Elle Kennedy: Az örökség


Négy történet. Négy pár. Három év a való világban diploma után...
Egy esküvő.
Egy lánykérés.
Egy szökés.
Egy váratlan terhesség.
Vajon melyik kire igaz?
Csupa dráma és kacagás vár! Találkozz újra kedvenc Off-Campus-szereplőiddel, akik végigvezetnek a felnőtté válással járó változásokon, miközben rájönnek, hogy komoly döntések komoly következményekkel járnak… és nagy jutalmakkal.


moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: Off-Campus 5.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789635971367
360 oldal


Elle Kennedy – időnkénti szerzőtársával, Sarina Bowennel együtt – nálam etalonnak számít new adult románcok tekintetében. Lehet, hogy nem minden regénye varázsol el egyforma mértékben, de mindahányra igaz, hogy mesélési stílusa könnyedén visz magával, humora gyakorta megnevettet, és papírra álmodott szereplői könnyűszerrel hódítják meg a szívemet. A hokis egyetemisták párra találásáról szóló Off-Campus és annak spin-off sorozata, a BriarU esetén pedig mindezek mintha fokozottan igazak lennének. Épp ezért ugrottam minden lehetőségre, hogy újra találkozhassak kedvenceimmel, kicsit be-bekukkantsak a happy end utáni létükbe.
Sokáig csak apróságokkal kellett beérnem, mint:
♥ Logan Grace-nek írt Valentin napi üzenete
♥ A Quickies című hangoskönyv válogatáson helyett kapó szösszenet Dean & Ally főszereplésével
♥ Hunter & Demi ráadás epilógusa
♥ valamint a 2019 karácsonya előtt ingyenesen letölthető All Wrapped Up for the Holiday című novella válogatásba bekerült The Pact, amelyben Logan & Grace párosát látogathattuk meg.
S talán ez utóbbinak pozitív fogadtatása vette rá az írónőt, hogy meglepje a rajongókat egy olyan történet válogatással, amelyben az eredeti kvartett szerelmes párjait mind viszontláthatják négy évvel később. A Legacy – Az örökség című kötet négy novellát tartalmaz:
Az egyezség ♥ Logan & Grace és egy szökés
A lánykérés ♥ Dean & Allie és egy lánykérés
A nászút ♥ Tucker & Sabrina és egy esküvő
Az örökség ♥ Garett & Hannah és egy váratlan terhesség
S ha már Garett sztorija a névadó, szabadjon itt közbe szúrva megjegyeznem, hogy nemrégiben az írónő bejelentette, hogy idén ősszel új szériát indít Campus Diaries néven, amelynek első darabja a The Graham Effect lesz. Ugyan a fülszöveget egyelőre még nem leplezték le, de én bőszen reménykedek, hogy Grett Graham mint edző visszatér az egyetemre, hogy hokisok egy újabb nemzedékét nevelje ki.
Node, vissza a magyar fordításban néhány napja a könyvesboltok polcaira került novellás kötethez!
„Egyikünk sem bánta meg, hogy így alakult. Ez örökre szól.”
Garantált, hogy már maga a könyv ráadás csemege mivolta ad egy nagy boldogság löketet mindenkinek, aki imádta ezeket a karaktereket. Az itt is tetten érhető humor, a srácok lökött bolondozása pedig szavatol néhány kuncogást. (Nálam egyébként még mindig Deanék számítanak a legviccesebb párosnak, az ő novellájuk lett a kedvencem a négyből.) Ugyanakkor nem árt felkészülni, hogy nem csupa rózsaszín vattacukoros pillanatnak lesz tanúja az olvasó, hanem olyan fontos mérföldköveknek, amelyek, akár a való életben, nem mindig következnek be zökkenőmentesen. Engem meglepett csöppet a dráma faktor, sőt, két hősnő dráma-lámáskodása fel is mérgelt picit. S ha már hőbörgés: Eddig is volt egy érzésem, hogy Tuckerék nem Elle kedvencei, de miért kellett így megkínozni szegényeket újfent? Komolyan, mintha szerencsétlenek valami pokoli nászútra fizettek volna be. Amit azonban pozitívumnak érzek: Wesmie említése és az egész Alexander dolog. Utóbbi hatalmas, vigyorgós piros pont. Ó, és a kedvenc jelenetem az esküvős rész lett. Azt nagyon imádtam, hisz ott együtt az egész dilis bagázs.
Mindent összevetve kellemes, ám közel sem átütő élmény volt számomra ez a könyv, viszont a sorozat rajongóinak kötelező darab.

04.23. - Kelly & Lupi olvas
04.25. - Angelika blogja
04.27. - Könyvvilág
04.29. - Ambivalentina
05.01. - Sorok között (e)
05.03. - Sorok között

Nyereményjáték:

Az Off-Campus sorozat idézeteiből válogattunk. A feladat: felismerni melyik könyvből ollóztuk a részletet. Minden kötet számításba jöhet, akár kétszer is!
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
"A suli bármelyik csaja a fél karját odaadná, hogy korrepetálhasson, erre ez? Úgy menekül előlem, mintha arra kértem volna, hogy közösen áldozzunk fel egy döglött macskát a sátánnak."