Sherrilyn Kenyon - The Guardian

Fülszöveg: Az Álom Vadász Lydiának szent és veszélyes feladata van. Alá kell szállnia az alvilágba, hogy megtalálja az álmok egyik elveszett istenét, mielőtt az olyan titkokat árulna el, amely mindannyiukkal végezhet. Sosem hitte volna, hogy ő is a pokol leggonoszabb őrzőjének foglyaiként végzi.
Seth kezd kifutni az időből. Ha hamarosan nem szerzi meg az Olimposz kulcsát, majd Zeusz szívét, saját lelke és élete bánja. Ám az őrizete alatt lévő istenen mindeddig valamennyi kínzás hatástalannak bizonyult. A megmentőként érkező lány feltűnése viszont új lehetőséget kínál.
Két akarat feszül egymásnak, és egyiknek engednie kell. De Lydia nem csupán a mennyei kapukat védelmezi, a legsötétebb erőket tartja vissza. Ha elbukik, ősi gonosz szabadul a világra.
~ Kedvenc idézet ~
“Why lily?”
“It’s the most sacred and beautiful of all flowers in Egypt. They bloom in mud and shine in the darkness like a gift from the gods to remind you that no matter how bad something is, it will get better. That no matter how dark the night, the light will come for you. If you partake of them, they have the power to calm and soothe you, and to heal your wounds.” When he spoke his next words, they were laced with emotion and sincerity. “You are, and will always be, my sšn.”
Tagadhatatlanul Sherrilyn Kenyon egyike azon íróknak, akik kapcsán egyszerűen nem tudok, de voltaképp nem is akarok objektív lenni.
Egyszerűen olyan húrokat penget minden írásában, ami az én lelkemben nagyon is visszhangra lel. Rajongok a kissé gunyoros humoráért. Csodálom a sokat szenvedett, de meg nem tört hőseit. Oda vagyok azért, mert megfogalmazza a legdepisebb gondolataimat is, csak hogy aztán olyan történetet meséljen, ami újra és újra elhiteti velem, hogy minden sötétség, gonoszság, fájdalom ellenére a világ tele van tündérmesékkel, és mindenkinek jut egy boldogan éltek. Mindahányszor elismeréssel kell neki adóznom, mert számomra hihető alternatív valóságot teremtett, amelyben a látszólagos káoszban elképesztő rend és logika uralkodik. A különböző kultúrák hiedelmeit és panteonjai úgy fűzte egybe, hogy szinte természetesnek tűnik, emberi világunk mögött istenek, démonok és egyéb természetfeletti lények élik életüket, és vívják csatáikat.

Kell-e hát mondanom, hogy most is el vagyok varázsolva?
"Kindness is a rotten fruit that poisons anyone who partakes of it. Throw it in the face of your enemies and let it ruin them instead."
Kezdetnek ott van mindjárt a főhős, Seth, aki megkínzott, de valódi kemény pasi. Az egyiptomi Széth és megkeseredett emberi ágyasának gyermekeként született. Majd kisfiúként tulajdon édesanyja a sivatagban hagyta vérbe fagyva, közel a halálhoz, csak hogy visszavágjon kegyetlen szeretőjének. S ha ez nem lenne elég, a gyermeket megtaláló alakváltók is csak értékes cseretárgyat láttak benne, és eladták az alvilág egyik bugyrának kegyetlen uralkodójának. A félisteni erejétől megfosztott 13 éves ifjúra négy és fél évezrednyi megaláztatás, gyötrelem, és végtelen kínzás várt, amelyek könyörtelen harcossá formálták. Mégis, bár követett el igazán szörnyű dolgokat, valahol mélyen, legbelül a jóság magja megmaradt benne. Én pedig képtelen vagyok ellenállni valakinek, aki ennyi szenvedés után is képes eszénél, és pláne szívénél maradni.
"No matter how hard we try. No matter how much we plan and prepare. There will always be an enemy at the door and a storm trying to knock us down. Life’s not about security. It’s about picking up the pieces after it’s all over and carrying on. We can choose to be cowards who fear letting someone inside us, and do that alone. Or we can choose to be brave and let someone stand by our side and help us. "
Nem kis feladat volt megfelelő társat adni valakinek, aki csak a fájdalmat és kegyetlenséget ismeri. De Lydia pont megfelelő. Könyörületes és gyengéd, mégis ha kell, oda teszi magát, és bátran szembeszáll bárkivel. Benne meg van az a lojalitás és türelem, amellyel képes elérni, hogy Seth megtanuljon bízni, kimutatni az érzelmeit, és elhinni, hogy a szerelem létezik, és képes még őt is megváltani.
S ezt a két, általam gyorsan megkedvelt karaktert körbe vették a régről megismert barátok. Feltűnt Zarek, Jerico, csöppet hosszabb szerepben Jaden (ó, de nagyon szeretnék még róla olvasni) és a Sanctuary pár lakója. Jó volt újra találkozni velük.
S csak azt mondhatom, remélem, még sokszor lesz alkalmam betekinteni a világukba, mert rabja vagyok, ez már nem is lehet kérdéses.


2011/80.

Kiadó: St. Martin's Press
Megjelent: 2011. november
Formátum: Paperback, 341 oldal / BookDepository
Sorozat: Dark Hunter sorozat 31. (Dream Hunter 5.)

Egyéb: A könyv hivatalos honlapján az első négy fejezet online elolvasható.