Catana Chetwynd: Little Moments of Love - Szerelmes pillanatok

„Chetwynd képregényei biztosan megmelengetik és puha, bolyhos takaróba burkolják a szívedet.” – BuzzFeed

Ami spontán, alkalmi firkálgatásnak indult, az igazi szenzációvá vált, amikor a barátja felrakta Catana Chetwynd rajzait az internetre. Most a Catana Comics képregényei olvasók millióit érintik meg édes humorukkal, amivel könnyű azonosulni. A Szerelmes pillanatok pontosan az, amire a címe utal: egy kapcsolat legjobb pillanatai.

webshop moly goodreads

A közösségi médiából naponta ránk ömlő ezernyi friss bejegyzés, hír, meme és fotó között számomra fontos, hogy meglegyenek a saját kis boldog helyeim, legyen szó hírfolyam csoportok létrehozásáról, hastagek figyeléséről vagy épp naponta/hetente szórakoztató képsorokat szállító oldalak követésével. S ha valaki két-három éve azt mondja nekem, hogy ez utóbbiakat könyv formában is kézbe foghatom, és ráadásul magyar szöveggel olvashatom őket, valószínűleg nem kis hitetlenkedés tükröződött volna az arcomon. Mégis, a Sarah's Scribbles három kötete után egy újabb kedvencem hazai kiadásának örülhetek, ugyanis a Könyvmolyképző Kiadó ügyesen Valentin nap környékére időzítve megjelentette a menthetetlenül romantikus lelkekhez szóló Szerelmes pillanatokat.
Catana Chetwynd illusztrációi önmaga és szakállas barátja, John, mindennapjainak furcsa, mulatságos és imádni valóan érzelmes epizódjaiba engednek bepillantást 2016 óta. Az azóta eltelt időben született rajzokból összepakolt 160 oldalas válogatás papírkönyves alakban múlt évben vált elérhetővé angol nyelven, amit idén havi bontású falinaptár követett, a tervek szerint jövőre pedig napról napra lapozható asztali naptár érkezik majd. Jah, és a letölthető telefonos hangulatjelző csomagról se feledkezzünk el! Úgyhogy azt gondolom, a játékos firkálgatás szépen kinőtte magát, és elég szép sikereket hoz a roppant szimpatikus fiatal művésznőnek.
Ami magát a könyvecskét illeti, szívtől szívnek szóló ajándéknak kitűnő választás lehet, ám több órás kikapcsolódást azért senki ne reméljen tőle, hisz 30-40 perc alatt végére érhet minden olvasó. Persze az újrázás opció marad, ha egyszer már ott lapul a polcon, és a rendszeresen frissülő közösségi oldalakról sem szabad elfeledkezni, hiszen minimális angol tudással tökéletesen élvezhetőek a frissítések, platformot (blog; facebook; twitter; instagram) pedig ízlésünk szerint választhatunk.
Aki hozzám hasonlóan régóta követi Catanát, és minden tőle elérhető képsort látott már a weben, az nem igazán fog új tartalmat felfedezni a könyv lapjain, ugyanakkor a rövid bevezető kedves, személyes hangulatot ad a képregényes kalandhoz. Túlnyomó többségben minimális szövegű, fölösleges cicomázó sallangoktól menetes, fekete-fehér rajzokat tartalmaznak az oldalak, de itt-ott egy-egy színesebb kép is beköszön. A válogatásban vegyesen szerepelnek egészen korai, valamint későbbi alkotások, ezért jól megfigyelhető, hogy a karakterek ábrázolása idővel picit finomodott, letisztultabbá vált, ám alapjaiban azért nem változott. Sajnos különösebb rendezési elv nélkül, viszont rengeteg vicces pillanatot megörökítő képkockán kuncoghatunk: női és férfi betegségek megélése, magasságkülönbségek leküzdése, kisállatok iránti rajongás, túlcsorduló érzelmi megnyilvánulások, semmit tevős vasárnapokat, szerelmes szerdákat és lazulós péntekeket.
Szuper cuki, játékosan és sziruposan romantikus, könnyed kikapcsolódást kaptam, de bárcsak több újdonságot tartogatott volna számomra.
Catana & John a kutyusukkal
02.08. - Deszy könyvajánlója
02.09. - Nem félünk a könyvektől
02.10. - Ambivalentina
02.11. - Angelika blogja
02.12. - Sorok között
02.13. - Hagyjatok! Olvasok! (e)
02.14. - Never Let Me Go
02.15. - Ambivalentina (e)
02.16. - Always Love a Wild Book
02.17. - Spirit Bliss
02.18. - Deszy könyvajánlója (e)
02.19. - Hagyjatok! Olvasok!

Nyereményjáték:

Mostani játékunk a szerelem jegyében telik. Összeszedtük nektek kedvenc párosaink nevét különböző könyvekből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik könyvben szerepeltek - és beírni a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
4. Mary & Rhage
a Rafflecopter giveaway