Sarina Bowen & Elle Kennedy: Top Secret



amazon goodreads

Sarina Bowen | Elle Kennedy
LobsterShorts: Az a helyzet, hogy a barátnőm egy édeshármast szeretne a szülinapjára.
SinnerThree: Akkor pont a neked való randi app-ra jelentkeztél.
LobsterShorts: Csináltad már ezt korábban? Más srácokkal?
SinnerThree: Rendszeresen. Én az egyelő esélyekben hiszek. Te?
LobsterShorts: [néma csend]
SinnerThree: Nos, én benne vagyok, ha te is. Az életem kész káosz. Suli, meló, családi mizéria. Jah, és a világ legidegesítőbb fickója a szomszédom. Rám fér némi kikapcsolódás. Szóval benne vagy?
LobsterShorts: Talán egy kicsivel jobban is, mint azt kész lennék bevallani.
SinnerThree: Hé, nincs abban semmi rossz, ha az ember tágít a horizontján...
LobsterShorts: Mondd ezt az irányításmániás apámnak. Amúgy meg mi van, ha írtó kínos lesz ez az egész?
SinnerThree: Akkor kínos lesz. Nem mintha találkoznunk kellene utána. Csak ígérd meg, hogy nem zúgsz belém.
LobsterShorts: Na az aztán felforgatná az életemet...

Április 23-a átlagos keddnek ígérkezett, ám amint felléptem a világhálóra oltári hírbe botlottam: Sarina Bowen és Elle Kennedy újabb közös regényt - ráadásul M/M sztorit - írtak teljes titokban, ráadásul két héten belülre tervezik a publikálását! Mindkét írónő stílusát imádom, a Him és Us duológia pedig különösen kedves a szívemnek, úgyhogy iszonyat izgatott lettem. Amikor pedig az előolvasói példány befutott a kindle-mre nagyjából a madarat-lehet-vele-fogatni féle öröm lett úrrá rajtam.
És ó Te Szent Jeromos! Rettentő jó volt újra elveszni ennek a két hölgynek a szavai között, megint a könnyed, gördülékeny történetvezetésüket élvezni. A bőséges mennyiségű üzikkel fűszerezett, ellenségekből / vetélytársakból szerelmesek alapfelállás pedig igazán finom falatnak ígérkezett.
"I’m just a guy, standing on a beach in nothing but his favorite pair of lobster shorts, waiting for the right man to love me."
A sztori szerint Keaton barátnője, akivel már középiskolás koruk óta egy párt alkotnak, felveti, hogy közelgő 21. születésnapján szívesen megtapasztalná, milyen egy édeshármasban eltöltött éjszaka. A srác kapható dologra, de afelől azért vannak kétségei, vajon szívesen venné-e, ha bármelyik haverja lenne a trió harmadik tagja. Ezért inkább regisztrál a Kink nevű, nem annyira társ, mint kötetlen élvezet keresőn, hogy felkutassa a megfelelő jelöltet. Így botlanak egymásba a SinnerThree nicknevet viselő, szintén egyetemista sráccal.
Ami egy lehetséges pásztoróra egyeztetésének indul, előbb játékos flörtölésbe, majd lassacskán valami komolyabba fordul a két fiú közt, akiknek sokáig fogalmuk sincs róla, hogy a való életben szintén ismerik egymást. Nem csupán egy diákszövetségben tagok, de ráadásul mindketten indulnak annak elnöki posztjáért, és, kár lenne szépíteni, nem épp baráti a viszonyuk.
"Because scientists aren't afraid to experiment, right?"
Tehát nem épp szokványos helyzetből indult a történet, de nekem kimondottan tetszett annak az izgalma, vajon mikor derül ki főszereplőink számára, ki rejtőzik a másik profil mögött. Élvezet volt figyelni, hogy a két, alapvetően annyira eltérő személyiségű fiú igazi lénye hogyan hat a másikra. Jó volt látni, ahogyan kötetlen lazasággal évődnek, nyílnak meg apróságban a másik felé, és egyáltalán, engedik, hogy az életük kötöttségei alól felszabadult énjük megmutatkozzon. Imádtam tanúja lenni, ahogyan a biszexualitásában magabiztos Luke minden ítélkezéstől mentesen, nyíltan, de körültekintően feltérképezi, mire lenne nyitott a másik. Ahogyan az is kedvemre volt, hogy Keaton bár rácsodálkozott önnön bevallhatóságára, arra, hogy mennyire élvezi már a gondolatát is, hogy aktív résztvevője legyen egy másik sráccal való intim együttlétnek, mégis totál lelkesen vetette bele magát az egészbe, sőt, utólag sem kezdett el azon pánikolni, hogy hűha, akkor most ő meleg.
"... is there even a point in fighting for someone who doesn't want to love you?"
Szerencsére nem ilyen típusú, identitási válságos drámával akartak feszültséget teremteni a szerzők. Pont kellő nehézséget hozott a szereplők életébe eltérő anyagi és családi hátterük. További piros pont jár az írónőknek, amiért kellemes egyensúlyt találtak a komolyabb témák, és az önfeledt pillanatok között. Nem egyszer mosolyogtam, mint a tejbetök, hiszen bőven akadtak humoros párbeszédek, és évődő szócsaták, no meg a tengerbiológia iránt érdeklődő Keaton karakterének hála furcsa, ámde érdekes állati tények. Szintén nem panaszkodhatom a páros jelenetekre sem. Kaptunk édesen romantikus perceket, s érzékien vadulásósokat úgyszintén.
A Top Secret igazán szórakoztató regény volt. Mindössze a cselekmény két, engem személy szerint picit bosszantó döccenője gátol meg abban, hogy tökéletesnek tituláljam. Számomra a kötet vége felé Luke túl hosszú időre burkolózott hallgatásba, túl soká tartott, míg túllépett önnön kiakadásán. Illetve örömmel vettem volna, ha a nagy találkozás és a fő konfliktus pillanata között több és részletesebb kapcsolat építő jelenetre került volna sor. Így sem volt rossz, de véleményem szerint lehetett volna még fokozni. Ám ezt a két hangyányi malőrt leszámítva csak dicsérni tudom a könyvet. A new adult LMBT romantikusok kedvelőinek kihagyhatatlan darab.

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.