Lucy Score: Karácsonyra állni fog


A connecticuti Merry városa messze földön híres hangulatos karácsonyi vásáráról, amely nem csupán remek mulatság, hanem a település egyik legfőbb bevételi forrása is. Idén azonban másképp lesz, ugyanis a Veronica hurrikán pusztítása nyomán a kisváros hat héttel az ünnepek előtt még romokban hever.
Catalina King televíziós valóságshow-sztár, házfelújítóműsor-vezető számára a természeti katasztrófa a tökéletes kihívás. Tévécsatornája vállalna minden költséget, és elvégeznék az összes szükséges felújítást, ha cserébe sorozatot forgathatnának a munkálatokról. Ezzel mindenki nyer, nem?
Azonban a mogorva, de szexi Noah Yates polgármester egyáltalán nem így gondolja: Catalina szerinte kiárusítja a lakosok nyomorát, aprópénzre váltja a szerencsétlenségüket. De valóban erről lenne szó? Catalina bombázó külseje tényleg egy lelketlen médiasztárt rejt csupán? És Noah ellenkezése biztosan a közösség javát szolgálja?

moly goodreadswebshop

Sorozat: Fixer 2.
Kiadó: Pioneer Books
Fordító: Bótyik Bettina Zora
ISBN: 9786156644152
432 oldal


Lucy Score legújabb, a magyar fordításban kissé viccesen kétértelmű címet kapott regényét egyszerűen nem hagyhattam ki. Egyrészt az írónő vaskos kötetekből álló Knockemout trilógiája teljességgel levett a lábamról, másrészt csöppet sem vagyok immunis a közelgő ünnepek fenyő és mézeskalács illatú, fényfűzérektől csillogó, bizakodó hangulatára, harmadrészt a fülszöveg egy természeti katasztrófa utáni rom-eltakarítós, felújítós reality-val fűszerezett románcot ígért, márpedig máig tartó TLC / HGTV függőségemet az Extreme Makeover - A nagy házalakítás New Orleans a vihar után kiadása indította el majd’ húsz évvel ezelőtt.
„Te hozol színt a szürke hétköznapokba.”
A Karácsonyra állni fog ha nem is volt képes megismételni az Amin sosem leszünk túl és Amit sosem fedünk fel rám gyakorolt bódító hatását, azért remekül elszórakoztatott néhány órára. A connecticuti Merry-ben játszódó, ellenségekből szerelmesek történet egyszerű, édes, de néhol picit tüzes sztori, amely a kellemes mesélési stílusnak köszönhetően gördülékeny és gyorsan fogyasztható, mulattató és szívmelengető olvasmány. A mufurc, zárkózott főhős a színes egyéniségeket felvonultató kisváros elkötelezett polgármestere és egyben elvált, de szerető édesapa. Az élet igenlő, szorgos és törekvő hősnő egy ünnepelt, karrierjére koncentráló, reality tv-műsor vezetőnő, akinek egyáltalán nem szerepel a tervei között a letelepedés és családalapítás. Látszólag egymás tökéletes ellentétei, ugyanakkor miután az utálatukat felváltja a tisztelet, majd pedig vonzalmunknak engedve végre megnyílnak a másiknak, kiderül, hogy alapértékeik, a család és közösség szeretete, a gondoskodni vágyás nagyon is közös bennük.
„El kell döntened, hogy mit vagy hajlandó feláldozni, és mennyi erőfeszítést szeretnél beletenni valamibe. És ez a két dolog általában összeadódik a jutalomnál.”
Meg kell mondanom, hihetetlen gyorsan behabzsoltam az egész könyvet. Még a néhol kissé belassuló történetvezetés ellenére is roppant gyorsan csúsztak a fejezetek. Imádtam a kezdeti ellenszenvből adódó, szarkazmusban és okos inzultusokban bővelkedő, adok-kapok vitákat. Élveztem a slown burnt, majd a titkos találkákat. S nagyon tetszett, hogy a könnyedebb, szimplább cselekmény ellenére a könyv itt-ott mutatott mélységet; különösen megfogott Noah gyermekkora, amely miatt ilyen tartózkodó, óvatos felnőtt vált belőle. A lezárás tán egy csöppet túl sziruposra sikerült, de ez megbocsátható egy sztorinak, amelyben egy, az adventi / karácsonyi vásáráról híres városkát építenek újjá az ünnepekre.
Ha valaki pihenőt tartana a Hallmark karácsonyi mozik között, ez a regény tökéletes választás lehet egy nagy csésze mályvacukos forró csoki mellé.

♥ A recenziós példányt hálásan köszönöm a kiadónak!