P. Dangelico: Kőtörő


Amber Jones bajban van.
És amikor bajt mondok, valójában hatalmas kulimászt értek alatta. Tudta, hogy nem kellene elmennie az exe szilveszteri bulijára. És tényleg nem akarta felgyújtani a házat. Most viszont jó ügyvédre van szüksége. De vajon hol találhat ilyet?
Ethan Vaughn elfoglalt férfi.
Nem kellett volna belemennie, hogy kihozza Amber Jonest a börtönből. A profi foci legkeresettebb ügyvédjeként kizárólag az NFL-es ügyfeleire kellene koncentrálnia, nem pedig egy balesetekre hajlamos, küszködő színésznőre. Aki óvadékkal szabadulva a házába költözik. A nő két lábon járó katasztrófa. És a múltból okulva Ethannek minél nagyobb ívben kellene őt elkerülnie. A gond az, hogy végre megismerte azt a nőt, akiért hajlandó mindent kockára tenni.
Egy nagyszájú színésznő egy fedél alatt egy túlhajszolt ügyvéddel… És a lassú láng felizzítja az egész házat.

moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: Szeretni nehéz 2.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Sereg Judit
ISBN: 9789633734018
360 oldal

„A szerelem nem a nagy gesztusokról és a romantikáról szól. Hanem a megbocsátásról, az elfogadásról. A milliónyi apró pillanatról.”
P. Dangelico regényei nálam egyértelműen a komfort olvasmányok kategóriájába tartoznak. Általában akkor fordulok hozzájuk, amikor a mindennapi élet hullámai kezdenek csöppet összecsapni a fejem felett, és pár csendes, ellazító órára van szükségem. Tudom, hogy kellemes szórakozásban lesz velük részem, legyen szó új darabról vagy sokadik újrázásról. Mindahány édes, könnyed, cuki kis rózsaszín kikapcsolódást nyújt, különösebben nagy drámák vagy meglepetések nélkül. Egy percig sem tagadom, hogy a történetek kiszámíthatóak és bővelkednek a műfaji klisékben, ugyanakkor szerintem az ismert fordulatokat és formulákat rendkívül ügyesen használja az írónő. Rafináltan meghinti némi humorral, itt-ott ad hozzá egy kis perzselő szenvedélyt, ráadásul képes roppant szerethető karaktereket alkotni. Szóval, ha valaki nyugis bekuckózáshoz keresne könyvet, szerintem ne habozzon esélyt adni A rombolónak vagy a frissiben megjelent Kőtörőnek.
Bizony, immár A szeretni nehéz trilógia második darabja is olvasható magyarul! S meg kell mondanom, nekem nagyon tetszett Sereg Judit fordítása, a Fancy McButterpants Puccparádévá váltásával egyetemben. Ahogy a korábbi, úgy ez a kötet szintén kerek egész, és önmagában is megállja a helyét, annak ellenére, hogy az első rész főszereplői tiszteletüket teszik a lapokon. Hogy is ne tennék, hiszen itt és most az ottani hősnő legjobb barátnője, illetve a főhős sportmenedzsere gabalyodnak egymásba. Az a bizonyos Josh Duhamelre hajazó, öltönyös Mr Tökély, valamint az a nőszemély, aki nem által egy makacskodó NFL játékost oly’ kreatív fenyegetésekkel ösztökélni, mint hogy „reméli, hogy egy sötét sikátorban halálra erőszakol egy csapat homoszexuális öszvér”.
Amber Johnes és Ethan Vaughn egymásra találása szerfelett szokatlan, ámde annál mulatságosabb jelenettel indul. A feltörekvő színésznőnek sikerül exvőlegénye anyjáék partiján tüzet okoznia, amely miatt kénytelen a rendőrség vendégszeretetét élvezni. Ki mást hívhatna a szükség órájában, mint a legeslegjobb barinőjét? Aki persze riasztja a férje minden hájjal megkent ügyvéd-menedzserét, aki amilyen jótét lélek, képes kezességet vállalni a rendbontóért. Sejthető, hogy ők ketten szükségből összezárva jó féle szórakoztató kuszaságot jelentenek sok-sok vicces adok-kapokkal fűszerezve. Sztorijuk, amelyet a mulatságosan hebrencs Amber nézőpontjából ismerhetünk meg, egyszerre kínálja az ellentétek vonzzák egymást, az ellenségekből szerelmesek és persze a kényszerű együttélés motívumát. Mindezt íncsiklandó slow burn sílusban, aminek a vége természetesen vadító szenvedélybe torkol. Na jó, meg egy talán csöppet giccsesen negédes lezárásba, ami engem, aki ezer éve imádja a Micsoda nőt, egy hangyányit sem zavart.
Remélem, a trilógia záró kötetének magyar fordítására nem kell majd újabb három évet várni! Szívesen látnám a polcomon az eredeti mellett a magyar kiadást, hiszen nálam Amanda Shaw és a bátyja csapattársa, Grant Hendricks története - Bulldozer - ugyancsak nagy kedvenc.

♥ A recenziós példányt hálásan köszönöm a kiadónak!