Brittainy C. Cherry: The Gravity of Us - Gravitáció

Engem az érzelmeim vezéreltek, ő fásult volt és közönyös. Én álmodoztam, ő rémálmokban élt. Én gyakran sírtam, neki nem voltak könnyei.
Bár jégből volt a szíve, voltak röpke percek, amikor összekapcsolódott a pillantásunk és megláttuk egymás lelkében a titkokat, és amikor az ajka megízlelte a lelkemet mardosó félelmeket, én pedig magamba szívtam az ő fájdalmát. Néha még azt is elképzeltük, milyen lenne egymást szeretni, de a közénk furakodó, csúf valóság rendre a földre kényszerített minket.
Nem tudta, hogyan kell szeretni, és ugyanezt rólam is el lehetett mondani. Mégis… ha esélyt kapnék arra, hogy újra szerethessek, ismét őt választanám.
Még akkor is, ha tudnám, hogy fájni fog. Még akkor is, ha újra és újra földhöz vágna bennünket a gravitáció.
„Minden egyes szó, amit valaha leírt, utat fog találni magának a kedvenceim közé.”
Lévén ez Brittainy C. Cherry nyolcadik publikált regénye, kijelenthető, hogy az írónő sikeresen rátalált egyedi hangjára, és meggyőző magabiztossággal használja azt. Írásait lírai hangvételű, hasonlatokban és ismétlésekben bővelkedő, hosszú leírásokban gazdag stílus jellemzi. A csendes szomorúságot és tiszta életszeretetet kéz a kézben megjelenítő történeteihez mindig új témát választ, ám mindannyit csodálatos szavakkal, borzongatóan gyönyörűségesen fogalmazva veti papírra.
„Levegő felettem, föld alattam, víz, te lebegő, tűz, te lobogó: négy elem, légy velem, emeld fel lelkemet.”
Az Az vagy nekem sorozat részeit a négy elem ihlette, s a föld kötete lett a záró darab. A Gravitáció botlásokról, lelkünk árnyékos részében meghúzódó félelmekről, veszteségről és bonyolult kapcsolatokról szól. Ugyanakkor változásról, megbocsátásról, új kezdetről és a mérhetetlen szeret erejéről is mesél, miközben egy furcsa helyzetben, lassan kibontakozó, mélységes szerelem történetét tárja elénk. Egy olyan románcét, amelyben két ellentét talál egymásra, hogy kiegészítsék és megerősítsék egymást. Egyikük a maga sötét, tragikus múltjával küzdő, de sötéten gyönyörű szívű Graham, másikuk Lucy, akiben mintha csak a napfény kelt volna életre egy csöppnyi hurrikánnal elegyedve.
„A való élet leginkább olyan volt, mint egy regény áthúzásokkal és ceruzás megjegyzésekkel telefirkált első változata.”
Mivel a főhős nagy sikerű író, ráadásul egyik művének nagy szerep jut abban, hogy a ő és a nő, aki képes volt életre kelteni a szívdobbanásait végül egymás mellett találhatták meg a boldogságot, csöppet sem meglepő, hogy a regény egészén átvonul a könyvek és az élet hasonlata. S én, mint az olvasásba oly régóta szerelmes lélek imádtam az összes ilyen részletet.
„… olyan volt, mintha a menny és pokol ütközött volna össze.”
Ahogyan magát a teljes történetet, annak minden hullámhegyével és völgyével. Teljesen a hatása alá kerültem, elgondolkodtatott és kész érzelmi áradatot zúdított rám. Volt, hogy bosszantott, akadt rész, ahol aggódtam, sírtam meg nevettem rajta, és szép észrevétlenül beleszerettem. Ha egy szóval kellene jellemeznem: káprázatos.

Kedvenc idézetek:
„Szerelem. Az érzés, amitől egyesek szárnyaltak, mások összetörtek. Ami lángra gyújtotta a szíveket, hogy aztán kiégjenek. Ami az összes út kezdetét és végét jelentette.”
„Ha úgy érzed, hogy zuhansz, csak engedd el magad. Én itt vagyok melletted, hogy elkapjalak.”
„Mindent neked adok – a kettétört múltamat, a sebhelyes jelenemet és az egész jövőmet. Először a tiéd vagyok, csak utána a magamé. Te jelented számomra a fényt, a szerelmet. Te vagy a sorsom.”

Zene a könyvben:

Andra Day - Rise Up ♪ ♫ ♬
✚ az írónő 16 dalos playlistje

Könyvinfók:


Brittainy C. Cherry

moly
goodreads
Kiadó: Libri
Fordító: H. Prikler Renáta
ISBN: 9789634334323
378oldal

Műfaj: jelenkori romantika
Sorozat: Az vagy nekem 4.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Graham Michael Russell & Lucille Hope Palmer
Hol? Wauwatosa (Wisconsin)
Mikor? egy év
Érzékiség? visszafogott
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen

02.23. – Angelika blogja
02.24.Hagyjatok! Olvasok!
02.25.Never Let Me Go
02.27.Deszy könyvajánlója
02.28.CBooks
03.01.Zakkant olvas
03.02.Dreamworld

Nyereményjáték:

A blogturné állomásain található betűhalmazok elemeit helyes sorrendbe rendezve az Az vagy nekem sorozat részeinek egy-egy főszereplője nevét olvashatjátok össze. A rafflecopter megfelelő sorába pedig azt kell beírnotok, hogy az adott karakter hányadik kötetben szerepelt.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
AINRSTT CELO
a Rafflecopter giveaway