Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény


Piper Dove álma, hogy Chicago legjobb nyomozója lesz. Az első megbízatása? A Chicago Stars egykori irányítójának, Cooper Grahamnek a nyomába eredni. A probléma? Graham kiszúrta őt, és nem örül neki. Éppen ezért kell egy jó nyomozónak talpraesettnek lennie.
Piper hamarosan azon kapja magát, hogy Grahamnek dolgozik, bár nem a férfi testőreként, mert az nem hajlandó elismerni, hogy mekkora szüksége volna rá. Ehelyett Graham arra bérelte fel, hogy tartsa szemmel új, exkluzív éjszakai klubjának alkalmazottait. Azonban Coop élete veszélyben lehet, és Piper elhatározza, hogy megvédi a férfit, akár akarja, akár nem. (Hadd segítsek: nem akarja.) Bárcsak ne kellene emellett annyi mindenkivel foglalkoznia! Egy sereg közel-keleti hercegnővel, egy szabadságra vágyó pakisztáni szolgálólánnyal, egy tinédzserrel, aki csak be akar illeszkedni, és egy idős szomszéddal, aki azt követeli Pipertől, hogy találja meg a teljesen halott férjét.
És akkor ott van maga Cooper Graham, a legendás sztársportoló, aki mindig megkapja, amit akar – még akkor is, ha az egy vagány nyomozó, aki pokolian elszántan bizonyítani akarja, hogy ő is van annyira kemény, mint Graham.

Hihetetlen öröm leírnom, hogy 2014, azaz hét esztendő után végre ismét újabb Susan Elizabeth Phillips regényt olvashatunk idehaza. Az pedig már csak hab a boldogság tortámon, hogy a Csillagfény az általam úgy imádott Chicago Stars széria soron következő darabja. Azaz, a Kalliope Kiadó nem csak hogy bizalmat szavazott az írónőnek, de ráadásul rögtön annak nagy sikerű sorozata folytatását hozta el, méghozzá Tóth Gizella igényes magyar fordításában. Igaz, a korábbi külalakon változtattak; ezt a kötetet már nem védőborítós, keménykötéses kiadásban tehetjük fel a polcainkra, csupán ragasztott, puhafedeles formátumban. Szerencsére azonban a magasság és a gerincen használt betűtípus nem üt el túl zavaró módon.
Persze a legfontosabb a beltartalom, és arra bizony nekem egy panasz szavam sincs.
„Mindent egybevetve (…) nagyszerű nap volt arra, hogy Cooper Graham legyen. Egy bosszantó nőtől eltekintve.”
A regény olvastatta magát és engem nagyszerűen szórakoztatott. Élveztem az első laptól az utolsóig, egyfelől SEP ismerős stílusának köszönhetően, másfelől mert a mulattató szóbeli adok-kapok és a kellemes slow burn izzás izgalmasan eseménydús cselekménnyel párosult. S ami szintén pozitívum, hogy habár egy nyolcadik részről van szó, mégis tökéletesen fogyasztható akár önálló műként is. Bátran belevághat, aki sosem találkozott még a Stars futballcsapat tagjaival, ugyanakkor a régi rajongók szívét bizonyosan megmelengeti, hogy mindahány felvonás szereplői említésre kerülnek, sőt, Heath Champion (Várom a párom) és Phoebe Somerville Calebow (Csak te kellesz) aktív mellékszereplőként tűnnek fel a lapokon.
„Tősgyökeres chicagói lány vagyok. Te pedig… csillag.”
Mindkét főszereplő egyedi, erős, nyílt és rokonszenves személyiség, akiket könnyedén megkedveltem. Megfogott bennük, hogy bár egyikük 37 éves exsportoló, másikuk számos dolgot kitanult 33 éves, mégsem riadtak vissza valami újba fogni, keresi azt, mi tehetné igazán boldoggá őket. Tetszett Coop növénytermesztés iránti szenvedélyes rajongása, Piper elhivatottsága, és csodáltam, mennyire segítőkészek voltak, milyen jó szívük volt mindkettőjüknek. A barátaik pedig valami imádni való, különleges, kissé őrült bagázs. Teljesen levettek a lábamról.
Tartottam picit tőle, hogy az évek alatt változó ízlésemhez mérten túl kevés lesz majd a szenvedély, hiszen a szerzőnőnek nem szokása túl sok vagy túl részletes erotikus jelenettel fűszerezni a történeteit. Ám szerencsére annyira lekötött a humoros és meglepő fordulatokat hozó sztori, hogy az a néhány jól elhelyezett vadító csókcsata és érzéki pillanat tökéletesen elégnek bizonyult. Ráadásul muszáj kalapot emelnem az első alkalom realisztikus elbaltázása előtt… kevés románcban találkoztam még hasonlóval.
Egy szó, mint száz, csak ajánlani tudom a Csillagfényt. S most már csak azt szeretném tudni, mikorra várhatjuk a következő részt? Remélem, hamarosan!

Kedvenc idézet:
„A lány a része volt. A nevetése, a vigasza. Sőt, még annál is több. Ő volt a lelkiismerete és a kősziklája. És ő volt a kihívása is (…) hogy jobb önmagává váljon, hogy megtalálja a helyét a világban…”

Könyvinfók:


Susan Elizabeth Phillips

moly
goodreads

Kiadó: Kalliope Kiadó

Fordító: Tóth Gizella
ISBN: 9786155378393
464 oldal

Műfaj: jelenkori románc
Sorozat: Chicago Stars 8.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Cooper Graham (37) & Piper Dove (33)
Hol? Chicago
Mikor? szeptember-november
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? nem
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

11.27. - Betonka szerint a világ
11.29. - Angelika blogja
12.01. - Olvasónapló
12.03. - Kelly & Lupi olvas

Nyereményjáték:

A turné minden állomásán egy-egy sportban járatos főhős nevét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a sportágnak a nevét, amelyben az illető karakter jeleskedett.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Mark Bressler