Mariana Zapata: Könnyűszerrel


Mielőtt a „texasi óriás” lett belőle, ő volt „Zac, a ropi”
Bianca Brannen tudja, hogy az idő – többnyire – minden sebet begyógyít. Beleértve azokat is, amiket a szeretteid akaratlanul ejtettek. (Csak több időre van szükség hozzá.)
Úgy hiszi, készen áll, hogy viszontlássa az amerikaifutball-liga irányítóját, amikor egy telefonhívás miatt visszasétál az életébe. A fények, a rajongók és a luxusélet előtt aranyszívű, sovány kölyökként ismerte.
Gyerekjáték lesz kisétálni Zac Travis életéből, hisz a srác is könnyedén megtette.
Íme, a szereplő, akire mindenki várt...
... Hagyd, hogy beragyogja a szívedet a története!


moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: spinoff
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Takács Ágnes
ISBN: 9789633733905
464 oldal


Mariana Zapata kis túlzással kiadhatna akár telefonkönyvet is, én lelkesen vetném rá magam. Ez a hihetetlenül tehetséges nő képes úgy írni, hogy a leghétköznapibb pillanatokból építkező cselekmény lekössön száz oldalakon keresztül és csöppet se zavarjon, hogy a főszereplők gyakorta még egy csókot sem váltanak a kötet 80-90%-ig. Tagadhatatlanul ő a slow burn koronázatlan királynője. Nála aztán semmi nem ista. Minden szereplője és jelenete szinte már-már túlzóan aprólékosan kidolgozott, hihető és valódi, akár történetei, amelyek maguk a romantikus kapcsolatok komótosan haladó alakulása minden egyéb sallang nélkül.
„Te mindent szórakoztatóvá, jobbá teszel. Mindig te voltál a legfontosabb csaj (…) Könnyűszerrel.”
Máig abszolút kedvencem tőle a The Wall of Winnipeg and Me (Nem, nem vagyok hajnaldó a magyar címén emlegetni, mert kiráz tőle a hideg…. brr!), így amikor kiderült, hogy az ott mellékkarakterként megismert Zach saját könyvet kap, majd’ kibújtam a bőrömből. Ám fontos megjegyezni, hogy bár emiatt spinoffként hivatkozunk a Hands Down - Könnyűszerrelre, az totálisan érthető és élvezhető önálló darabként. A két sztori eseményei között több év eltelt, az ott még felelőtlen partifiúként bemutatkozó focista ugyan továbbra is laza és kedves személyiség maradt, de időközben nagyon sokat komolyodott. Azt mondanám, aranyos adalék az ismerős szereplő, de igazából e ténynek nincs nagyobb jelentősége, mint, hogy a két lábbal a földön álló hősnő, Bianca, már a The Best Thing lapjain a Maio House-ban dolgozott, igaz, akkor még más tulajdonos alkalmazásában. Persze azért hatalmas vigyort tudnak varázsolni az arcomra az ilyen apróságok. Mintha huncutul összekacsintana az ember lánya az íróval, mondván látom ám mint csináltáltál. Én egész biztosan így éreztem, amikor az itteni 16. fejezetben a Halloween parti vendégei közt feltűnt Jasmine és Ivan (From Lukov with Love) vagy a 20. fejezetnél, amikor Vanessa és Aiden (TWoWaM) beugrottak a gyerkőceikkel meglátogatni Zach bácsit.
„Akkor bukkantál fel az életemben, amikor a legnagyobb szükségem volt rád, és szükségem van rá, hogy maradj a többi részére is.”
Zach és Bianca története gyermekkori legjobb barátokból szerelmesek sztori, amit a tíz külön töltött év miatt némi második esély feeling fűszerez. Szerettem, hogy közös múltjuk, hasonlóan Bianca kissé lökött családjához, számos humoros ugratás alapját adta. És imádtam mindkettejüket. Bianca család és barát szeretetét, és azt, milyen kitartóan küzdött álma megvalósításáért. No meg Zach jószívűségét, nyíltságát, és azt, hogy ha legjobb szándéka ellenére rossz döntést hozott, felvállalta azt és próbálta mihamarabb orvosolni. Élveztem a közös pillanataikat, még akkor is, ha a kölyök becenévtől mindannyiszor lohadt picit a lelkesedésem, és roppant mód sajnáltam, hogy nem a többi kedveskedő megszólítás valamelyikét preferálta jobban Zach. De még így is, még másodszorra is, számomra élmény volt olvasni ezt a könyvet. Ha el is marad az örök kedvenc TWoWaM mögött, bármikor szívesen újra kézbe venném. Épp ezért őszintén remélem, ezúttal nem telik majd el újabb három év a következő Zapata fordítás megjelenéséig!

06.14. - Angelika blogja
06.15. - Sorok között (e)
06.17. - Hagyjatok, olvasok! (e)
06.20. - Hagyjatok, olvasok!
06.23. - Fanni's Library

Nyereményjáték:

Minden állomáson Mariana Zapata egyik karakterének félregépelt nevét találjátok. A feladat kitalálni a szereplő rendes nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Sesnava Ruzma