Rainbow Rowell: Attachments - Szív ​küldi

Beth Fremont és Jennifer Scribner-Snyder tisztában van vele, hogy valaki olvassa az e-mailjeiket. Ez ugyanis a szabály a lapkiadónál, ahol dolgoznak. Ám a lányok nem tudják komolyan venni a dolgot. Vicces, szabadszájú leveleikben részletesen megbeszélik a magánéletüket.
Lincoln O'Neill nem is érti, hogy került ide, ebbe az állásba, ahol az a dolga, hogy mások e-mailjeit olvasgassa. Amikor jelentkezett internetbiztonságisnak, egészen másra számított.
Amikor Lincoln elkezdi olvasni Beth és Jennifer levelezését, tudja, hogy figyelmeztetnie kellene őket. De nem teszi, annyira elvarázsolják a lányok történetei.
Mire rájön, hogy beleszeretett Bethbe, már túl késő lenne bemutatkozni…

Van valami megfoghatatlanul melankolikus, mégis, a léleknek oly jóleső Rainbow Rowell stílusában, amely miatt képtelen vagyok neki ellenállni annak dacára, hogy történetei túlzottan ártatlanok az én ízlésemnek. Talán emiatt eshetett meg, hogy sok évvel ezelőtt nem tudtam kihagyni a bookdepo egyik akciós ajánlatát, és nevetséges összegért beszereztem az írónő Attachments című, felnőtteknek szóló regényét. Ám ahogyan gyaníthatóan az elő szokott fordulni más könyvmolyokkal is, szegény aztán csak türelmesen várt a sorára elfeledve a polc egyik sarkában. Szerencsére, amikor a Scolar három év kihagyás után végre újabb könyv RR fordítással jelentkezett, pont erre a sztorira esett a választásuk. Nincs mese, itt az ideje fejest ugrani, gondoltam, és az elhatározást ezúttal tett követte.
Nem bántam meg. Hiba ez a szerző első megjelent műve, megvannak benne azok a stílusjegyek, amelyek annyira egyedivé teszik az írásait: Lassú folyású, bár interakció gazdag. Édesen valószerűtlen, viszont helyenként fájdalmasan életszerű. Humoros, ugyanakkor csöppet szomorkás. Kényeztető bonbon szerű olvasmány, amely ezúttal ifjúságom idejébe, az ezredfordulóra visszautazva, egykori kedvenc filmeim és dalaim emlékét felidézve, kellemes és cuki romantikus komédia képében érkezett.
„Van ebben az egészben valami totál romantikus. Minden nő olyan férfit szeretne, aki a lelkébe ugyanúgy beleszeret, mint a testébe.”
Állítom ez utóbbi jelzőt úgy, hogy a ’szerelmesek’ igazából egészen az utolsó előtti fejezetig nem találkoztak. Persze tudtak a másik létezéséről, sőt, a vonzalom szintén megvolt mindkettejük részéről, de több mint egy év telt el mire elcsattant az első, majd rögtön sok-sok további csók közöttük, hogy azt követően egy pindur ugrással máris a happy endingnél találjuk magunkat az utolsó lapon. Szóval a Szív küldit nem mondanám épp egy tipikus románcnak. A szerző többi könyvéhez hasonlóan ez a darab szintén inkább az emberi sorsokról szól. Az életről, annak minden hepehupájával és gubancával. Arról, hogy nincs azzal semmi baj, ha néha el vagyunk veszve, ha kicsit kilógunk a sorból, ha nekünk lassabban sikerül megtalálni azt, ami körülöttünk látszólag mindenkinek ujjcsettintés szerű könnyedséggel összejön elsőre.
Beth és Lincolt története hozzájuk hasonlóan nem hibátlan, de tökéletlenségében is szerethető. Remélem, ezúttal nem telik majd el ennyi esztendő, mire újabb Rowell kötet válik elérhetővé idehaza!

Könyvinfók:


Rainbow Rowell

moly
goodreads
Kiadó: Scolar
Fordító: Gebula Judit
ISBN: 9789632449708
328 oldal

Műfaj: jelenkori romantika
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Lincoln O'Neill & Beth Fremont
Hol? Nebraska
Mikor? 1999
Érzékiség? ártatlan
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

05.06. - Hagyjatok! Olvasok (e)
05.10. - Angelika blogja
05.12. - Deszy könyvajánlója
05.14. - Spirit Bliss
05.16. - Könyvvilág
05.18. - Hagyjatok! Olvasok
05.20. - Könyv és más
05.21. - Sorok között
05.22. - Kelly & Lupi olvas

Nyereményjáték:

Mostani játékunk az írónő által életre keltett karakterekhez kapcsolódik. Minden állomáson találtok egy-egy regényszereplőről készült rajzot. A ti feladatotok, hogy megtaláljátok a párját. A rafflecopterbe írjátok be, hogy melyik állomásokon voltak az azonos illusztrátor által megalkotott párok (pl.: 3. állomás + 6. állomás vagy blog neve1 + blog neve2). Ám egy valaki pár nélkül marad, s neki a nevét kell megírnotok a megfelelő rublikában.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

a Rafflecopter giveaway