Gena Showalter - The Amazon's Curse


Ez az alig 50 oldalas kisnovella zárja le az Atlantisz sorozatot. Nem bírtam magammal, és gyorsan elolvastam, mert nem maradhatott boldog egymásra találás nélkül a két sokat megélt főszereplő, az egykor démon szexrabszolga vámpír harcos, Zane és a gyermekként saját anyja által prostitúcióra kényszerített amazon, Nola. Az írás rövidsége miatt nem igen bontakozik ki túlzottan a történet, de annyira kedvelem a szereplőket, hogy még ezt is megbocsátom az írónőnek.

Az előző könyv vége felé a mások sorsával játszadozó istenek Nola-t láthatatlanságra ítélték és az amazon táborhoz kötötték szellemét. Zane-t szintén a táborhoz láncolták, szó szerint, mert az amazonoknak adták rabszolgának. Négy hónap telt el...
Nola egyre kétségbeesettebb, hogy nem képes segíteni a megkínzott, legyengült vámpíron. Lassanként beismeri magának, hogy kötődik a férfihoz, szeretné szeretni. S ez a kulcs! Amint megtesz egy pindur lépést afelé, hogy megnyíljon a világnak, úgy tér vissza abba. Zane először azt hiszi, hogy kiéheztetett szervezete űz vele tréfát, amikor megpillantja újra azt a nőt, akiről hónapok óta álmodik, de amikor ráébred a valóságra, megtesz mindent, hogy kiszabaduljon ő is, és választottja is.
Kedves kis írás, kár lett volna kihagynia sorozatból.
Google Preview
2010/55.