Gena Showalter – The Darkest Passion


Az Atlantisz projectet elnapoltam kissé, hogy előre vehessem a másik Showalter sorozat friss regényét.

Értek már kellemes meglepetések, mióta belevágtam a ’rendeljünk külföldről angol könyvet’ dologba. Most is pont ilyen történt. Amikor hivatalossá vált az idei két Alvilág Urai folytatás megjelenésének dátuma előrendeltem őket. Hál isten, akkor nem volt ilyen magasan a dollár árfolyam (most is mehetne már visszább, mert morcos leszek), és az előrendelés miatt majd 30%-os kedvezményt is kaptam. Ez egy ilyen hörcsögnek máris jó hír. Ám amikor múlt hét pénteken hazaérve megtaláltam a csomagot, s benne a regényt, teljesen el voltam bűvölve. Rendben, nem az amerikai kiadás, hanem az angol. Így egy pindurit magasabb és nem csak a Harlequin jelzés, hanem a Miráé is rajta van, de mivel Reyes történetét is már csak ilyen alakban tudtam beszerezni, nem igen zaklat fel az az egy centi és egy logó plusz. Pláne, hogy május 25 még csak jövő héten lesz, én viszont már be is kebelezhettem Aeron és Olivia történetét. =)
Ez az eddigi leghosszabb LOTU regény, míg a többi olyan 380 körüli oldalszámmal jelent meg, addig itt 440 adatik. De szinte ezt is kevésnek éreztem, mert a kezdeti, főként csak főszereplőkre koncentráló történet a sorozat haladtával szépen fordul át egy komplett társaság mozgatásával folyamatosan egyensúlyozó, egyre izgibb urban fantasy-vá.
Folytatódik az ereklyék utáni kutatás, nagyon ötletes csavarintásokkal bonyolítva a háttér világot. Ezúttal a Láthatatlanná Tévő Köpeny körül zajlanak az események. Újabb kirakós darabok kerülnek a helyükre az egész görög & titán; Lordok & vadászok elképzelés teljes megismeréséhez. Ó, és jó pár eddig nem említett démon is képbe kerül. Számomra az egyik kedvenc momentum, hogy viszontláthatjuk Pandorát és Badent, ha csak röpke pillanatra is. No persze ezzel a pindur jelenettel is ad Showalter még egy agyalni valót az olvasóknak. A megölt harcosok újra életre kelhetnének, ha meglelik Pandora szelencéjét?
Mint írtam, a fő karaktereken kívüli szereplőkről sem felejtkezett el az írónő. A férfiak, és Gwen a harcmezőn veszik ki a részüket a történetből, a még ’szingli’ Strider igen hangsúlyos szereplő ezekben a fejezetekben. Danika újabb sokkoló festményt készít. A várandós - e kapcsán Olivia rendesen meglepetés gyilkos szerepet kapott - Ashleyn Gideont szórakoztatja, akinek igen szépen alapoz a saját könyvéhez a szerző azzal, hogy az erődbe kerül a Rémálom démonát testében hordó Scarlet. S amikor az a tetoválás szóba kerül köztük (és a pólóját felhúzva meg is mutatja a nőnek…olvadtam… kissé elfogult vagyok, tudom)… az a fél mondat, amit Gideon mondott a feleségének, amit virág motívumok között lát mindig álmaiban a harcos, s ezért is varratta a háta aljára… Ó, mikor jön az a könyv! Anja sajnos nem igen kerül elő, ellenben William igen. Ki gondolná, hogy Danika emberi kis barátnője Gilly, a budapesti International Business School tanulója lett, és fülig bele van zúgva a szexmániás halhatatlanba, aki viszont próbálja csillapítani a lányt és magát is, gondolván túl fiatal, és múltjának rettenetei ellenére is túl ártatlan hozzá. Parisünk kalandba keveredett Kaia-val, Gwen egyik hárpia nővérével, míg Sienna, a NŐ, Chronos mellett van. Habár a regény végén nagyon nagyon érdekes fordulat történik vele kapcsolatban.
Aeron és Olivia… plusz az alaposan bekavaró Legion. Amikor Legion Aeronhoz kötődve elhagyta a poklot, az angyalok nem hagyhatták megtorlás nélkül. Az angyali ranglétrán éppen akkor eggyel feljebb lépő (örömhozók, harcosok, a hét kiválasztott) Olivia kapta azt a feladatot, hogy mind a démonnal, mind a Lorddal végezzen a szabályok ilyentén áthágása miatt. Ám az angyal képtelen megtenni, mert teljesen elvarázsolják a férfi tetoválásai, a szeretteit oltalmazó magatartása, az ereje. Ezért száműzték a pokolba, ahol a démonok nem kímélték. Inzultálták, szárnyaitól megfosztották. S mikor elmenekül, nem tudván és nem is akarván máshová menni, Aeronhoz rohan. Ám mentora, Lysander és a Mennyei Tanács eztán sem képes elfelejtkezni róla. Újabb esélyt kínálnak a küldetése teljesítésére. 14 nap földi élet, öröm keresés után, ha visszatér közéjük, és véghez viszi a rá bízott kivégzést, újra ugyan az az angyal lehet, aki bukása előtt volt. De ha nem, akkor újabb kivégzőt küldenek Aeron ellen, és Olivia örökre ember lesz. Vágy vagy szerelem? Önfeláldozás vagy önző boldogság? Kérdések és kételyek közt örlődnek a főszereplők, miközben olyan pettingelést, és szeretkezési jeleneteket produkálnak - többször is lelepleződve -, hogy wow. Látszólag mindenki keresztbe tesz a szerelmeseknek. A titánok (az a szemét Rhea!), Galen (ő meg még szemetebb, hogy Dean Stefanoról már ne is beszéljünk!), Lysander (hogy tud az a szexi angyal olyan kérlelhetetlen lenni?), Legion … aki magával Luciferrel köt alkut…
Google Preview
2010/52.