B. K. Borison: Behálózva


Evelyn St. James nem az a fajta nő, akit egykönnyen elfelejt az ember – Beckett Porter biztosan nem felejtette el. Egy hihetetlen hétvége Maine-ben, és a férfi a fellegekben járt. Nem ismeretlenek számára a forró és heves kalandok, de Evie valamiféle varázslattal hálózta be. Egyfolytában a lány jár az eszében: a nevetése, ahogy a mellkasát simogatja, és a nyakát csókolja…
Így amikor a nő hirtelen felbukkan a farmján egy közösségimédia-verseny részeként, Beckett totálisan összezavarodik. Fogalma sem volt róla, hogy az édes és szexi nő, akivel valami bárban találkozott, valójában egy globális jelenség. Amikor Evie ismét eltűnik, Beckett elhatározza, hogy végre továbblép.
Evie azonban, aki úgy érzi, hogy eltávolodott a munkájától, és egyre elégedetlenebb a közösségi médiával, próbál valami valódira rátalálni. Visszatér oda, ahol utoljára boldog volt: a Lovelight Farmra és Inglewild aprócska városába. És ennek abszolút semmi köze a dögös farmerhez, akivel két hihetetlen éjszakát töltött…


moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: Lovelight Farm 2.
Kiadó: Kossuth Kiadó
Fordító: Vágó Nándor
ISBN: 9789636362812
384 oldal

„Talán ennek kellene lennie a boldogságnak. Egy ember, egy hely. Egyetlen pillanat az időben.”
B.K. Borison Lovelight Farm sorozata a bájosan aranyos románc megtestesülése. Az elragadóan helyes, Sam Palencia által rajzolt borítóktól kezdve, a történetek helyszínül szolgáló, cukin lökött Inglewild városkán és a szeretnivaló szereplőkön át, a szívet melengetően édes párra találásokig mindről a bűbájos jelző jut elsőként eszembe. Már az első kötet - Téli csodaország - is bolyhos kis boldogság gombócként maradt meg az emlékeimben, de a most megjelent, tavaszt megtestesítő második darabot ugyancsak nehezen tudnám másként leírni.
„Oké, foglaljuk össze (…) Augusztusban lefeküdtél egy szuperszexi idegennel. Szó nélkül leléptél, és most, novemberben újra összefutsz vele, miközben a farmját méred fel egy közösségimédia-versenyhez.”
Az akár önálló kötetként is fogyasztható Behálózva váltott nézőpontban meséli el a magának való farmer, Beckett, és a közösségi média influencer, Evie szerelembe esését. Csendes folyású, kellemesen könnyed történetük számos kedvelt romantikus toposzt felvonultat: kisvárosi románc, második esélyt kapott szerelem, ellentétek vonzzák egymást, az egyik morgós a másik csupa napfény, kényszerű közelség, lassú izzás, sérülés utáni ápolás. Mégis, a cselekmény mindvégig roppant egyszerű, a drámaiságot mindössze az utolsó ötödre időzített szakítás szolgáltatja. A feloldást jelentő, elragadóan kedvesre sikerült nagy gesztus miatt akár megbocsáthatónak is találhatnánk ezt az elcsépelt fordulatot, ám engem nagyon zavart, hogy az egyébként érett, felelősségteljes, és gyengéd szívű főszereplők, akik láthatóan fülig bele vannak habarodva a másikba és nagyon együtt szeretnének lenni, egy abszolút buta kommunikációs ballépés miatt kis híján lemondanak egymásról. Viszont ezt a ’baki’t leszámítva nem lehetett okom panaszra. A városi gyűlés, ahogyan a telefonos forródrót megnevettetett, az örökbe fogadott cicák és kiskacsa pedig pocsolyává olvasztott. Nagyra értékeltem, hogy Beckett nem szimplán zsörtölődő emberkerülő, hanem hangérzékenysége készteti arra, hogy az állatok és növények társaságát részesítse előnyben. A csillagos és virágos tetkói pedig… ooh-la-la… Tetszett, hogy Evelyn karakterének boldogság keresése olyan fontos dologról szólt, mint hogy merjünk váltani és változni, merjünk kilépni a zajos siker hajszolásból és csendes megnyugvást találni egy egyszerűbb életben, illetve hogy merjünk hűek maradni ahhoz, amit mi helyesnek gondolunk. S bevallom, az sem volt épp ellenemre, ahogyan a szenvedély megjelent a lapokon. Az írónő tartózkodott a túl részletes leírásoktól, inkább az érzelmi töltetett igyekezett kidomborítani, ugyanakkor teljesen egyértelmű volt, hogy itt bizony csak úgy repkednek a perzselően izzó szikrák.
„Evelyn olyan, mint egy tavaszi vihar. Figyelmeztetés nélkül megjelenik, mindent kivirágoztat maga körül, aztán a széllel együtt távozik.”
Ez a könyv igazi meleg ölelés a romantikára éhes olvasó szívének; csak ajánlani tudom. Remélem, a sorozat következő darabjára sem kell túl sokat várnunk, hiszen abban a pékséget vezető Layla enged végre Caleb csábításának.

06.20. - Kelly & Lupi olvas
06.22. - Angelika blogja
06.24. - Pandalány olvas
06.26. - Hagyjatok, olvasok

Nyereményjáték:

A Kossuth Kiadó oldalán találtok egy kis ízelítőt a regényből, amit ha elolvastok, könnyedén tudtok majd válaszolni a feltett kérdéseinkre.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Mi Beckett kedvenc kapcsolati formája?