Emma Chase: Twisted - Fejvesztve


molygoodreads

„Azt hitték, hogy majd együtt lovagolunk el Drew-val a naplementébe és boldogan élünk, míg meg nem halunk? Akkor üdvözlöm önöket a klubban!”

Kate Brooks és Drew Evans története egy hamisítatlan love story. Ám amikor egy szép napon váratlanul megjelenik az életükben a titokzatos harmadik, az idillnek egy csapásra vége szakad, hőseink élete pedig fenekestül felfordul...

A Behálózva folytatásában ezúttal Kate mesél nekünk arról, amivel egyszer minden szerelmes szembesül: a hosszú távú kapcsolatok édesen gyötrelmes buktatóiról.

Emma Chase legújabb regénye vicces és tanulságos mese az egyre mélyülő szerelem mindent elsöprő erejéről.

Kiadó: Athenaeum
Sorozat: Behálózva 2.
Fordító: Szieberth Ádám
ISBN: 9789632933573
280 oldal, kartonált

Értékelésem:

Történet és tanulsága egyetlen mondatban:
„Soha ne hidd el, amit hallasz, és annak is csak a felét, amit látsz.”
A Behálózva a nyár egyik legélvezetesebb olvasásélménye volt számomra, ezért kitörő örömmel fogadtam a hírt, hogy máris itt a folytatás. Jó, persze volt bennem egy picinyke félsz, hogy az írónő vajon tudott-e olyan sziporkázóan humoros és szórakoztató történetet alkotni, mint amivel elsőre kényeztetett minket, de a boldog izgalom elsöpörte az aggodalmaimat. Így aztán egy mosolygós délutánra számítva heveredtem le az előző részhez passzolóan kézbe simulóra méretezett könyvvel.
Ám ez a kaland más lett, mint amit vártam. Persze erre a végkifejletre számítottam, node ahogyan addig elértük... mondhatni fölöttébb zötyögősre sikerült az út. Félreértés ne essék, az írónő megőrizte egyedi, szókimondó és szellemes hangját, most sincs hiány az olvasókhoz intézett, nekem roppant tetsző kiszólásokból, és a szöveg csak úgy húzott magával - letenni sem nagyon akaródzott -, de ennek a regénynek bizony kevésbé könnyed a hangulata. Ha fogalmazhatok kissé sarkítva: ezúttal minden önfeledten nevetős jelenetre jutott egy szomorkodós vagy mérgelődős pillanat, attól függően, éppen hol tartottam az olvasással. 

Két év telt el Kate és Drew egymásra találása óta, és ők azóta is élvezik a közös életet. Egzotikus utazások, gyertyafényes vacsorák, szenvedélyes éjszakák... fesztelenül és szabadon. Ám a véletlen egyszer csak közbe szól, igen egyértelműen jelezve, hogy eljött a komoly változások ideje. Megkergült szerelmeseink ettől hirtelen elfelejtik, hogy ők többnyire okos, felnőtt emberek, akik képesek beszélgetni egymással, úgyhogy jó alaposan összekuszálnak mindent. Az egyik sértetten vagdalkozik, a másik sebzetten elrohan... és némi időbe telik, míg megjön a józanabbik eszük. 

Szóval igen, lépünk egy jó nagyot Drew és Kate közös sztorijában, mégis, ez a könyv tagadhatatlanul Kate története. Eddig is ismertük persze, de szerintem most mutatta meg igazi valóját, azt, hogy a nagydumás és magabiztos üzletasszony máza alatt bizonytalan, törékeny és lágy, aki vágyik a szeretetre. Bevallom, nem is egyszer forgattam a szemem a döntéseitől, de legvégül egészen megkedveltem.
Ahogyan - és kéretik nem túl hangosan kifüttyögni - Billyt is. Az első részben még utálatos taplónak tartottam, de most teljesen új oldaláról mutatkozott be. Kiderült, hogy a hatalmas arca mögött jól elrejtve egy egészen vicces, szerettei mellet kitartó és gondoskodó figura bújik meg. A legjobb barát trónjáról ugyan nem taszította le Dee Deet, de megvoltak a maga pillanatai.
S ha már a nagy pillanatokról van szó! Bár a regény mindvégig Kate nézőpontú, egy epilógus erejéig azért csak beköszönt a pimaszul elbűvölő Drew is, egrészt, hogy beavasson minket a nyolc hónappal későbbi boldog eseményekbe, másrészt, hogy a maga keresetlenül őszinte stílusában mondjon pár záró 'bölcsesség'et. S meg kell mondanom, borzolt kedélyeimre gyógybalzsamként érkezett ez a fejezet.
S hogy mitől voltam úgy kibukva? Kezdetnek a történet apropójául szolgáló buta félreértéstől, folytatás gyanánt pedig attól, hogy pont azt voltam kénytelen nélkülözni, amit a leginkább imádtam, a Drew és Kate közötti interakciót. Imádom a pergő szócsatákat, élvezni tudok egy tüzes vitát, de a kommunikáció totális hiányával nem tudok mit kezdeni. Márpedig se telefont, se emailt, de még egy nyamvadt füstjelet se váltott az eszement páros. S ettől, bár a nagy kibékülés jól sikerült, én duzzogtam egy darabig.
Mégis, máris alig várom, hogy a következő, sőt, az azutáni Emma Chase regényt is a kezembe kaparintsam. Tudom, tudom, a telhetetlen is lehetne a második nevem. De egyformán kíváncsi vagyok Matthew és Delores egymásra találására és arra, hogyan teljesít Drew a váratlanul jött új szerepben.

{ Kedvenc idézetek: }

„...a zene olyan, mint egy titkos kód, egy varázslatos nyelv, amely mindig velem lesz, amikor kell. Vigaszt nyújt, ha szomorú vagyok, és ünneplésre is jó, ha szerencse ér.”
„...a szakítás sok szempontból olyan, mint a halál: az ember, aki voltam, kimúlik, az élet, amit elterveztem, füstbe megy.”
„...a szív lassanként begyógyul. Az élet megy tovább, és… és magával visz téged is. Akkor is, ha nem akarsz menni.”
„Ahhoz, hogy az ember felálljon a padlóról, előbb el kell esnie, és le kell horzsolnia a tenyerét meg a térdét.”
„...a megbocsátás sokszor önző dolog. Nem azért bocsátunk meg, mert a másik megérdemli, hanem azért, mert erre van szükségünk. Hogy megleljük a lelki békénket, hogy begyógyuljanak a sebeink.”

{ Könyv adatok }

Ki? Kate Brooks & Drew Evans
Hol? New York, Cabo, Greenville

Műfaj: jelenkori, erotikus
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, egy (Kate) nézőpontú
Érzékiség: felnőtt tartalom
Lezárás: boldog


10.11. - Angelika blogja
10.17. - Insane Life

Drew és Kate történetét jó néhány emlékezetes mellékszereplő színesíti. Játékunkban négy olyan karaktert szeretnénk megidézni, akik már a sorozat indító kötetében bemutatkoztak. A blogturné mind a négy állomásán találtok néhány mondatnyi jellemzést, és/vagy idézetet; a Ti feladatotok az, hogy e nyom alapján kitaláljátok a szereplők keresztneveit. Segítségül használhatjátok a könyves portálokat és bloggereink Behálózváról írt posztjait is.
(Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az értesítő emailre, automatikusan újra sorsolunk.)
„A Sárkány! (...) Követelőző, makacs, könyörtelen. (...) az a típus, aki mindent rendbe hoz. (...) olyan, mint egy szelídített oroszlán: kedves és játékos, de ha valaki elvéti a lépést, egy pillanat alatt leszedi a fejét.”
a Rafflecopter giveaway