Elle Kennedy: A kihívás


Az egyetem lett volna a nagy esély, hogy rút kiskacsából kecses hattyúvá változzam. Ehelyett egy gonosz banyákkal teli lányszövetség csapdájába estem. Nem könnyű a beilleszkedés, így amikor a Kappa Chi-nővéreim kihívás elé állítanak, nem mondhatok nemet.
A feladat: elcsábítani a harmadév legmenőbb hokisát. Conor Edwards gyakori vendég a Görög Sor bulijain… és a Görög Sor lányszövetségeinek ágyaiban. Az a típus, akibe belezúgsz, mielőtt még rájönnél, hogy az ilyen srácok levegőnek nézik a magamfajta lányokat. Csakhogy Mr. Népszerű csupa meglepetés – ahelyett, hogy kinevetne, hajlandó velem felmenni az emeletre, és eljátszani, hogy történik köztünk valami. Sőt, még ennél is tovább megy: folytatni akarja a tettetést. Úgy tűnik, Conor szeret játszani, és élvezi, hogy hülyítheti a „barátaimat”.
Szinte képtelenség ellenállni a dögös szörfös srác laza bájának, bár szép lassan rájövök, hogy Conor nem pont olyan, mint amilyennek a rajongói látják. Minél tovább folytatjuk ezt az őrült színjátékot, annál nagyobb az esély, hogy csúnya vége lesz a történetnek.


moly goodreadsbeleolvasówebshop

Sorozat: Briar U 4.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789633733141
376 oldal


Elérkezett! Immár Elle Kennedy Off-Campus sorozatának spin-off szériája, a BriarU utolsó felvonása is megjelent magyar fordításban. Ha valaki maratont tartana a nyolc, sportos, new adult kötettel, fantasztikusan szórakoztató utazásra készülhet. Az írónő lehengerlően olvasmányos stílusa, no meg nagyszerű humora miatt az ember csak úgy falja az oldalakat, a szimpatikus szereplők miatt pedig mindig csak többet és többet akar. Minden történet önálló, kerek egész, viszont roppant imádnivaló, amikor feltűnnek a korábbi és későbbi regények szereplői a színen. Vannak visszatérő vonások, mint a váltott nézőpontú elbeszélés, illetve állandó elemek, mint nagy kedvencem a hokicsapat tagjai közti ugratás, ám minden egyes rész hoz valami új témát. Úgy esett, hogy a záró darabban több komoly kérdés előtérbe került, ezzel talán a mulattató, könnyed kikapcsolódási skálán picit hátrányba kerülve a korábbi részekhez képest.
„Néha csupa rossz döntés hozunk, és rossz helyeken kötünk ki, aztán mégis kiderül, hogy pont a helyünkön vagyunk.”
A sorozattól való búcsúzás miatt érzett keserédes szájíz ellenére nagy élvezettel olvastam a The Dare – A kihívás című regényt, ám be kell vallanom, nem vált a kedvencemmé.
Persze, bejött a barátokból álrandizók, majd szerelmesek románc, ahogyan az egyszerre édes és tüzes, humoros és elgondolkodtató történet. Szerettem, hogy Taylor Marsh személyében gömbölydedebb alkatú hősnőt kaptunk, aki az önelfogadás rögös útján bandukolva küzd a gátlásaival. Olvadoztam Connor Edwards támogatóan türelmes, védelmező karakterétől, de hát mindig nagy gyengéim voltak a jó útra tért nőcsábászok. Jensen edző mellékszálán pedig remekül mulattam. Leghangosabban persze főszereplőink a Könnyű nőcske című film egyik jelenetét idéző kamu szex epizódján kacagtam.
„Előbb-utóbb ki kell állnod magadért, mert más nem fogja megtenni helyetted.”
Sajnos azonban bármennyire fontosnak érzem az itt központi szerepet kapó önértékelési zavar, testszégyenítés és a zaklatás problémáját, nem voltam maradéktalanul elégedett azzal, ahogy az írónő ezeket megjelenítette és kezelte. Dühített, hogy mind Taylor önbizalomhiánya, mind Connor bátorító szavai ugyanazon kifejezések ismételgetésében merült ki, mert a téma mélységének csorbításaként hatott számomra. Hasonló okból zavart az, hogy a regény végén valódi gyógyulás vagy a gyógyulás útjának kijelölése helyett ’csak’ a szerető társ nyújtotta önbizalom növeléssel kellett beérnem. Ezek mellett az, hogy a kommunikációs hiány / félreértés fordulatát nem átallott ezúttal kétszer is használni a szerző, már tényleg csak apróság.
Nem szeretném azonban, ha bárki azt hinné, megbántam az olvasást. Ó, közel sem! Ez a regény egy nagyszerű széria záró darabja, amely ugyan nem tudja felül múlni elődeit, de kellemes kiegészítése azoknak.

01.04. - Kelly és Lupi olvas
01.06. - Angelika blogja
01.08. - Könyvvilág
01.10. - Hagyjatok, olvasok (e)

Nyereményjáték:

Minden turnéállomáson Elle Kennedy jégkorongos sorozatai egy-egy női főszereplője nevének betűit találjátok összekeverve. A betűk helyes sorrendbe állításával kapott neveket írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
eAsy leilaH