Elle Kennedy & Sarina Bowen: Jófiú


Jess Canning életének legnagyobb kihívása, hogy megszervezze az öccse, Jamie és hokisztár párja, Wes esküvőjét, ahol a legmenőbb hokijátékosok is ott vannak a vendéglistán. Mivel eleve ő a család fekete báránya, nem vallhat kudarcot. És senki – de tényleg senki! – nem szerezhet tudomást az óriási hibáról, amit tavasszal, egy gyenge pillanatában követett el a vőlegény tanújával. Helytelen dolog volt, aminek nem lesz ismétlése. Kizárt. Még akkor sem, ha a világ legszexibb pasijáról van szó.
Blake Riley a sors személyes ajándékának érzi az esküvőt. Jess és ő is tanúk? Kezdődjön a játék! És akkor mi van, ha némi (na jó, nagy) ellenállásba ütközik? Csak meg kell győznie a makacs szőkét, hogy igazából jófiú, rossz hírnévvel. Szerencsére minden profi hokijátékos tudja, hogy erőfeszítést kell tennie, ha gólt akar lőni.
Jessnek viszont égetőbb problémája is akad annál, mintsem hogy pásztorórákra gondoljon egy nagyra nőtt kisfiúval. Vajon időben elkezdődik a szertartás – még akkor is, ha valaki leitatta a nagymamát? Való egyáltalán csillám egy esküvőre? És mennyire helyénvaló kinyírni a vőlegény tanúját?


moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: PNC 1.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789633736302
336 oldal


Sarina Bowen és Elle Kennedy két olyan szerző, akiknek jó ideje biztos helye van az olvasmány listámon. S ha ez nem lett volna elég csábítás a Jófiú olvasásához, ráadásként a fülszöveg belengeti az első közös alkotásukban megismert – és általam azóta is imádott - Wesmie páros esküvőjét. Ez a könyv azonban nem egyszerűen az Ez a srác és a Mi duológiájának folytatása, hanem egyben egy új, két kötetes sorozat első darabja, amelyben Wes két csapattársának párra találásának lehetünk tanúi. Ebben a kötetben a fiúk szomszédja, a humorherold Black Riley kerül sorra, a folytatásban - Stay – pedig a kissé morózusabb Matt Eriksson kap majd újabb esélyt a szerelemre.
Node, vissza Blake és Jess párosához, a Jófiúhoz!
„… hangosan, szenvedélyesen, gátlástalanul.”
A kezdeti kisebb döccenők ellenére nagyon szórakoztatónak találtam a regényt, amely már csak magával a fejezet címeivel is mosolyra ingerelt. Tetszett, hogy a gördülékeny történet tökéletesen ötvözte a humorost a vadítóan dögössel. Az alapsztori szerintem ugyan nem volt túl egyedi, de a főszereplőket abszolút szerethetőnek találtam, a közöttük pattogó szikrák majd lángra kaptak, a szópárbajok pedig valami hihetetlen poénosak voltak. Nálam külön jó pontot ért a váltott szemszögű elbeszélés is.
„Akarom, hogy valaki úgy nézzen rám, mintha most nyerte volna meg a lottóötöst. És érezni akarom, hogy én is megnyertem…”
Blake az egyik legviccesebb főhős, akiről csak volt szerencsém olvasni, belső monológjai egyenesen fergetegesek. Elismerem, elképesztő nagy arca van és a magabiztossága párját ritkítja. Időről időre kolosszális lükeségek hagyják el a száját és olykor kissé idegesítően képes viselkedni, viszont sokkal jobb ember, mint azt elsőre bárki is gondolná róla. Igazi bűbáj pofa, aki azzal, hogy olyan szenvedélyesen védelmezi a szeretteit, totál elrabolta a szívemet, ugyanakkor a játékosságával jókedvre derített.
Jess szintén nagyszerű volt. Teljesen át tudtam érezni a bizonytalankodását abban, hogy mit szeretne igazából kezdeni az életével. Talán picit elveszettnek látszott és szétszórtnak, de mégis bátor és tüzes hősnőnek találtam. Kettejüket együtt pedig egyenesen imádtam. Tetszett, ahogyan Blake üldözőbe vette Jess-t, az, amilyen jól összepasszoltak, és mindenek felett élveztem a játékos adok-kapok szóváltásaikat.
Remélem, hamarosan érkezik majd magyarul a folytatás is!

Kedvenc idézet:
„Olyan a bankszámlám, mint egy horrorfilm: nem tudok visítás nélkül ránézni az egyenlegemre.”

01.28. - Kelly és Lupi olvas
01.31. - Angelika blogja
02.03. - Sorok között (e)
02.06. - Hagyjatok, olvasok (e)
02.09. - Hagyjatok, olvasok
02.12. - Sorok között

Nyereményjáték:

Ezúttal régi és új esküvői fotókkal játszunk. A feladat: felismerni legalább az egyik hírességet a képen, és a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)