn (Újjászületett szerető) megjelenését követően kiderültek itt.
 • 2012. április 16-án, az RT Conference-en elejtett apróságok itt.
 • 2012. szeptember 29-én, a Rapture dedikálás alkalmával elhangzottak pedig itt.
A facebookon megosztott idézetek összegyűjtve megtalálhatóak a moly.hu ide vágó oldalán, természetesen angolul. Lukács Andrea, a sorozat fordítójának blogján mindahány olvasható magyarul ebben a blogbejegyzésben. Köszönet neki érte!
Nem meglepő módon van kedvencem ezekből a szösszenetekből, mégpedig:
„- Engedd, hogy megcsókoljalak! - nyögte Qhuinn, és odahajolt hozzá. - Tudom, hogy nem érdemlem meg, de kérlek... ezt megteheted értem. Hadd érezzelek...
Az ajka egy pillanatra óvatosan hozzáért az övéhez. Aztán visszatért, hogy még többet kapjon. És ottmaradt.
- Könyörögni fogok. - Qhuinn ismét megsimogatta kínzóan édes szájával. - Ha az kell, megteszem. Nem érdekel semmi, könyörögni fogok...”
A közösségi háló számtalan kommentje, és az itt-ott köztük feltünedező válaszok közül két csöppnyi információt lehetett eddig kimazsolázni:
 1. Nincs tervben graphic novel készítés a FTT sorozatból.
 2. Készül viszont a playlist, ami máris több mint 80 zeneszámot tartalmaz.
És az ígéret szerint hétfőtől érkeznek a Warden videók, amelyekből talán még kiderül pár apróság.

A számtalan kiadói / szerzői információ hintés mellett természetesen kiirthatatlanok a nem hivatalos spoilerek is. S ezeknek ráadásul van valami plusz titokzatossága is, talán azért, mert ezek kevésbé nyíltan terjednek csupán. Néha egészen kalandos a megszerzésük, néha elég megfelelő helyen lenni, vagy megfelelő embereket ismerni.
Az első nem szándékos ízelítőről nem sokkal március beköszöntét követően értesültem. Több üzenetet is kaptam, hogy figyelj, az angol amazonon belelapozó funkciót töltötték fel a hardcover kiadás linkjéhez. Kora reggel lévén csak gyorsan ellenőriztem, működik-e, és már kezemet dörzsölgetve készültem, hogy munkaidő leteltével sorról sorra kielemzem majd. Na persze, ahogy azt én elgondoltam… Pár óra múlva érkezett a hír, már el is távolították.
Viszont új fejleményről is befutott az infó! Mégpedig, hogy az itunes könyv szekciójában sample-ként az előszó és 4 fejezet, azaz 58 oldal olvasható. Akinek ipohne-ja van, azt letámadtam, akiről sejtettem, hogy hozzá tud férni, azt riadóztattam. Másnap reggelig négy különböző helyről futott be a szöveg különböző formátumokban. 
Mondtam már mennyire imádom az internetet és a rajongói közösségeket? Mert nagyon! :)

Ward minden könyvet a főszereplőknek ajánl, és valahogy pár szóban képes minden egyes alkalommal meghatni picit. Most sincs ez másként.
Az előszó abba az időbe tekint vissza, mielőtt megismertük volna Qhuinnt. Színre lépése óta világos volt, hogy kétszín szeme miatt a családja éppen csak megtűrte, de itt, így összefoglalva, részletezve, milyen is volt a srác élete… hát eddig sem kedveltem a fene előkelő elit famíliát, de most aztán teljes gyűlölet lángolt fel bennem.
A nyitó fejezetekben Qhuinn Hummerjét elkötik, amin kissé bepöccen, s nem mindennapi üldözés kerekedik az ügyből, ami nem ér mindenki számára jó véget. (A 11-ei idézet innen származik.) Valamint pár oldalnyit máris szerepet kaptak az utóbbi időben erősen háttérbe szorult alantosok, akik úgy látszik, ismét erőre fognak kapni egy új vezető irányítása alatt.
Az a pár oldal úgy kellett, mint szárazság idején az áztató eső, komolyan mondom. Nehezemre esett az idióta vigyort letörölni az arcomról miközben olvastam, pláne ilyen részeknél:
„“I think that's Justin Bieber."
Standing in front of a lineup of Lay's potato chips, Qhuinn looked overhead to the speaker inset into the ceiling tiles. "Yup. I'm right, and I hate that I know that."
Next to him. John Matthew signed. How do you know?
"The little shit is everywhere." To prove the point, he motioned to a greeting card display featuring Short, Cocky, and Fifteen-Minutes-Are-Up. “I swear, that kid is proof the Antichrist is coming.”
Maybe it's already here.
"Would explain Miley Gyrus."
Good point.
„"I think they're dead."
"Really. What gave that away. The fact they aren't moving or that this guy over here has no facial features left?"”
Aztán ehét elején felröppent a hír, hogy néhány szerencsés flótás már kézhez kapta a UK változatot pl Németországban, így csak idő kérdése volt, ki mit kotyog el.
Az egyik hölgy privát üzenetben hajlandó volt néhány információt körbeküldeni.


Illetve egyetlen pincur idézet került fel a tumblr-re. De nem akármilyen ám! A pár sor onnan származik, ahol Blay és Qhuinn először adják át magukat a szenvedélynek.

Most már csak valahogy ki kel bírni a hátra lévő 10 napot…

15 megjegyzés:

 1. Nem tudom letörölni az arcomról a vigyort, ami azóta van rajta, hogy elkezdtem olvasni a bejegyzésed.
  Húha, ez egyre jobb lesz, már nagyon várom, hogy olvashassam. :)
  Köszönöm, hogy minden kis morzsát tovább adtál nekünk is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen! Gondoltam, hátha akad még olyan őrült, mint én :D

   Törlés
  2. Napról napra jobban várom. :) Nem emlékszem, hogy az eddig megjelent részek közül vártam volna egyiket is ekkora rajongással. Ward szerintem sokunknak segített lerombolni egy tabu témát, leglább is én már évek készen állok rájuk. :)
   Április vége előtt elkezdeni nem bírom, de addig is itt lesztek ti, akik majd hintitek nekünk éhezőknek a morzsákat. :D

   Törlés
  3. Azt hiszem, ha igazán szimpatikusak a szereplők, akkor könnyebb átlépni azon, hogy egyneműek. Igaz, én már válogatott listát kaptam mintegy iránytűként, hogy mit érdemes, de azt mondom, azok alapján totál megfogott magának az MM műfaja. Kíváncsi leszek, hogy azok, aki tőlem már jóval avatottabbak ebben a kategóriában, mit fognak szólni Ward írásához.

   Törlés
 2. Ó, akad, hidd el, több is! pl ééén! Köszönöm neked és LadyA-nek az idézeteket és az infókat. Már előre látom, hogy ez megint egy sírós-nevetős-felizgulós könyv lesz, mert mindháromra volt megfelelő idézet. :D
  Jaj, de sokára kerül ez még nálunk a boltokba! :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélhetőleg nem húzzák megint hónapokat még azután is, hogy a fordítás elkészült! Tudom, Andi mindig lelkiismeretes munkát végez, de most különösen érdeklődve várom, hogy magyarul is a kezembe vehessem majd, és fellapozhassam a kedvenc részeimet.

   Törlés
 3. Én még egyáltalán nem kezdtem el ezt a sorozatot... De ez a rész.. huh.. el kell olvasnom:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, csak nem elcsábultál? Oké, én elfogult vagyok, de azért azt mondom, hajrá! :)

   Törlés
 4. Én egyenlőre várom is, meg nem is.
  Illetve hülyeségeket beszélek, dehogynem várom, csak kicsit félek tőle. Ezért is biztos, hogy kivárom magyarul. Ez lesz az első M/M könyvem. Biztos zseniálisan írja le az érzelmeket, de azért két pasit elképzelni.....
  Mondjuk ebben a bejegyzés első képe sokat segít :DD

  VálaszTörlés
 5. Ha jól van megírva egy történet, tudsz a szereplőkhöz kapcsolódni, és nincsenek vallási vagy morális ellenérzéseid, akkor szerintem ez is csak a románc egy felfedezésre váró műfaja. Nekem szerencsém volt, és jó történeteket ajánlottak, amikor érdeklődtem, mit lenne érdemes olvasni MM-ből. Azóta meg kell mondanom, teljesen és menthetetlenül rabja lettem pl a Cut & Run sorozatnak.

  VálaszTörlés
 6. Akkor megnézem magamnak azt a sorozatot, ha az olvasással még a nyelvi akadályok miatt várok is. A listádra meg kíváncsi vagyok. Jól emlékszem, hogy egyenlőre csak szemezgettél belőle, de átfogó postot nem írtál? Az látom, hogy mostanában te is kóstolgatod a műfajt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, kóstolgatom, de nem merem teljesen belevetni magam, mert hajlamos túlnőni rajtam a lelkesedés. Inkább szépen adagolva fogyasztom azokat, amelyek címét a tőlem tapasztaltabbak úgy küldték: 'ezt vétek lenne kihagynod'. Mind a C&R, mind a Special Forces esetén igazuk volt. És igen, ez utóbbiról adós vagyok egy bejegyzéssel, ami valahogy nagyon nehezen készül. Ilyen élményekkel a tarsolyomban meg aztán már különösen érdekel, mit és hogyan írt meg Ward.

   Törlés
 7. Sziaaa. :D

  Tudsz esetleg olyan könyveket Ajánlani, ami MM típusú és magyarul is megjelent? :)

  köszi :)
  üdv : Piji

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem sajnos. Égen földön azt tudom, hogy az egyik kiadó tárgyal egy olyan regényről.

   Törlés
 8. Már megjelent egy, az Ulpiusnál, a "Mennyi időnk van?"

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top