Laurelin Paige: Fixed on you - Megtalállak még


molygoodreads

New York szívében, egy toronyház elegáns irodájából nyíló titkos szobában veszélyes egyezség születik.
A lány szemtelenül fiatal, intelligens és rámenős. Nappal egyetemista, éjjel felszolgáló egy bárban.
A férfi sármos, makacs és célratörő, csak a mások feletti korlátlan hatalom hozza lázba.
A lánynak sürgősen pénzre van szüksége, a férfi tisztességtelen ajánlatot tesz neki.
A férfi látszólag mindent tud a lányról, a hatalmában tartja, rendelkezik a teste felett. Alayna Wither az a nő, akit talán még szeretni is tudna.
A lány azonban sötét titkot őriz; megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Hudson Pierce, a bár új tulajdonosa, multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog.
És a testet-lelket felőrlő hajsza megkezdődik…

Kiadó: Libri
Műfaj: erotikus
Sorozat: Fixed trilógia 1.
Fordító: Horváth M. Zsanett
ISBN: 9789633101674
348 oldal, kartonált

Ki? Alayna Wither (26) & Hudson Pierce (29)
Mikor? nyár
Hol? New York
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Alayna nézőpontú
Érzékiség: fülledt
Lezárás: egyelőre boldog

A Fixed erotikus trilógiát külföldön a műfaj kedvelői módfelett dicsérik, így amikor kiderült, hogy a Libri Kiadó gondozásában hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül a magyar fordítás, több mint érdeklődő voltam. S mivel mindig szívesen olvasok egy kis tüzes, mégis könnyed románcot, mihelyt kézhez kaptam a példányomat, rögvest fejest is ugrottam a történetbe. És nem bántam meg. Ha nem is lettem fanatikus rajongója a sorozatnak, azért egész kellemes kikapcsolódást nyújtott az első kötet, és érdekel, merre visz majd minket tovább a szerző.
„Nem akartam beleszeretni. Csak megtörtént.”
A Megtalállak még lapjain egy fiatal, gazdag üzletember és egy szegényebb lány kettősének szokatlan szerződéssel induló, érzéki vágyakban és romantikában bővelkedő kapcsolata kel életre. Kezdetben semmi kötődés, semmi érzelem, csupán szex és némi álbarátnős szerepjátszás mások megtévesztésére. Ám a valóság és játék közti határvonal hamarosan elmosódik. Ismerősen csengő alap sztori, igaz? Nos, azért nem kell aggódni, a könyv tartogat újdonságot is, méghozzá féltékenység és megszállottság, titkok és manipulációk formájában.
„Hudsonnal erőt adhatunk egymásnak.”
Habár mai neurotikus világunkban mintha kötelező kellék lenne a szereplők lelki sérültsége, s e divatból Laurelin Paige sem óhajtott kimaradni, mégis úgy gondolom, egészen ügyesen dolgozta bele karakterei személyiségébe ezt a vonást. Problémájukkal tisztában lévő, s azok ellen küzdő, de nem megtört főhősöket ismerhetünk meg Alaynában és Hudsonben.
A lány szülei gyermekkorában meghaltak, s ő azóta kényszeresen próbálja kielégíteni óriási szeretetéhségét. Rögeszméje a szerelem, és mániás kapcsolatfüggő. Múltbéli botlásai azonban felnyitották a szemét, terápiára és támogató csoportba járt, s igyekszik kerülni a rizikós helyzeteket, hogy ne essen vissza. A férfi roppant diszfunkcionális családból származik, ahol alkoholista édesanyja saját gyerekeit használta fel a férjével való csatározásai során. Az üzleti életben sikeres, de a magánélete rideg, úgy érzi, képtelen a szerelemre, kapcsolatait inkább hatalmi játszmának tekintette.
Tetszett és érdekesnek találtam, hogy két ennyire problémás ember kerül össze, mert szeretek zűrős kapcsolatokról olvasni. Így meglehetősen sajnáltam, hogy bár megvolt az ígéretes felütés, az izgalmasnak ígérkező bonyodalmak megmaradtak háttér zöngének, sem igazi kifejtést, sem valódi feloldást nem láthattunk egyik félnél sem. Egyszerűen ők ketten csak belesodródnak egy viszonyba, majd onnan egy szerelembe, ahol az egyikőjük idegenkedését mintha elfújták volna, a másikuk pedig megtalálja azt a személyt, akin csügghet minden szeretetével.
„Én mindig megkapom, amit akarok. És most téged akarlak.”
A történetet nem a személyiségek fejlődése, vagy a problémamegoldás, esetleg a szerződés körüli bonyodalmak viszik előre, hanem a főszereplők közti kémia, a mindent elsöprő vágy, amit gyakran és alaposan elégítenek ki, s a leírások bizony nem prűd lelkeknek valók. De aki hozzám hasonlóan olvasott már nem egy erotikus regényt, az nagyjából tudja mire és milyen mennyiségben számítson. Én a fülledt jelenetekben nem is igen találtam kivetnivalót, viszont ha valami, akkor a visszatérő fordulatok voltak azok, amelyek bosszantottak kissé, különösen a számomra örökké elázottnak tűnő bugyogó folytonos emlegetését találtam frusztrálónak.
„Szikra volt, valami újnak a kezdete.”
Mindent összevetve a nem annyira érzelmi kibontakozásra, mint inkább érzéki kalandozásra vágyó olvasók figyelmébe ajánlanám, akár önmagában is, hiszen bár egy trilógia nyitó darabja, kellemes meglepetésként nem függővéggel zárul, hanem amolyan elindultak a boldogsághoz vezető úton befejezéssel. Ötven árnyalat, Gyönyörű rohadék, Felpörgetve, Stark és Crossfire sorozat rajongóknak pedig természetesen kötelező darab.

Kedvenc mondat:
„… minden út egyetlen lépéssel kezdődik – még azok az utak is, amelyekre nem lenne szabad rálépnünk…”

{ Playlist a regényhez }

{ A trilógia }

1. Fixed on You - Megtalállak még
2. Found in You - Sehol se talállak
3. Forever with You - Rád találtam
+ ráadás kötet: Hudson

A második kötetet - Sehol se talállak - novemberben tervezi megjelentetni a Libri Kiadó.
Fülszöveg: Alayna Withers sötét titkot őriz: megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Titokban szemmel tartja, megszerzi a híváslistáját, kilesi az e-mailjeit. Hudson Pierce multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog. Kettőjük kapcsolatát a szenvedély és a testiség hatja át, de Alayna többre vágyik. Szerelmet, bizalmat, megbecsülést akar. Hudson azonban próbára teszi a türelmét, és amikor a lány úgy határoz, hogy megkörnyékezi az egyetlen nőt, aki látszólag mindenkinél jobban ismeri Hudson múltját, sötét, vad és veszélyes területre téved. És a tét immár nem csak Hudson szerelme…
A Fixed trilógiához lazán kapcsolódó sorozat a Found duett, amely Alayna bárbéli munkatársnője, Gwen Anders, történetét meséli el két kötetben. Az első rész - Free Me - múlt évben jelent meg, a folytatása - Find Me - pedig augusztus végére várható angolul.

07.27. - Kristina blogja
07.28. - Angelika blogja
07.29. - Kelly & Lupi olvas
07.30. - Deszy könyvajánlója
07.31. - Insane Life
08.01. - CBooks
08.02. - Zakkant olvas
08.03. - Könyvszeretet


Nyereményjáték:
Minden bejegyzés a regény egy-egy szereplőjének nevét rejti. A feladat nem más, mint megtalálni őket, majd a rejtvény megfelelő sorába beillesztve a blogturné végén a fő megoldást beírni a rafflecopter dobozba.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway