Elizabeth Hoyt: Színlelt szerelem


Az ambiciózus és ravasz Gideon Hawthorne az egész életét annak szentelte, hogy felküzdje magát a legnagyobb nyomorból. Az elmúlt tíz évben Windemere herceg ügyeit intézte, a legveszélyesebb feladatokat is kérdés nélkül hajtotta végre. Most azonban Gideon készen áll arra, hogy kilépjen a herceg szolgálatából, és végre csak a saját üzletével foglalkozzon. Az aljas Windemere azonban még egy utolsó feladatot bíz rá – a jutalom pedig nem más, mint az unokahúga, Messalina Greycourt keze.
A szellemes és gyönyörű Messalinának minden ujjára jut egy kérő, ezért is döbben meg, amikor a herceg könyörtelenül házasságra kényszeríti Hawthorne-nal. A lány szökést tervez, Gideon pedig alkut ajánl neki, cserébe azért, hogy a nő segít neki bekerülni az előkelő társaságba. A kezdeti harag ellenére azonban Messalina szeme előtt napról napra jobban feltárul a férfi igazi jelleme, és egyre halványul a fejében a szökés terve.


moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: Greycourt család 2.
Kiadó: General Press
Fordító: Frei-Kovács Judit
ISBN: 9789634529064
376 oldal


Keserédes pillanat volt kézhez kapnom a legújabb Elizabeth Hoyt regény fordítását. Egyrészt mindig élvezem az írónő műveit, másrészt tartok tőle, egy darabig ez lesz az utolsó olvasmányom tőle. Ugyan a Greycourt sorozat harmadik részéről már vannak hírek: Ismerjük a címét - No Ordinary Duchess –, sőt készült hozzá egy szépséges borító is, illetve a főszereplő páros kiléte –Julian Greycourt & Elspeth de Moray - sem titok már. Ugyanakkor aggasztó módon, s jó régen eltűnt a szerző a szemünk elől. Utoljára azt hallottuk, depresszióval küszködik. Ám aztán inaktívvá vált a honlapja, majd twitter fiókja, és 2022 februárja óta a facebook oldala sem frissült. A regény megjelenése pedig 2021 ősze óta folyamatosan tolódik, jelenleg idén december szerepel az amazonos adatlapon. Szóval igen, van bennem aggodalom a folytatás miatt, de egyelőre az örömnek van itt az ideje, hiszen megérkezett az idősebbik Greycourt lány, Messalina és gonosz bácsikájának végrehajtó embere, Gideon Hawthorne egymásra találásáról szóló könyv.
„… előtted a világom olyan sötét és üres volt. De te örömet varázsoltál bele.”
A Színlelt szerelem lapjain a sötét titkok, gonosz ármány, és egy kényszerházasság alatt szárba szökkenő szerelem osztozik. A cselekmény az írónőre jellemző módon komplex és tartogat pár csavart, a szereplőgárda pedig ismét életteli tarka társaság. Mégis, őszintén bevallom, nem vált kedvencemmé a történet, habár számos vonása megfogott és szórakoztatott.
Mindig kedveltem az ellenségekből szerelmesek románcokat, márpedig a férfi hiába vonzódott Messalinához már régóta, neje bizony kezdetben ki nem állhatta őt, s roppant mulattató módon újra és újra hangot is adott utálatának, ezzel szellemes, olykor kissé csípős adok-kapokba bonyolódva. Régóta gyengéim az antihősök, márpedig az ambiciózus Gideon a sötét hős iskolapéldája. St Giles mocskából küzdötte fel magát, gyakorta nem válogat(hat)ott az eszközökben és néhány döntése bizonyosan megkérdőjelezhető, mégis, ott van benne az önzetlenség és jóindulat. Élveztem, ahogy ez utóbbiakat, s egyáltalán, a férfi személyiségének rejtett rétegeit apródonként fedezte fel a felesége. Ugyancsak nagyra értékeltem Messalina erkölcsi ébredését, azt, ahogyan ráeszmélt, minden megpróbáltatása ellenére ő voltaképp védett életet élt, s akadnak nála sokkal, de sokkal szerencsétlenebb helyzetben lévő emberek, akiknek talán pont ő nyújthatna segítő kezet.
Sajnos azonban akadt néhány dolog, amelyek miatt szerintem ez a regény elmarad Hoyt legjobb alkotásaitól. Ilyen például a főszereplők közti valódi kommunikáció túl sokáig halogatása, a hősnő saját érzelmeiben való szakadatlan bizonytalankodása, vagy épp a Bölcs Nők átívelő sztorijának zavarba ejtően érthetetlen fordulata. Ám leginkább a történetmesélés darabossága, és az zavart, hogy valamennyi főszál lezárása elkapkodott és hirtelen volt.
Mégis szívem megbocsátóbb fele bőszen harsogja: a történelmi romantikusok, s legfőképp Elizabeth Hoyt írásainak kedvelői ne hagyják ki a Színlelt szerelem című könyvet. Reméljük, a jövőben lesz még alkalmunk a folytatás(oka)t olvasni!

06.24. - Angelika blogja
06.28. - Betonka szerint a világ
07.02. - Olvasónapló
07.06. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk minden állomásán Elizabeth Hoyt egy-egy sorozatának magyar címét kell összeállítanotok a közreadott, megkevert betűkből – segítség képen a szavak számát jelöljük zárójelben -, majd beírni a rafflecopter megfelelő rubrikájába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
(2) AÁCCsDEGLORRUTY