Sara Fawkes - Anything He Wants - Amit csak Ő akar


molygoodreads
Lucy Delacourtnak nem álmai netovábbja a mostani beugró állás, de legalább fizetni tudja a számláit… egyelőre. Napjai fénypontja a reggeli liftezés: sikerül mindig úgy időzítenie, hogy mindennap láthassa a jóképű ismeretlent.
De minden megváltozik, amikor egyik reggel az idegen a liftben elcsábítja a meghökkent Lucyt. Rá nem jellemző módon a lány ellenkezés nélkül megadja magát, és még csak nem is sejti, hogy buja kalandja a titokzatos férfival, akinek még a nevét se tudja, érzéki élmények egész sorozatát indítja el és örökre megváltoztatja az életét.

Hősnő: Lucy Delacourt - kisegítő
Főhős: Jeremiah Hamilton - cégtulajdonos
New York, Párizs - jelenkor

Műfaj: erotika
Kiadó: Hangos Könyv Kft.
Megjelenés: 2012. december
277 oldal, puhatáblás

Az Amit csak ő akar a jól ismert a milliomos szemet vet az átlagos lányra fantáziát dolgozza fel.

Lucy Delacourt kisegítő adminisztrátor a Hamilton vállalatnál. Nem erről az állásról álmodozott kislányként, de a számlákat valamiből fizetnie kell. Egykor a Cornelre járt, ügyvédnek készült, ám szülei váratlan halála a gyász fájdalma mellett komoly anyagi problémákat is hozott számára.
Minden áldott nap ugyanakkor érkezik a munkába, csak hogy a képzeletét lángra lobbantó titokzatos idegennel utazhasson egy liftben. S egy napon a végzet úgy hozza, a felvonóban mindössze ők ketten maradnak. A jóképű ismeretlen pedig kihasználja az alkalmat, s elcsábítja Lucy-t.
A nő, bár belül meg van botránkozva önmaga viselkedésén, egész álló nap csak arra a pár percre képes gondolni. S amikor a munkanap végén elhagyja az épületet, ugyan az a férfi rántja be a parkoló egy sötét szegletébe, hogy újabb szenvedélyes pillanatokat éljenek át együtt.
Másnap Lucy-t felhivatják az igazgatóságra, ahol névtelen partneréről kiderül, hogy nem más, mint Jeremiah Hamilton, a vállalat vezérigazgatója és tulajdonosa. A férfi már aláírta az alkalmi munkavállalók elbocsátásáról szóló papírokat, viszont jelenlegi pozíciója helyett rögtön kínál egy új állást Lucy-nak. Legyen a személyi asszisztense.
"– (…) Szükségem lenne egy személyi asszisztensre. (…)
– Mit ért személyi asszisztens alatt?
– Amit csak akarok."
Lucy kilátástalan helyzetében igent mond az ajánlatra, és már repül is Párizs felé...

Aki kicsit is ismer, tudja rólam, hogy nem idegenkedek az erotika műfajától. Én aztán biztosan nem lapozom át a testi szerelem részeit, a könyveket egészben fogyasztom. Ám mint minden más regénytípus esetén itt is alapkövetelménynek tartom, hogy a történet felkeltse a figyelmemet, a stílus marasztaljon, a történet beszippantson, és érdekeljenek a szereplők annyira, hogy akarjam az utolsó betűt is.
Sajnos azt kell mondanom, az eredetiben önpublikált, öt felvonásos folytatásként megjelentetett Amit csak ő akar, nem hozta azt, amiben reménykedtem. Voltak benne érdekes ötletek, a hangvétel akár csábító is lehetne, de a szerző annyiszor próbára tette a türelmemet, hogy a végére úgy éreztem, ez a könyv több sebből vérzik menthetetlenül.
A legfőbb problémámat summázhatnám egy mondatban: Ordít a történetről, hogy ez egy kéthetente közreadott, folytatásos erotikus fantázia. Úgy, olyan formában elhiszem, hogy megragadta az olvasók képzeletét, hiszen mindig hozott valami olyat, amiért azt gondoljuk, ’na ne már, most komolyan? hát mi lesz itt?’, de így, egy kötetben túl sok lett a hihetetlen fordulatokból. Egy határozottabb szerkesztői kéz nagyon elkélt volna, hogy kerek egésszé csiszolják össze a részeket.
Pedig volt potenciál a történetben. Lehetett volna akár egy bizsergető kis szórakozás belőle, csak mintha az írónő sem lett volna egészen biztos abban, mit szeretne kezdeni a sztori adta lehetőségekkel. Igazán sajnálom, mert kisebb hibákat hajlandó lettem volna megbocsátani, ha másként alakulnak a dolgok:
.
  • Nem bírom az álszentséget. Nekem senki ne mondja, hogy a nőknek nincsenek ugyan úgy vágyaik és szenvedélyes képzelgéseik, mint a férfiaknak! Én kimondottan értékelem, ha a hősnő tisztában van saját igényeivel, és szégyenlősködés helyett ezt el is ismeri. Lucy személyében ez volt az, amit kezdetben értékeltem. Az első álmodozó gondolataitól kezdődően tisztában voltunk azzal, hogy sóvárog egy agyat eldobó szenvedélyes kapcsolat után. Hogy a szerző miért érzett kényszert mégis, folytonosan azt bizonygatni, hogy Lucy eddig szinte szűzies életet élt… bosszantó rejtély.
  • Ahogyan belecsaptunk az eseményekbe, úgy tűnt, olyasmi hangvételű lesz a regény, mintha csak a Szex és New York Samanthájával ültünk volna le egy tabukat nem ismerő, dögösen nyílt szájú trécselésre, ahol aztán hüledezhetünk egy szexis félistennel folytatott vad játszadozásán. Ismét csak azt kérdezem, miért változott ez menet közben? Miért kellett átcsapni nagy viszonzatlan szerelem miatti cöccögésbe?
  • A való életben kerülném, mint az erdőtüzet az olyan pasikat, mint Jeremiah, de főhősnek nem vetem meg a kissé erőszakos, sötét tekintetű és lelkű macsókat. Úgyhogy vevő lettem volna egy elveszem, amit akarok, és azt teszem, amit kedvem tart, ráadásul ott és akkor, amikor akarom típusú férfira. De könyörgöm, ha valaki ilyen szexuális ragadozó, akkor a repertoárja legyen már szélesebb! Persze, előkerült néhány játékszer, de ez engem nem mentett meg az unatkozó ásítástól. Ráadásul, a titokzatos szemétláda imidzs, amiben tündökölt a szerződéskötésig, hová lett? Később olyanokat tudtunk meg róla, hogy a túl szép, hogy igaz legyen kifejezés ugrik be róla automatikusan. Én szeretem, ha elragad a képzelet, de ez még az én Micsoda nőn nevelkedett álmodozó lelkemnek is nehezen volt emészthető.
  • Liftbéli rosszalkodás, íróasztalon való huncutkodás, fal melletti őrült szenvedély. Aki kedveli a műfajt – engem is ideértve -, azok számára ezek izgató jelenetek. De be kell vallanom, a teljes névtelenség és a védekezés hiánya számomra túlon túl erős. Az „érzem az illatodról, mire van szükséged” mondat pedig… dögös csábítás helyett inkább az alaposabb tisztálkodás szükségességére való figyelmeztetésként csengett a fülemben.
  • Izgatta a képzeletem az amerikai reklám erotikus thriller kifejezése. Olyasmit vártam, mint Maya Banks KGI sorozata. Katonai háttér, emberrablás… ilyesmi. Ezeket meg is kaptam, plusz egy fegyverkereskedőt, no meg bérgyilkost. De hogyan! Ismét a tálalás az, ami nálam agyoncsapta a dolgot. Kidolgozatlan, odavetett információk halmazából nem kerekedett ki az az izgalmas háttérsztori, aminek a lehetősége ott lett volna.
  • Történik, ami történik, az olvasó igyekszik felvenni a ritmust, feldolgozni az információkat, emésztgetni a fordulatokat, alkalmazkodni a megváltozott viszonyokhoz, mert hát ha már túl vagyunk az előző kétszáz egynéhány oldalon, tudjuk már meg mi lesz ebből. Erre vége a könyvnek! Lucy kisétál, beül az autóba, amit Jeremiah öccse vezet, és semmi. Bután meredtem a lapra, hogy ez most ennyi? És igen. Nem találtam hírt arról, hogy lenne, vagy érkezne folytatás. Frusztráló!
Mindent összevetve csak az erotikáért kimondottan rajongóknak ajánlanám.

Értékelésem:

A könyvet hálásan köszönöm a kiadónak!