Sarah MacLean: A Pimasz és a Fenevad


Lady Henrietta Sedley azt tervezi, hogy miután betölti huszonkilencedik életévét, átveszi apja üzleti vállalkozását, saját vagyont szerez, és a saját életét fogja élni. Mivel esze ágában sincs férjhez menni, első lépésként az érzéki örömökbe akar belekóstolni, gondolván, úgyis kénytelen lesz róluk lemondani a jövőben. Minden Hattie terve szerint alakul… amíg rá nem talál a hintójában egy összekötözött férfira, akinél jóképűbbet még életében nem látott, és aki keresztülhúzhatja a számításait.
Amikor Whit – Covent Garden királya, akit mindenki csak Fenevad néven ismer – magához tér egy hintóban Hattie lába előtt, csak ámul különös szabadítója láttán, főleg miután rájön, miféle örömökre vadászik az éjszaka leple alatt… éppen az ő felségterületén. Örömmel ajánlja fel a Ladynek, hogy minden vágyát teljesíti… Ám ennek ára van.
Hattie és Whit hamarosan riválisokká válnak – az üzletben éppúgy, mint a magánéletben. A nő nem adja fel a terveit, a férfi nem adja fel a hatalmát. És egyikük sem látja be, hogy ha nem vigyáznak, végül kénytelenek lesznek mindenről lemondani… Arról is, amit a szívük diktál.


moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: Keményöklű Gazfickók 2.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Margittay
ISBN: 9789635972890
384 oldal


Sarah MacLean egyike azon szerzőknek, akiknél el sem kell gondolkodnom azon, szeretném-e olvasni legfrissebb megjelenésüket, hiszen a válasz biztosan igen lesz. Imádom a mesélési stílusát, a történetei mindig képesek beszippantani, a szereplőit pedig rendre gyorsan megkedvelem. Nem állítom, hogy észre sem veszem, hogy regényeinek egyik-másik eseménye nem épp a legeredetibb, avagy hogy némely fordulata hatalmas műfaji klisé, viszont mindig képes vagyok túllépni ezeken az apróbb hibákon, mert tudom, hogy kellemesen kikapcsoló, mulattatóan szórakoztató, és biztosan édes lezárást hozó kalandra invitál. Ráadásul ő olyan írónő, akinél nagy eséllyel számíthatok pergő és szellemes szócsatákra, no meg izzóan érzéki pillanatokra, márpedig én mindkettőt kedvelem a történelmi románcokban.
Szerencsére mindezen jó dolgok a második Keményöklű Gazfickók kötetben úgyszintén megtalálhatóak. Ügyes történet szövés, jópofa és szexis románc, némi veszéllyel fűszerezve és ráadásnak két ellenállhatatlan főszereplő.
„Még egy napja sem ismerem, de ez idő alatt, amikor éppen eszméletemnél voltam, azt láttam, hogy maga felkeresett egy bordélyházat, és tőrrel a kezében ráijesztett két Covent Garden-i gengszterre.”
A Pimasz és a Fenevad főhőse, ahogyan azt a címe mutatja, a Covent Garden-i Fenevad, a spanyol anyától származó gazfickó, Whit. Whit, aki gyakorta csak morranásokkal kommunikál, aki bárkivel kiáll bunyózni, de elegáns dobótőreit sem fél használ, ugyanakkor ízig-vérig védelmező és gondoskodó, ráadásul valódi könyvmoly, sőt, még keringőzni is tud. (Ó, csitulj, szívem!) Hattie pedig, őszintén mondom, méltó párja. Cserfes, roppant intelligens és céltudatos, kissé gömbölyded vénkisasszony, aki hajlandó megdolgozni azért, hogy elérhesse az álmait. A kettejük közti kémia, a számtalan adok-kapok fölöttébb élvezetessé tette az utat a nagy egymásra találásukig, amire azért bizony jó darabig várni kellett. Igaz, a szenvedélyt addig sem kellett nélkülözni, az izzás azonnali volt köztük, a szikrák csak úgy pattogtak néha. Azt, ahogyan kiálltak a másikért és támogatták egymást csak imádni tudtam. Olyan jó volt olvasni, ahogyan Whit elismerte és bátorította a nőt. Nem csupán egy neki tetsző fehérnépként látta, hanem rátermett és okos, önálló személyként kezelte a kezdetektől. Hattie elszántságát és hűségét pedig csak csodálni tudtam. Nem rettent vissza a nehézségektől, tudta, mit és kit szeretne, a félmegoldások nem érdekelték, és kész volt mindent bevetve harcolni, hogy elérje a célját.
„…soha nem kezeltek egyenrangú félként. Hiába harcoltam meg mindenért, soha nem volt választásom. Valójában nem. Mindig ott volt apám, az öcsém vagy a barátaim, akik megmondták, mit válasszak. Vagy hogy mit választhatok. Hogy ki vagyok. (…) Aztán találkoztam veled. És te már a kezdetektől fogva felajánlottad nekem a választás lehetőségét. Soha nem szabtad meg, hogy mit akarjak. Hogy mit kaphatok meg és mit nem. Egyenrangú féllé tettél…”
Nyugodtan kijelenthetem, ez a páros teljesen belopta magát a szívembe. Olyannyira, hogy kisebb morgással, de azért képes vagyok megbocsátani, hogy ezúttal újfent a halál szele szükségeltetett a nagy szerelmi vallomás kicsikarásához.
Ám amennyire szerettem ezt, úgy tartok a harmadik résztől. Jelenleg annyira utálom a gazfickók ellehetetlenítésén ügyeskedő féltestvérüket, Ewant, hogy úgy érzem, kisebb csoda szükségeltetik majd a megkedveltetéséhez. Meglátjuk, mivel rukkol elő az írónő!
03.19. - Betonka szerint a világ
03.21. - Angelika blogja
03.23. - Hagyjatok, olvasok (e)
03.25. - Olvasónapló
03.27. - Hagyjatok, olvasok

Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk minden állomásán egy-egy Arany pöttyös könyv fülszövegéből találtok részletet. A feladat: a rafflecopter megfelelő dobozába megírni a könyv címét és szerzőjének nevét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
"Rejtéllyel és szerelemmel átszőtt regény, amelyből párhuzamosan ismerhetjük meg három különböző korban élt nő történetét, akik nem riadtak vissza attól, hogy kezükbe vegyék az életük irányítását."