K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet


molygoodreads
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Szujer Orsolya 
ISBN: 9789633990544
352 oldal, kartonált

Lélegezz, Kacey! Tíz apró lélegzet. Ragadd meg őket! Érezd őket! Szeresd őket!

Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat.
Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.

Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyoz a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkreteheti.


Sorozat: Ten Tiny Breaths 1.
Ki? Kacey Cleary & Trent Emerson
Hol? Miami
Mikor? ősz

Műfaj: new adult
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, egy nézőpontú (Kacey)
Érzékiség: visszafogott felnőtt tartalom
Lezárás: boldog
„A Föld forog tovább, és észre sem veszi, mekkora változás is történt az én aprócska világomban.”
Ez nem a népszerű lány és helyes srác egymásra találásának meséje. Még csak nem is egy rosszfiú és jókislány románca. Ez egy csöppet sem átlagos, fájdalomban született szerelem története. Egy nagyszerű tehetséggel, ügyesen megválasztott, gyönyörű szavakkal megírt regény veszteségről, gyászról, gyötrelemről; újjászületésről, gyógyulásról, megbocsátásról; barátságról, szeretetről és szerelemről. Arról, hogy egyetlen döntés, egyetlen tragikus pillanat milyen drasztikusan megváltoztathat megannyi életet. És arról, hogy két összetört lélek hogyan találhatja meg egymásban a megváltást.
Szinte látom, ahogy e felvezető pár sor után többen felsóhajtanak: 'jaj, megint egy keserédes sztori'; hiszen igen, láttunk már nem is egy ilyen könyvet. Illetve... hasonlókat. Mert ezúttal egy merőben új csavart kapott a kezdetben nem annyira különlegesnek tűnő alaptörténet. 
Egy csavart, amire talán egy ponton minden olvasó elkezd gyanakodni, de úgy gondolom, amikor bebizonyosodik az, amit sejtettünk, mégis csak ledöbbenünk. Mert ott, azon a ponton az ember szíve és agya óhatatlanul birokra kel egymással. Az egyik ellágyultan követeli a happy endet, míg a másik mindennél jobban meg akarja érteni a miérteket és hogyanokat. S végül mindkettőt megkapjuk, méghozzá zseniálisan.
Rendben, előfordulhat, hogy kissé elfogult vagyok, de őszintén szólva egy fikarcnyit sem bánom. Mert egyszerűen ott voltam, benn a könyvben, a gyomor szorító, szemet párásító események kellős közepén, és mintha én magam éltem volna át mindent, de mindent. Az első tétova kézfogást, az első csókot, a könnyeket, a nevetést.... Csodálatosan intenzív élmény volt. Magával ragadt, hatott rám, és elgondolkodtatott. Ráadásul én mindezt megkoronáztam azzal, hogy az olvasást megtoldottam az In Her Wake novellával, amely egy másik szemszögből világított rá mindarra, ami addig a percig vezetett, amikor Kacey és Trent összetalálkoztak a mosókonyhában. 
Kicsit homályos ez az egész, igaz? Bevallom, okkal és készakarva, ugyanis szeretném, ha mindenki maga fedezhetné fel a legapróbb momentumokat is. Higgyétek el, akarjátok. 

Öt idézet, ami nálam a kedvencek közé került:
„...mindenkinek van valamije, ami elől menekül.”
„A múltunk nem határozza meg, kik is vagyunk.”
„Mindenkinek megvan a maga ára.”
„Mert a megbocsátás képes gyógyítani.”
„Sosem lennék képes gyűlölni téged. Add oda nekem a szívedet, Kacey. Én pedig mindent elfogadok, ami vele együtt jön.”
Könyvtrailer:
Playlist a regényhez:

11.12. - Kristina blogja
11.14. - Angelika blogja
11.16. - Media Addict
11.18. - CBooks
11.20. - Dreamworld
11.23. - Kelly & Lupi olvas
11.26. - Deszy könyvajánlója

Kilenc like, kilencszeres esély a nyereményre!
(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.)
a Rafflecopter giveaway