Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem


Mint egy lila hajú jedi, aki egyensúlyt hoz a férfiak uralta univerzumba, Bee Königswasser egyetlen egyszerű elvet követ az életében: mit tenne Marie Curie? Ha a NASA felajánlaná neki egy neuromérnöki projekt vezetését, Marie kérdés nélkül igent mondana. Csakhogy a modern fizika anyjának sosem kellett osztoznia a feladaton Levi Warddal.
Jó, persze, Levi vonzó a maga sötét hajú, magas, metsző tekintetű módján. És erős karjaival romantikus hősként megmenti Beet, amikor a lány szorult helyzetbe kerül a laborban töltött első napján. De már évekkel ezelőtt, még a doktori iskolában teljesen világossá tette, hogy mit érez a lány iránt.
Bee laborfelszerelése nem jött meg, a kollégák levegőnek nézik, ezért úgy érzi, hogy a karrierje megint megfeneklik. Talán a nyakszirti lebenye játszadozik vele, de Bee esküdni merne rá, hogy Levi szép lassan a szövetségesévé válik, támogatja az ötleteit, és… felfalja őt a szemével. A lány neuronjai pedig lángra lobbannak. De amikor eljön az idő, hogy lépjen, és kockára tegye a szívét, egyetlen dolog számít: mit tesz most Bee Königswasser?

moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: -
Kiadó: Maxim
Fordító: Stier Ágnes
ISBN: 9789634996293
400 oldal

„A tudomány változékonyságában megbízható.”
Az idei Valentin nap nem csak a virágcsokrokat és szív alakú csokikat hozta el, hanem a második Ali Hazelwood regény hazai megjelenését is. Bemutatkozó darabjának rám gyakorol bódító hatása után pedig egy pillanatig sem volt kérdés, hogy bizony két kézzel kapok az új kötete után. S mindent összevetve nem bánom hűbelebalázsos, még a fülszöveg rendes átolvasását sem lehetővé tévő sietségemet, ugyanakkor a teljes őszinteség jegyében be kell vallanom, az Esztelen szerelem közel sem vett kapott le olyan könnyedén a lábamról, mint elődje. Mentségére legyen mondva, a legvégére azért csak meghódított magának.
„… a szerelem: egy instabil izotóp, ami állandóan spontán radioaktív bomláson esik át.”
Aranyos, kiszámíthatóságában komfortos érzést árasztó, könnyű vattacukorként fogok rá visszagondolni. Olyasmiként, mintha egy kissé Star Wars mániás, feminista tudós írónő az Agymenőket keresztezte volna A szerelem hálójábannal, és az itt-ott jelentkező DNS hiányosságokat A szerelem képlete jól működő részleteivel pótolta volna ki a dínóparkos géntudósok ötlete nyomán.
Ezúttal is tudományos terület, ezúttal a NASA (hurrá!), szolgál az események hátteréül, a főszereplők pedig ismételten csak, nincs mit szépíteni, velejükig kockák. Ennek megfelelően került némi, itt-ott nehezebben követhető szakzsargon és akadémikus hablaty a lapokra. A főhős újfent megtermett, ámde kissé félszeg pasas, aki naná, hogy első látásra fülig belezúg a hősnőbe, hogy aztán mindenféle vacak ok miatt, a lehető legszerencsétlenebb módon titkolja azt a világ, s persze imádata tárgya elől. Az aprócska termetű, de annál inkább szüfrazsett lelkületű, különc és szeleburdi hősnő elől, akinek az átlag IQ-jú olvasóhoz képest dupla idő után sem esnek le a legkézenfekvőbb dolgok. Ismerős? Na igen, bennem szintén többször felködlött A szerelem képlete. Viszont volt valami bájos a mostani sztoriban, cukiság Levi és Bee párosában, ami rávett, hogy a feledékenység jótékony takaróját borítsam erre a részletre.
„Az hiszem, ez az… szerelmesnek lenni. (…) Sok-sok szörnyű, meglepő, erős érzelem.”
Helyette arra koncentráltam, hogy a történet egyszerre hozott komolyságot és humort, szívmelengető édességet és meglepően tüzes – igaz, olykor kínos - pillanatokat. Meg arra, hogy a kissé mániás Beenek köszönhetően mennyi érdekességet tudtam meg az amúgy általam is abszolút vagánynak tartott Marie Curie-ről. Plusz arra, mennyire imádtam, hogy a twitteren, álnevek mögé bújva sokkal könnyebben barátokká váltak a főszereplők, akik aztán egymásnak nyújtottak lelki támaszt saját maguk kapcsán. Ó, és Shmac 12. fejezetbéli „El akarom neki mondani, hogy ragyog, olyan élesen ragyog az agyamban, hogy néha nem tudok koncentrálni.” üzenetére, ami számomra felért egy kész szerelmeslevéllel. Meg arra, hogy engem szintúgy dühít a standardizált felmérések és vizsgák rendszere, ami szűk kis kockákba kényszerít minket, megölve a kreativitást és lenyesve az egyediséget, hogy csomó haszontalanságával csöppet se készítsen fel az élet valós kihívásaira. És akkor még szót sem ejtettem, az agyamban totál addamsfamilysen megjelenő Rocioról. Vagy arról, hogy mennyire át tudom érezni, milyen egy tesóval leginkább csak telefonon tartani a kapcsolatot, s épp ezért mennyire szerettem Reike jelenlétét.
Szóval, bár kicsit nehezen hangolódtam rá az Eszméletlen szerelemre, csak belopta magát a szívembe. Egyetlen tanácsként csak annyit írnék, ne akarja senki egymás után olvasni a két Hazelwood kötetet, s akkor nem lesz semmi probléma.
 
02.25. - Fanni’s Library
02.27. - Könyvvilág
03.01. - Kelly és Lupi olvas
03.03. - Deszy könyvajánlója
03.05. - Angelika blogja
03.07. - Csak olvass
03.09. - Insane Life
03.11. - Dreamworld
03.13. - Hagyjatok, olvasok
03.15. - KönyvParfé
03.17. - Sorok között

Nyereményjáték:

Mennyire ismeritek Marie Curie életét? Minden állomáson találtok egy hozzá kapcsolódó kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint beírni a helyes választ a Rafflecopter megfelelő dobozába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Mit fejlesztett ki az első világháború során?