Jeaniene Frost: Síron innen, síron túl


Az élet az utóbbi időben természetellenesen nyugodtan telt a vámpír Cat Crawfield és férje, Bones számára. Tudhatták volna, hogy nem szabad lazítaniuk az éberségükön, mert egy megdöbbentő felfedezés miatt most újra kénytelenek akcióba lendülni, hogy megakadályozzanak egy mindent elsöprő háborút…
Egy aljas CIA-ügynök rettenetes titkos tevékenységet folytat, amely azzal fenyeget, hogy veszélyesen elmélyíti a feszültséget az emberek és az élőholtak között. Catnek és Bonesnak versenyt kell futniuk az idővel, hogy megmentsék a barátaikat a halálnál is rosszabb sorstól… mert minden újabb felfedett titokkal egyre halálosabbnak bizonyulnak a következmények. És ha kudarcot vallanak, az életüket – és mindenkiét, akit szeretnek – egy hajszál fogja elválasztani a sírtól.

moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: Cat & Bones 7.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Papp Fruzsina
ISBN: 9789632459295
336 oldal


Hihetetlen, de tizennégy esztendővel az után, hogy a vámpír III. Crispin Russell először beszortyintotta magát a szívünkbe, végre-végre megjelent magyarul a Cat & Bones sorozat hetedik, s egyben záró része.
A Síron innen, síron túl cím regény egy nagyon jó sorozat méltó befejezését hozta, amelyben bőven jutott mindabból, ami miatt megszerettük ezeket a köteteket: izgalmat, fondorlatot, humort, különleges lényeket és megoldásokat. Számomra külön örömöt szerzett, hogy így a lezárásra újra összejöttek mindazok, akiket megismerhettünk és megkedvelhettünk a korábbi részekben. Kicsit ugyan sajnálom, hogy Vlad épp csak megvillantotta magát, de az, hogy a többiek ilyen tevékenyen részesei voltak az eseményeknek, kárpótolt a Sötétség Hercegének távol maradásáért. A szerző tehetségét dicséri, hogy apró utalásokkal, egy-egy eseményszál folytatásával elevenítette fel a korábbi részek jeleneteit, így csempészve egy kis nosztalgiát a lapokra.
„… még több harc és szívfájdalom állt előttünk, de ez volt az ára annak, hogy azzal a férfival lehessek, akit az életemnél is jobban szeretek.”
Külön örülök, hogy az írónő a siker ellenére sem húzta el a sorozatot, mint a rétest, hanem volt egy koncepciója, és ragaszkodott hozzá. Ily’ módon egy nem mindennapi, folyamatosan erősödő kapcsolat jó ütemű, izgalmas alakulását élhettük meg Catékkel a hozzájuk illően különleges buktatókkal, hogy aztán végre kicsit nyugodtabb vizekre evezzenek a sok pörgés után. Amit nagyra becsülök, hogy bár mindkét főhős változott a hét rész alatt, hűek maradtak alaptermészetükhöz. Például itt is, épp, amikor már totál belefeledkeztem volna Bones szexisségébe, újra megvillantotta, hogy valóban könyörtelen tud lenni, méghozzá elképesztő adottságokkal.
Őrült egy menet volt ez, de a legjobb féle őrületből. Hol önfeledten kacarásztam, hol halálra izgultam magam. Egy ponton ugyan úgy éreztem, Bones-t agyon tudnám csapni, amiért rám hozta a frászt, de voltaképpen annyira élveztem az egész könyvet, hogy nem igen tudnék kedvenc jelentet választani. Talán egy csipettel több romantikázásra nem mondtam volna nemet, hisz lehet-e abból valaha elég, de az izzó jelenetekre nem lehetett panaszom.
„... még találkozunk, egyesekkel hamarosan, másokkal később, de ahogy a vámpírok mondják, a viszontlátásra!”
Őszintén mondom, annyira imádtam az egész sorozatot, hogy ha nem lennének kiegészítő kötetek és novellák (A Grave Girls' Getaway akár egy szuper bónusz epilógus 😉 ), borzalmasan letört lennék, hogy ennyi, vége, búcsút inthetek ennek a világnak. Szerencsére Vlad után a tenyérbe mászóan szemtelen és őrülten kéjenc Ian sztoriját is elmesélte Miss Frost egy trilógia keretében. Sőt, most épp az alap történetet ismerhetjük meg Bones szemszögből! Remélem, egyszer akár Ashael, és Gretchen & Maximus is kap majd saját könyvet!

08.12. - Insane Life
08.14. - Angelika blogja
08.16. - FüggőVég

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban három ismert természetfeletti gonosztevő nyomába eredünk. A célpontok aktáiból valaki kitörölte a neveiket és csak a leírások alapján lehet beazonosítani őket. (Segítség: Filmek, tv-sorozatok és könyvek szereplőiből válogattunk.)
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
.... egy bolgár boszorkány volt, mielőtt 1492-ben vámpírrá változtatták. Vérvonalának női tagja közt több hasonmás is található. Fiatal és gyönyörű lány volt, akit családja kitagadott, amiért házasságon kívül született gyermeke. Traumatikus háttere miatt a fiatal naív lányból egy könyörtelen gyilkossá vált, akinek fabatkát sem ér az emberi élet. Számára az emberek a célja elérésének eszközei, illetve táplálék források. Minden látható lelkiismeret-furdalás nélkül táplálkozik és öli meg áldozatait. Senki más életét nem tiszteli, csak a sajátját, és nem kímél egy életet sem, hacsak az nem szolgálja az ő érdekeit. Nagyon tapasztalt harcos és az egyik legerősebb vámpír.