Elizabeth Hoyt: A vágy hercege


A kifinomult, kedves és intelligens Lady Iris Jordan a rettegett bűnszervezet, a Káosz Urainak fogságába esik. A szabadulásához a segítség pedig onnan érkezik, ahonnan a legkevésbé sem várná. Dyemore hercegének legfontosabb célja, hogy beépüljön a Káosz Urai közé, és belülről pusztítsa el a szervezetet. Nincs ínyére, hogy az értékes idejét hölgyek megmentésével töltse. Most azonban, hogy a nagyurak mindkettőjüket meg akarják ölni, úgy gondolja, az lenne a legbölcsebb, ha feleségül venné Lady Jordant. Azzal azonban nem számol, hogy a végső szabaduláshoz nemcsak a gonosztevőkkel, hanem a saját démonjaival is meg kell küzdenie.

Keserédes gondolat, hogy immár a boltok polcain van a 12. Maiden Lane kötet magyar fordítása. Egyrészt nagyon örülök, hiszen egy, a 18. századi Angliában játszódó, roppant kalandos és magával ragadó utazás vezetett idáig. Másrészt pici szomorúsággal tölt el a tudat, hogy ezzel a könyvvel búcsút kell intenem a fordulatos cselekményeivel, édes és nem kevésbé szenvedélyes románcaival, no meg egyedi főszereplőivel engem teljesen meghódító sorozatnak. Persze a teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy a boldogság és csöppnyi bánat mellett izgatott várakozás és csiklandós kíváncsiság pezsdítette a vérem, mihelyt kézbe vehettem A vágy hercegét, hiszen mindössze pár száz oldal választott el attól, hogy végre megismerhessem a sebhelytől eltorzult arcú Hádész, akarom mondani Dyemore hercege, valamint az eszes, roppant józan és nemes lelkű lady Iris Jordan egymásra találásának történetét.
„Te vagy a fény a fekete éjszakámban.”
S hogy milyen volt a könyv? Azt kell mondanom, akár csak fellapozása előtt, úgy bezárását követően is vegyesek az érzéseim.
Sietve megjegyezném, emóciós kuszaságom messze nem egyenlő azzal, hogy nem tetszett a regény. Ó, dehogy! Voltaképp első lapjától az utolsóig érdekfeszítőnek és szórakoztatónak találtam. Pörgős, jó ütemű, gördülékeny volt a sztori, amiben meglepetések, szívszorító pillanatok és édes romantika egyaránt helyett kapott. Raphael rideg visszafogottságának és izzó csókjainak kettőssége megdobogtatta a szívemet és egyenesen imádtam Iris bátorságát. A kényszerházasság, no meg a Szépség és Szörnyeteg feeling nálam szintén olyan jellemzők, amelyek pozitív irányba billentették a mérleget. Az érzéki jelenetek meglehetős kreativitásáért pedig részemről még külön elismerés is jár. Ugyanakkor számomra néhány dolog beárnyékolta a könyv tökéletességét.
Az egyik problémám az volt, hogy bár ezzel a kötettel zárult a Káosz Urai feloszlatásáért vívott küzdelem, hovatovább az egész Maiden Lane széria, mégis inkább hatott valamiféle kiegészítő, majdhogynem különálló darabnak. Például a korábban megismert szereplők közül mindössze Kyle hercege tűnt fel rövid időre, de karaktere akkor is a háttérben maradt, csupán az események előre haladásához statisztált. S ha már események… Néhány jelenetet elkapkodottnak találtam. Nem csupán a finálénál vágytam volna részletesebben kidolgozott leírást, de a könyv több részén éreztem, hogy bárcsak kicsit lassítanánk, jobban elmélyednénk a szereplők megismerésében vagy kettejük egymáshoz kötődésének kialakulásában.
Összesenjében azonban az a véleményem, hogy ismét érdekes és különleges regényt kaptunk. Fontosnak tartom azonban kiemelni, hogy a sorozat korábbi részekhez képest ez a történet jóval sötétebb hangvételű. Persze már korábban kiderült, hogy ennek a förmedvény titkos társaságnak mennyire borzalom szárad a lelkén, ám mindeddig rémséges tetteik a lapokon kívül maradtak. Ezúttal azonban nem csupán hangsúlyosan megjelentek, ám néhol részletes, szemléletes leírást is kaptak. Nehéz és összetett témákat boncolgatni viszont nem lehet úgy, hogy az a könnyedséget ne csorbítaná, még ha a gonoszok megbűnhődését és a boldog lezárást biztosra is vehetjük.
Örülök, hogy Elizabeth Hoyt, ez a tapasztalt és tehetséges mesélő, egy tucat ilyen különleges és szórakoztató regényt álmodott a lapokra, hogy azokból nagyszerű sorozatot kovácsoljon. A General Press Kiadót pedig köszönet illeti, amiért az írónő immár 19 kötetét jelentették meg idehaza, ezzel kipipálva a Herceg-trilógiát, A négy katona legendája -, valamint a Maiden Lane szériákat. Azaz, legközelebb a Greycourt sorozat első felvonása érkezik majd… Ugye reménykedhetünk benne? Mert én már alig várom!

Könyvinfók:


Elizabeth Hoyt

moly
goodreads

Kiadó: General Press

Fordító: Ács Eleonóra
ISBN: 9789634526087
304 oldal

Műfaj: történelmi románc
Sorozat: Maiden Lane 12.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű
Ki? Iris Daniels Jordan & Raphael de Chartres, Dyemore hercege
Hol? Anglia
Mikor? 1742
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

06.20. - Angelika blogja
06.22. - Betonka szerint a világ
06.24. - Könyvvilág
06.26. - Dreamworld
06.28. - Olvasónapló

Nyereményjáték:

Minden állomáson egy-egy betű halmot találtok. A betűket helyes sorrendbe rendezve egy-egy, a General Press gondozásában idén megjelenő történelmi románc írónőjének neve olvasható össze. A feladat tehát a szerző teljes nevének beírása a rafflecopter megfelelő sorába.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
AAEEII BFFJNRRSS