Jus Accardo: Toxic – Mérgezés


molygoodreads

Mikor a Sumrun éjszakáján egy Hatos megmenti Kale életét, figyelmezteti, hogy ennek következményei lesznek. Egy csere. Valamit adniuk kell a fiú visszanyert életéért cserébe. De Dez nem is sejtette, hogy épp azt az egy dolgot veszíti majd el, amiért bármit megadna…
És nem elég, hogy Dez elveszíti Kale érintése elleni immunitását, az a Hatos, aki segít megtanítani Kale-nek, hogyan tudja irányítani a képességét, az első pillanattól kezdve odavan a srácért. Jöhet még ennél is rosszabb? Igen, Jade meg tudja érinteni Kale-t. De most a csábító Dez legkisebb problémája.


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Lánc Brigitta 
ISBN: 9789633738023
? oldal, kartonált

Beleolvasó

Sorozat: Denazen 2.
Ki? Deznee Cross & Kale
Hol? Parkview
Mikor? ősz

Műfaj: paranormális ifjúsági
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, egy (Dez) nézőpontú
Érzékiség: ártatlan
Lezárás: nyitott
„Nem nagy ügy, hogy nem érinthetjük meg egymást. Csupán átmeneti. Apró csekélység. Valami, ami nem állhatott közénk. Különösen addig nem, amíg így néz rám, mint most. Mintha én lennék az egyetlen fényforrás a koromsötét világban.”
Nem tudom, mikor sikerül végre leszoknom arról, hogy minden egyes alkalommal, amikor ifjúsági regény olvasásába kezdek, már előre csendesen pánikoljak azon, hogy jaj, ez nem igazán az én terepem, mert azért szép lassan ideje lenne belátnom, hogy tényleg tudok olyat találni, amit élvezettel olvasok. Például múlt év ilyen tájban az X-men rajongásomon felbuzdulva választott Touch is fölöttébb tetszett, már persze egy-két, az én szememben már-már műfaji betegségnek tartott apróságot leszámítva. Így aztán nem volt kérdés, ha érkezik a folytatás, látni akarom, merre halad majd Dez és Kale története.
„Ujjaimmal végigsimítottam az ujjperceit, de a megnyugtató, ismerős melegség, ami nekem az otthont, a biztonságot jelentette, eltűnt. Helyébe pedig valami fájdalmas, gyomorszorító érzés költözött.”
Ugyan figyelmeztették őket, hogy megváltozhatnak a dolgok, még rémálmukban sem gondolták volna, hogy elveszíthetik azt, amit biztos pontnak tartottak kapcsolatukban: Dez immunitását Kale érintésének halálos mellékhatására. Ezért amikor a menedéküket jelentő szállodába olyan Hatos érkezik, aki talán képes lehet megtanítani Kale-nek, hogyan uralja adottságát, a srác kész örömmel veti magát a közös munkába. Igen ám, de az új lány, Jade, rögtön nyilvánvalóvá teszi, hogy szívesen lenne több egyszerű edzőpartnernél. Ez persze végtelenül irritálja Dezt, ám miközben igyekszik fiúját távol tartani Jade enyves ujjacskáitól más ügy miatt is főhet a feje.
„Mégis mit műveltem? Amihez a legjobban értettem. Őrült baromságot.”
Egy este belefut 'szerető' apja és annak emberei karjába, s a találka szörnyű ultimátummal ér véget számára. Vagy lassú halált hal, esetleg a felsőbbrendűség mellékhatásai ölik meg, vagy a Denazen kezébe adja önmaga és Kale életét is. S ha mindez nem lenne elég, úgy tűnik, áruló rejtőzik a Hatosok között, aki folyamatosan összejátszik Crossal és a Denazennel.
„Úgy tűnik, a Karma folytatja a „Szúrjunk ki Dezzel!” című programját...”
Az első részhez hasonlóan ez a kötet sem okozott csalódást. Az erős indítás után egy csöppet ugyan leült a történet, de a végére ismét alaposan felpörögtek az események, hogy aztán megint függővéggel búcsúzzunk az egyre jobban megszeretett szereplőktől. Szerencsére az izgalmas akciók mellé kaptunk néhány mókás jelenetet, és pár kimondottan szenvedélyesre sikerült szerelmes pillanatot szintén, sőt bónuszként egy Kale szemszögű jelenet is helyet kapott a könyvben.
„Sose próbálj egy hazugnak hazudni.”
Nehogy elfeledjem megemlíteni, hogy a kém személyével kapcsolatban milyen ügyesen csalt lépre az írónő! Egy percre sem gyanítottam ki lehet a besúgó, illetve végig másra gondoltam, hogy aztán bumm, derült égből villámcsapásként érkezzen a sokkoló meglepetés, amit biztos, ami biztos, még egy plusz képletes pofonnal is megtoldott a szerző egy odavetett, de szemkerekítő információ formájában.
„...ez több, mint egy szerelmi háromszög blues.”
Nálam szintén pozitív oldalra írandó az is, hogy Alex a kezdeti ellenszenves figurából szép lassan feltornázta magát a nagyon is kedvelem szintre. Ha végre felhagyna azzal, hogy vissza akarja csábítani Dezt, kimondottan bírnám a srácot. Addig viszont marad neki a szerelmi sokszög egyik sarkának hálátlan posztja. :/ Igen, sajnos ez a fránya Alex-Dez-Kale-Jade dolog igen heveny mértékben elburjánzott a könyvben, és néha enyhe szemtikkelést váltott ki belőlem.
„A sorsot nem hívhatjuk ki magunk ellen. Mindent annak kell elfogadnunk, ami.”
Ó, és ha már ingerültségtől rángó izmocskák! A nagyi, az a Ginger nevű boszorkány, a végletekig feldühített, ahogy olyan fene titokzatos volt mindvégig, majd képes volt... de állj, az már túl spoileres lenne. Legyen elég annyi, hogy nem ártana felvilágosítani a mamit, hogy a jövő rohadtul nem egy kőbe vésett dolog. Node, félre morcogás!
„A legrosszabb még hátravan.”
Azt hiszem, a paranormális ifjúsági romantika kedvelőknek vétek lenne kihagyniuk a sorozatot, mert fölöttébb kellemes szórakozástól fosztanák meg magukat. Én legalábbis élveztem a kalandot, és várom a folytatást.

{ Kedvenc részlet }

Egy kuncogtató Dez gondolat:
„Mély sötét hang. Pipa. Kifejező szemek. Pipa. Izmos karok, melyektől elgyengül a lányok lába, ráadásul vágyik a veszélyre. Istentelenül nagy pipa. Lehet egy srác ennél tökéletesebb? (...) Az én szuperdögös, különös módon ártatlan, de képes megölni téged egy darab szappannal pasim.”
S egy sóhajtozós Kale pillanat:
„Kale óvatosan megfogta a kezem, és a szíve fölé helyezte.
- A szívem csak érted dobog így. Ezen egyetlen érintés és egyetlen lány sem változtathat. (...) Csak te meg én, szemben az egész világgal, emlékszel?”

{ Playlist }


11.07. - Függővég
11.11. - Media Addict
11.15. - Angelika blogja
11.19. - Dreamworld
11.22. - CBooks

Dez nem túl szerencsés mostanában. Rálőnek, összeverik, üldözik aztán mindennek tetejében még meg is mérgezik. Minden erejére és szövetségesére szüksége lesz, hogy túlélje az újabb kalandot. Te vajon túlélnéd?
Játékukban ezúttal a mérgező természet tudásotokat teszteljük. Minden állomáson találtok két-két képet. El kell döntenetek, hogy melyiktől szenderülnétek örök álomba. Sok sikert!
(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.)


a Rafflecopter giveaway