Hír soroló - 15.09.18.

Mivel az elmúlt öt nap könyves híreiből egy rövid, de annál élménydúsabb angliai kiruccanásnak köszönhetően kimaradtam (beszámoló később), bőven akadt bejegyzés, videó, megjelenési értesítő, borító leleplezés, hírlevél és miegymás, amit átnézzek most, hogy visszacsöppentem a dolgos hétköznapokba. Így aztán itt egy összefoglaló arról, számomra mik voltak a legfontosabb újdonságok, hátha Ti is találtok benne friss információkat. A poszt első felében angol nyelvű kiadásokról olvashattok, majd pár videó és fotó erejéig a filmvásznon megelevenedő regényekkel foglalkozunk, hogy aztán végül ismét az írott szóé legyen a főszerep, méghozzá az itthoni megjelenésekre koncentrálva.

Leleplezett borítók:

➜ Végre lehullott a lepel Jennifer L. Armentrout december elsején érkező új Luxen kötetének borítójáról: A Daemon szemszögéből megírt Oblivion elején ismét Pepe Tóth csábít minket olvasásra, azaz visszatértek az első kiadások koncepciójához. A könyvről érdemes tudni, hogy mivel három regényt ölel fel, több mint ezer oldalas lesz, így az ára ennek megfelelően borsosra sikerült. /fülszöveg/
➜ A Matched trilógia írónőjének - Ally Condie - 2016. március 29-én új kiskamasz regénye fog megjelenni Summerlost címmel.
➜ Jessica Sorensen ismét új regénnyel jelentkezik. November 9-én fog megjelenni Sadie és Sage története a Forget Me Not.
➜ Tiffany Reisz Eredendő bűnösök sorozatának záró kötete, The Queen, végre megkapta a UK borítóját, és ez is meseszép lett. Már alig várom, hogy a polcomon tudhassam. /részlet/

Egyéb szerzői hírek:

Jeaniene Frost bejelentette, hogy az Éjszaka hercege sorozat negyedik, egyben utolsó kötete az Into the Fire címet kapta. Valamint azt is elárulta, hogy Vlad és Leila ezen regényének borítóján is Paul Marronban gyönyörködhetünk majd.
Colleen Hoover soron következő regényéhez kaptunk néhány kedvcsinálót: megosztható idézeteket egy külön honlapra gyűjtve és egy kis bekukkantást a legelső oldalra.
➜ A Kötődés szerzőnőjének - Kim Karr - legújabb regényéből, a Blow-ból, dögös kis részletet lepleztek le az Paranormal BookClub oldalán.

Könyvadaptációk:

A hűséges 'A falon túl' trailere:

➜ Érkezett egy új videó A tűzpróba című filmből:

➜ Átdolgozták picit a múltkor kiszivárgott Az ötödik hullám trailerét:

➜ Az Éhezők vidala: A kiválasztott 2. rész harmadik trailere emlékek sorát hozta:

Sarah J. Maas Üvegtrón sorozata a tv képernyőkön is életre kelhet, hiszen a megfilmesítési jogokra lecsapott a The Mark Gordon Company:
➜ Az Outlander második évadának forgatása Prágában folytatódott a héten:
➜ Kiválasztották Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek című regényének filmadaptációjához a Samantha Kingstont életre keltő színésznőt. A Lenyűgöző teremtmények és Vámpírakadémia mozi változataiból ismerős Zoey Deutch-t láthatjuk majd Ry Russo-Young rendezésében.

Hazai megjelenésekről:

➜ Megjelent Az árulás csókja, és a Gabo Kiadó egy 25 oldalas beleolvasót is elérhetővé tett kedvcsináló gyanánt.
Mia Sheridan A szerelem csillagjegyei sorozatának nyitó kötete, a Leo, még idén érkezik a Könyvmolyképző Kiadónál.
➜ A Könyvmolyképző 2016-ban tervezi megjelentetni magyar nyelven Jennifer L. Armentrout: Oblivion című regényét.
➜ A verebek azt csiripelik, hogy valamelyik hazai kiadó lecsapott végre Amy Harmon könyveire és Tabita Suzuma: Forbidden című könyvére is.
➜ Keménytáblás kiadásban érkezik a 600 oldalas Lestat herceg október közepén a Libri Kiadó gondozásában. /fülszöveg/
➜ Mint ahogyan náluk érkezik Graeme Simsion: A Rosie projekt folytatása, A Rosie update és a legújabb Sophie Kinsella kötet, a Hová lett Audrey? is.