Sarah Adams: A szabálykönyv


Egyetem alatt egy pár voltak – összejöhetnek még egyszer?
Nora egész karrierje egy jóképű profi amerikaifoci-sztár kezében van. Derek, a sztárjátékos történetesen Nora expasija. Annak idején a lány nem valami elegáns módon vetett véget a kapcsolatnak – a régi döntés most álmatlan éjszakákat okoz neki. Profi ügynök lett, és Derek az első ügyfele. Aki még mindig mérges rá.
Derek bosszút forral: ha Nora az ügynöke akar lenni, hát jó. De a fiú feltett szándéka, hogy megkeserítse az életét. Még emlékszik, hogy a lány nem adja fel egykönnyen. Erre a tulajdonságra alapozza a tervét.
És Nora valóban nem adja be a derekát, hanem éppenséggel ellentámadásba kezd. De aztán jön Las Vegas, egy vad éjszaka másnapján Derek és Nora egy ágyban ébrednek mint friss házasok.
A szabálykönyvet kihajították az ablakon – mit hozhat ez a kapcsolat? Ki-ki mentse a munkáját? Lehetséges kettejük közt életre szóló szerelem?


moly goodreadswebshop

Sorozat: LA Sharks 2.
Kiadó: Next21
Fordító: Nagy Marietta
ISBN: 9786156606839
384 oldal


Sarah Adams könyveiről elsőként mindig az a szó ugrik be: cuki. Vidám, színes borítókba bújtatott édes, rózsaszín vattapamacsok, amelyek jóleső boldogsággal töltik el a romantika kedvelő olvasók lelkét. Bájosan murisnak találom, hogy bár minden története önálló, kerek egész, igazándiból csak egy páros fele. Ha az idehaza megjelent darabokat nézzük, akkor a Rome duológiájában (tekintsünk most el a ténytől, hogy jövő februárban trilógiává bővül majd a sorozat) ott a Ha Rómában jársz és a Gyakorlat teszi a mestert, míg az LA Sharks kettősébe a Csalóka szerelem mellé most befutott A szabálykönyv. S hogy a viccnek csattanója is legyen, az én kíváncsiságomat mindig a második darab fülszövege piszkálja fel jobban.
“Tudod, hogy a listán szereplő összes szabályt megszegtük, igaz?”
Ezúttal is. S bevallom, most, hogy a világ Swiftijei egy 87-es mezszámú tight end miatt olvadoznak, kétszer is megnéztem a borítót, hogy az itteni főszereplő, aki szintén ezen a poszton játszik, vajon hányas számot viseli. #82... pedig micsoda kikacsintás lehetett volna! Node, vissza az eredeti gondolathoz, miszerint engem a második részek jobban bevonzanak. Jelen esetben három dolog ragadta meg a figyelmemet: 1. férfiak által uralt sportügynöki szakmában helytálló hősnő (Bravó!) 2. második esélyt kapott szerelem (Imádom, mert hiszem, nem csak a megfelelő személy, de a megfelelő életszakasz is fontos egy tartós kapcsolat kialakításához.) 3. Las vegasi esküvő a’la Ross & Rachel (Jóbarátok rajongóként kihagyhatatlan.) Úgyhogy eldöntött tény volt, Derek és Nora történetét olvasnom kell. Az egyetlen aprócska visszatartó erő az volt, hogy bármilyen kellemes szórakozást nyújtottak számomra az írónő korábbi sztorijai, hagyott bennem némi hiányérzetet az, hogy felnőtt szereplők egymásra találásáról olvasva a szenvedély ábrázolása nagyon visszafogott, szinte ya szinten ártatlan. Persze, tudom, vannak, akik kimondottan kerülik a részletekbe menő tüzes jeleneteket. S épp ezért tetszett annyira ebben a könyvben a szerzői jegyzet és tartalom figyelmeztetés. Egyértelmű jelzést kapott, hogy a 34. fejezet izzó hálószobai jelenet - piros pont tőlem, amiért nyitott ebbe az irányba Ms Adams, ugyanakkor, ha valaki úgy szeretné, nyugodtan átlapozhatja. Így aztán tényleg boldogan vetettem magam a lapok közé. S milyen jól tettem! Nagyszerűen szórakoztam. Jó ütemű, olvasmányos, vicces és melengetően kedves történetet kaptam. Tetszett a váltott nézőpont, még akkor is, ha picit több volt a Norás fejezet. A Derek és csapattársai közti barátság, az ugratások és az őszinte egymással törődés mindannyiszor mosolyt csalt az arcomra. Ugyancsak nagy örömmel olvastam Nora munkahelyi barátnője és példaképe jeleneteit, mert nálam nagyon betalált a profizmus és a női összetartás illetve egymás támogatásának ez a féle elegye.
"Ő a napsütés, ami eloszlatja a felhőket ezen a nyomorúságos napon…”
Persze a legfontosabb a románc volt, Nora és Derek. Bevallom, picit zavart, hogy a nyúlfarknyi visszaemlékezések is mindössze a múlt fájdalmasabb pillanatait elevenítették fel. Olyan jó lett volna csak egy picurit megkukkantani, ahogy először egymásba habarodtak, mert így kvázi készen kaptuk a kettejük közti vonzalmat. Ami viszont tetszett, hogy kezdettől világos volt, hogy mennyire szerették egymást egykor. S hogy mit imádtam? A piszkálódást, az egymás cukkolását, az incselkedő flörtölést rettentően élveztem. Őszintén drukkoltam, hogy visszataláljanak egymáshoz, és hogy nehogy jöjjön valami, ami megint szétszakítja őket. És nagy megkönnyebbülésemre az oly gyakori klisé, az utolsó harmadra időzített nagy összeveszés itt elmaradt. Nem állítom, hogy főszereplőink olykor nem viselkedhettek volna felelőségteljesebb, kommunikációra képes felnőttekként, vagy, hogy a sztorijuk néhány pillanata ne lett volna kissé szirupos, de összesenjében szerintem iszonyat bájos regény A szabálykönyv.

✚ Az írónő megosztotta a regény egyik törölt jelenetét.

07.03. - Betonka szerint a világ
07.05. - Angelika blogja
07.07. - Fanni’s Library
07.09. - This is my (book) universe
07.15. - Hagyjatok, olvasok

Nyereményjáték:

Blogturnénk minden állomásán egy-egy olyan könyv fülszövegének részletét találjátok, amelynek a főhőse sportoló. A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyv címét és szerzőjének nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
"Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben és a ringen kívül is. Gránitkemény testétől, nyers, állati erejétől minden női rajongója megvadul. Ám attól fogva, hogy a pillantásuk találkozik, neki csak egyetlen nő kell: Brook Dumas. A vágya tiszta, mindent felemésztő, valós."