Tiffany Reisz: The Red

Sose tégy olyan ígéretet, amit nem szándékozol betartani...
Mona Lisa St. James édesanyja halálos ágyánál megfogadta, mindent megtesz, hogy megmentse az anyja galériáját. Sajnos azonban a pirosra festett The Red ráfizetéses, s hamarosan világossá válik, muszáj túladni rajta.
Ám épp amikor Mona beletörődik, hogy meg kell válnia az örökségétől, záróra után feltűnik egy titokzatos férfi, aki elképesztő ajánlatott tesz: Megmenti a galériát, ha a lány beleegyezik, hogy egy évig a kedvére tesz.
S bár a férfi jóképű, angol és elképesztően csábító, azért a testét áruba bocsátani egy idegennek túlzásnak tűnik. Ugyanakkor ígéretet tett, hogy megtesz mindent, hogy megmentse a Redet.
amazongoodreads beleolvasó webpage
“Beautiful and dangerous, my favorite combination.”
Emlékeztek az Eredendő bűnösök hősnője, Nora Sutherlin, által írt erotikus regényre, amelyet Az angyal című kötetben említettek? Nos, ez a könyv volt az, a Red, amely egy olyan nő történetét meséli el, aki mindent megtesz azért, hogy az édesanyja által ráhagyott művészeti galériát megmentse, még akár azt is vállalja, hogy egy teljes évig egy vadidegen férfi rendelkezésére áll, s kielégíti annak minden kívánságát.

Természetesen szó sincs róla, hogy ez csupán egy szimpla áruba bocsátom a testem típusú románc lenne. Ahogy azt már megszokhattuk az írónőtől, okos és magával ragadó stílusban prezentálta az érdekes, egyszerre sejtelmes és szenvedélyes történetet. A történetet, amely egy csöppet furcsa utazásra vitt minket, hiszen különböző festmények által inspirált, pikánsan különc fantáziák egész sorát élhettük át. S bár szerep jut némi természetfeletti elemnek - különösen a regény végi nagy csavar kapcsán igaz ez – kár lenne tagadni, hogy ez a könyv voltaképp egy erősen buja olvasmány. A sötét erotika csak úgy áradt a lapokból. A szex jelenetek, amelyekből bizony roppant szép számmal kijutott, hosszúak, szókimondóak és igen élénken részletezettek. Némelyik csak amolyan izgatóan mocskos, mások viszont csöppet bizarrak volt. Be kell ismernem, néhány ezekből a perverzebb játékokból jócskán túllépett az én komfortzónámon, sőt, itt-ott némileg el is szörnyedtem kicsit. Ugyanakkor mégsem voltam képes abbahagyni az olvasást, részben önnön kíváncsiságom okán, részben pedig Malcolm karaktere miatt. Igen, elismerem, színre lépésének első pillanatától megfogott magának. Imádtam, hogy külsőre ő volt a tökéletes úriember, de titokzatosság és állatias vonzerő lengte körül. Őszintén szólva engem sok mindenben, szexuális dekadenciájában meg különösen, Kingsley Edge figurájára, arra a megátalkodott gazfickóra emlékeztetett. S gondolom, ez nem is olyan nagy véletlen…;)
"A fine lady by day, a better whore by night."
Mindent összevetve úgy gondolom, Tiffany Reisz rajongói ínyére lesz a Red nyújtotta élmény, de fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy nem ajánlanám mindenkinek. Nyitott gondolkodás és kalandvágyó természet kívántatik ahhoz, hogy teljes egészében élvezhető legyen ez a csintalan gyöngyszem.

Kedvenc idézet:
“You modern girls are so hard to scandalize.”
A regényben szereplő festmények.

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.