Helena Hunting: Költözz az ágyamba


Rubynak se munkája, se lakása, se magánélete nincs, ám úgy tűnik, mindez egy csapásra megváltozhat, amikor beköltözik Bane luxuslakásába, hogy gondozza az egzotikus állatait. Ruby Scott hónapok óta késik a lakbérrel, és képtelen normális munkát találni. De ekkor jön egy meghallgatás, ami mindent megváltoztathat! A nagy áttörés helyett azonban megbetegszik, és a lehető legmegalázóbb módon járatja le magát. És mindez egy rejtélyes, jóképű srác miatt történik, aki az előző este megcsókolta. Szerencsére a barátnője egy tökéletesnek tűnő megoldással áll elő: egy hihetetlen munkalehetőséggel. Rubynak be kell költöznie a hotelmágnás, Bancroft Mills luxuslakásába, amíg ő elutazik, és gondoznia kell egzotikus háziállatait. De amikor a frissen hajléktalanná vált Ruby először találkozik jövendő munkaadójával, kiderül, hogy Bane ugyanaz a srác, aki miatt beteg lett. Amikor Bane rájön, hogy mekkora bajt okozott Rubynak, felajánlja neki, hogy költözzön hozzá, és gondozza az állatait, egészen addig, amíg rendbe nem jön az élete.

Többnyire meggyőződéssel hangoztatom, egy sorozat köteteit jelentessék csak meg szép sorban, a hazai kiadó ne kutyulja össze-vissza a szerző eredeti elképzelését. Ám be kell ismernem, azért létezhet megbocsátható kivétel. Helene Hunting öt könyvből (és két kiegészítő novellából) álló Shacking Upjának esete úgy hiszem, ilyen lehet. A részek különálló, kerek egészek, ahol néhány karakter vendégszereplése adja az összekötő kapcsot, ezért nem fenyegeti az olvasókat az a veszély, hogy nem értenek vagy elspoilereznek maguknak valamit. Kiadói oldalról pedig logikus lépés volt egy ilyen szériából a külföldön sikeresebben teljesítő darabbal indítani, pláne, hogy egy idehaza korábban még be nem mutatkozó írónőről volt szó. Így szerintem kár is morgásra pazarolni az energiánkat, amiért magyarul hamarabb ismerhettük meg a Piszkosul akarlak sztoriját. Helyette adjuk át magunkat a Költözz az ágyamba mulattatónak és tüzesnek ígérkező történetének.
„…sokkal nagyobb bátorság a saját utunkat járni, mint az előre kitaposottat.”
Én így tettem, és kellemes szórakozásban volt részem. Ugyanakkor ez a regény számomra sajnos nem tudta ugyanazt a szinte tökéletes rom-comos feelinget hozni, mint anno Rian & Pierce egymásra találása.
Persze voltak részek, amelyeket hasonló módon szerettem. A pimasz, frappáns, kétértelmű célozgatásokkal teletűzdelt ugratásokat például imádtam. Tetszett, hogy Ruby milyen eltökélten szerette volna megvalósítani az álmát, akár nem kis áldozatokat is bevállalva az oda vezető úton. A kisállataiért bolonduló, minden szerepében elkötelezetten dolgozó Bane pedig naná, hogy megdobogtatta a szívem. A kínos, de azért vicces szituációk, no meg a jó adag szexuális izzás szintén a pozitív oldalt erősítették. Ahogyan az is, hogy bár a megismerkedés pillanatában elcsattant az első csók, a főszereplők csak hosszabb ismerkedés után adták át magukat a testi vágyaiknak.
Ám őszintén el kell mondanom, hogy akadtak olyan részletek, amelyek az én tetszésemet bizony nem nyerték meg.
Talán a legkisebb mind közül, hogy bár váltott nézőpontban elmesélt történet lenne ez, voltaképp a könyv háromnegyedét Ruby narrálja, s ezért Bane személyiségét mindössze felszínesen sikerült megismernem. Persze gazdag, dögös, elképesztő az állóképessége, és vajból van a szíve, de a gondolataiból mindössze két dolgot tudhattam meg: Azt, hogy szeretne felhagyni az utazgatással, s kicsit gyökeret ereszteni, valamint hogy igen sokat fantáziál a szexről. S ha már az ágytorna! Nem vagyok egy szende apáca, de nekem már kicsit sok volt az a mennyiség, amit itt kaptam nemi szervek és az azokkal való huncut játszadozás témakörben. Morcos csalódottsághoz közeli érzést mindössze a finálé keltett bennem. A nagy félreértés miatt ugyan még csak a szememet forgattam, hiszen értettem én, hogy szükség volt drámai fordulatra, csak épp a hihetőségével akadtak gondjaim. Node az az epilógus!? Maximum egy átlag fejezet… Hol maradt a boldog, rózsaszín felhős cukiság?
Mindent összevetve, azt gondolom, akit nem riaszt egy kis szabadszájúság és a lassabb történetvezetés, adjon egy esélyt a Költözz az ágyabának, mert könnyed kikapcsolódásban lesz része.

Könyvinfók:


Helena Hunting

beleolvasó
moly
goodreads

Kiadó: Maxim

Fordító: Ipacs Tibor
ISBN: 9789634995029
448 oldal

Műfaj: jelenkori románc
Sorozat: Shacking Up 1.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú
Ki? Ruby Aster Scott (24) & Bancroft Mills
Hol? New York
Mikor? május-június
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

06.02. - Kelly & Lupi olvas
06.04. - Betonka szerint a világ
06.06. - Angelika blogja

Nyereményjáték:

Minden állomáson híres szálloda márkaneveket kevertünk össze, helyes sorrendbe rakva írjátok be a nevet a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
pekniKims