Rachel Van Dyken: The ​Matchmaker's Replacement – A randiguru szárnysegéde

Lex utálja Gabyt. Gaby utálja Lexet. Legalább kölcsönös az érzés, nem? Lex nem tehet mást, igyekszik túlélni azokat a heteket, amikor kiképezi Gabyt a Szárnysegéd Bt. munkatársává, és kész. Igen ám, de miután elkezdenek együtt dolgozni, majd’ szétveti őket a szexuális feszültség. Lex nem tudja eldönteni, hogy megfojtsa a lányt, vagy inkább felrakja a legközelebbi strapabíró asztalra.
Gabynak van egy titka. Egy olyan dolog, amit nemcsak a legjobb barátja, de az ellensége elől is titkol. A határok lassan elmosódnak. Lex egyre kevésbé az a gazfickó, akinek Gaby tartotta, és… kezd valami egészen mássá alakulni az, ami köztük van. Gaby mindig is utálta, hogy kicsit vonzódik Lexhez – egyetlen informatikus hallgatónak sem szabadna ilyen jó testének lennie, és ilyen jól kinéznie szemüvegben –, főleg mert „Lex Luthor” egy gonosz nőfaló. Veszélyes. Gabynak távol kellene tartania magát tőle. Nagyon-nagyon távol… De hát mindig is vonzotta a veszély.

Megérkezett végre a Szárnysegéd Bt. duológia második része, s így Ian & Blake –é után végre Lex és Gabi története is olvasható magyar fordításban. Biztosra veszem, sokan kíváncsian várták, hiszen már az első kötetből egyértelműen kiderült, hogy a nagy ki-nem-állhatom-a-képed mögött sokkal, de sokkal több van e kettő között. S bár nekem volt szerencsém anno az eredetit olvasni, bevallom, roppant könnyű volt ismét táncba vinni, akarom mondani, rávenni az újraolvasásra, hisz Rachel Van Dyken az ellenségekből szerelmesek plusz a legjobb barátom tiltott kishúga alapfelállást incselkedő csipkelődéssekkel és kacagtató szócsatákkal fejelte meg ebben a könyvében.
„Mert mindig ő volt és ő is marad a gyenge pontom.”
A randiguru szárnysegédje könnyed kis rózsaszín vattacukor tele képregényes utalásokkal. Olyan szórakoztató, jópofa new adult románc, amelyet vicces évődések, játékos flörtölések és forróan szenvedélyes jelenetek színesítenek. Ráadásul ezúttal a váltott nézőpontú narráció mellett döntött az írónő. S jól tette, hiszen így mindkét főszereplőt alkalmunk nyílt alaposabban megismerni. Megtudhattuk, hogy Lex főgonosz zseni álarca alatt gondoskodó szuperhős jelmezt hord (az alatt meg szépen kidolgozott izmokat), s megérthettük, hogy Gabi tűzrőlpattant harciassága a bizonytalanság és kiszolgáltatottság érzését hivatott leplezni.
„A királykisasszony beleszeretett a gazfickóba.”
El kell ismerni, a cselekmény nem tartogatott nagy meglepetéseket. Mindkét, titkolózás teremtette konfliktus helyzet viszonylag kevés drámázás után rendeződött. Ugyanakkor a fordulatosság hiányát az én szememben tökéletesen ellensúlyozta a sztori humorossága, mert bizony szinte egész végig széles vigyor ült az arcomon. Továbbá nálam hatalmas piros pontot jelentett, hogy a két lüke főszereplő a boldog egymásra találást követően sem vetkőzött ki önmagából, hanem megmaradtak a gúnyos kis szurkálódásnál. A tíz hónappal későbbiekbe bepillantást nyújtó epilógus ugyancsak tetszett. A fölött viszont nehezen térek napirendre, hogy Lex rendes nevét ezúttal sem sikerült megtudnom. Vagy ez csak nekem furcsa?
Mindent összevetve RVD ezen alkotása fergeteges kikapcsolódást nyújthat a romantikus szívű könyvmolyoknak. Jó szívvel ajánlom.

Kedvenc idézet:
„Valahányszor rám nézel, olyan, mintha napfelkeltét látnék a hegyekben: a sugarak bejárnak mindent, szóval, ha valaki sötétben akar maradni, nem teheti sokáig a közeledben.”

Zenék a könyvben:

Major Lazer feat. Ellie Goulding & Tarrus Riley - Powerful ♪ ♫ ♬
Rihanna - Bitch Better Have My Money ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Rachel Van Dyken

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Sándor Alexandra
ISBN: 9789634575696
352 oldal

Műfaj: new adult
Sorozat: Szárnysegéd Bt. 2.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Lex & Gabriella Francesca Sava
Hol? Washingtoni Egyetem
Mikor? 2016
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
07.01. - Sorok között (e)
07.04. - Angelika blogja
07.07. - Hagyjatok! Olvasok! (e)
07.10. - Hagyjatok! Olvasok!

Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk során minden állomáson találtok egy Mr. Luthort, a feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik Superman feldolgozásból származik a karakter.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway