Jeaniene Frost - Home for the Holidays

Fülszöveg: Cat és Bones már alig várják, hogy normálisan ünnepelhessenek - már amennyire dinamikus párosuknál és természetfeletti barátaiknál arról szó lehet. Ám amikor egy idegen tűnik fel a birtokukon, és rég elfeledettnek hitt családi titkokról lebben fel a fátyol, lőttek a karácsonyi hangulatnak...sőt, talán nekik is.
~ Kedvenc idézet ~
"He unzipped his pants and tugged them down. I whirled just in time, barking, “I don’t care what you think, your junk does not have special abilities. And I already heard about the piercing,” over my shoulder.
“That’s not what I wanted to show you,” he replied in an implacable voice. ”Now stop being such a twit and look.”
My gaze narrowed and I did something I would’ve sworn was impossible not five minutes before – I came closer and knelt down so Ian’s groin was in better view.
“Wow,” I whispered.
He grunted. ”If I had a pound for every time a girl said that while in your position.”"
És igen, így kell jó novellát írni! Való igaz, hogy talán egy picurit hosszabb, mint némely antológiába szánt írás - gondolom ezért is lett 'csak' egy duológia része -, de le a kalappal előtte. Meglehet, a nagy sztori szálat nem mozdítja elő, sokkal inkább egy izgalmas mellékvágány, de élvezetes, kerek egész történetet mesél el, és miközben elveri kedvenceink kalandja iránti éhségünket, nem hagy egy csöppnyi csalatkozás utóízt sem.
Nem sok idő telt el a One Grave At A Time regény eseményei óta. Caték legkedvesebb barátaikkal éppen Bones születésnapjának ünneplésére készülődnek, amikor befut egy telefonhívás. Annette-et megtámadták a szállodában. Ám mielőtt a társaság igazán belemerülne az elkövető utáni hajszába, felbukkan egy ismeretlen vámpír, aki különös dolgokat állít magáról és Bones-hoz fűződő kapcsolatáról. Valami rejtélyes oknál fogva a máskor oly szkeptikus vámpír mesterek könnyedén fogadják a híreket. Csupán Cat, Denise és Ian az, akik képesek még tisztán gondolkodni, így erejüket egyesítve próbálják megmenteni szeretteiket.
Röviden: imádtam!
Hosszabban: Öröm volt olvasni minden lapját, mert a cselekmény fordulatokban gazdag, mert ismét beleshetünk Bones múltjába, mert végre tényleg együtt a nagy csapat, mert jókora dózisban érkezik Ian hányaveti lazasága, mert Cat & Bones még mindig az egyik legdögösebb páros a pararománcok világában. De komolyan, kár lenne kihagyni.
Ian rajongóknak pedig egyenesen kötelező. Én a magam részéről, bár kíváncsi voltam kedvencem teremtőjére, eddig nem voltam annyira oda érte. No de most! Ó igen, teljes regényt ennek a szellemes, szexi, csintalan, öntelt vámpírnak! És nem csak azért, mert ahogyan az írónő ígérte, megtudjunk, mit is rejt a nadrágja. Nem. :)) Sokkal inkább, mert a poénkodása és perverzitása mögött ott a ragaszkodás. Annak ellenére, hogy a múltban voltak vitáik, törődik Bones-sal, és szinte bármeddig elmenne, hogy megmentse. Hogy a végén bedobott információ bombáról ne is beszéljünk...

Pár lappal az epilógus után pedig ott trónol egy oldal, rajta olyan bűnre csábító sorokkal, mint 'ha élvezted Cat & Bones legutóbbi kalandját, imádni fogod Vlad és Leila történetét'. Na kérem, aki rám hallgat, ellenáll. Mert mi ez a nyúlfarknyi ízelítő? Mire elég ez? Csak arra, hogy az ember lánya szeretne lapozni, de nincs hová. 2012 április borzalmasan messze van, márpedig addig kell várni a Sötét herceg spin off első felvonására. Mondanom sem kell, nálam pirossal be van karikázva a dátum! :D


2011/79.

Kiadó: HarperCollins Publishers
Megjelent: 2011. október
Formátum: Hardback, 320 oldal / BookDepository
Sorozat: Cat & Bones sorozat 6,5.

Egyéb: Beleolvashatunk a kiadó honlapján.