Az olvasás 7 hete (4.)

Az Olvasás 7 hete rendezvény eheti témái:
  • Védőbeszéd a szépirodalom mellett
  • Védőbeszéd a szórakoztató irodalom mellett
  • Ha a kedvenc írójával/íróival készíthetne interjú, ki lenne/kik lennének a kiválasztott(ak)?
  • A Moly.hu könyves közösségi oldal népszerűsítése

Úgy tűnik, az eheti kérdéseket hamar letudhatom. :)

Védőbeszédek? Ugyan, szerintem semmi szükség rájuk!
Van, aki ezt, van aki azt szereti, s ez így van jól.

A több évnyi romantikus ponyva olvasása alatt megtanultam elengedni a fülem mellett a sok lefitymáló megjegyzést. Én ezt szeretem, sok más millió olvasóval egyetemben, s nem vagyok hajlandó emiatt egy percre sem rosszul érezni magam. Aki leszólja a fikció ezen szegletét, megtehetné, hogy lenézi a többit is. Egyik kutya, másik eb. Céljuk a szórakoztatás és a kikapcsolás.
Ha valaki nem képes felülemelkedni a sztereotípiákon, s belátni, hogy ilyen regényeket nem csak ingerpótlás gyanánt olvasnak kiéhezett vénlányok, akkor nincs miről vitázni vele. Érvekről, érzésekről, olvasás élményekről szívesen elbeszélgetek, de a szemellenzősséget rosszul viselem.


A kedvenc íróval készítendő interjúról már született blogbejegyzésem. A véleményem azóta sem változott. Sok írónőt imádok, szívesen találkoznék velük, de Sherrilyn Kenyon az, aki nálam az abszolút favorit.

A moly.hu isteni oldal. Addiktív, de isteni.
Minden könyvszeretőnek csak ajánlani tudom, akiket egy kicsit is vonz, hogy megismerje mások véleményét ugyanazon regényekről, vagy elmondja a saját benyomásait. Lehetőséget ad olvasmányaink, birtokolt kis kincseink rendszerezésére... amin persze órákat lehet piszmogni. :) Viszont félelmetes, lesből támadó veszélyeket is rejt az oldal. Sok-sok olyan kötet a szemünk elé kerül, amelyről talán másként nem hallottunk volna. Ott csábítanak a nagyszerű fülszövegek, a csodás borítok, a kedvcsináló idézetek, no és mások lelkes élménybeszámolói. S a tervbe vett könyvek csak szaporodnak és szaporodnak...