Susan Elizabeth Phillips: The Great Escape - A nagy menekülés


molygoodreads

Lucy Jorik szerencsés lány. Kamaszkorában a legsötétebb nyomorból emelte ki egy asszony, aki később az Egyesült Államok első női elnöke lett, így azóta Lucy a tökéletes család tökéletes gyermekeként élte boldog és kiváltságos mindennapjait. Ám amikor a családja és a hírekre éhes újságírók hada arra vár, hogy kimondja a boldogító igent a tökéletes férfinak, ő hanyatt-homlok kimenekül a texasi templomból és felpattan az első útjába kerülő motorkerékpár hátsó ülésére.
Egy világ választja el a segítőkész motorostól, aki némi rábeszélés után egyenesen a Michigan-tóig fuvarozza a lányt. Panda kemény, mogorva, zárkózott és pokolian szexis férfi, így nem csoda, hogy hamarosan az ágyban kötnek ki, ám lelkileg továbbra sem közelednek egymáshoz.
Az egész világ a szökött menyasszonyt keresi, aki álruhában, teljesen más emberként
érkezik a sérült, démonokkal küszködő, válaszokat kereső közösségbe, ahol meglepő módon békére, új barátokra lel és végre az igaz szerelem is rátalál.

Kiadó: Victória Kiadó
Fordító: Szalai Emmi
Megjelenés: 2014. június 10.
ISBN: 9789639803657
368 oldal, keményborítós

Értékelésem:

Gyanítom, a legtöbben kissé megrémülnek, mihelyt kiderül, hogy A nagy menekülés a Wynett sorozat hetedik darabja. Szögezzük le, erre semmi szükség. Az írónő valamennyi regénye tökéletesen élvezhető önálló történetként, az előző részek ismerete csupán egy kis bennfentes pluszt ad a szórakozásunkhoz. Pont, mint itt is. Ha olvastuk a Zsák a foltját, találkozhatunk jelenetekkel, amelyek ismerősnek fognak tűnni. Ha volt szerencsénk A szeretőm a Fisrt Lady-hez, jó lesz látni, hogy az ott még tini Lucy-ből milyen felnőtt vált az eltelt évek alatt. Ám ha ezek az előzmények ki is maradtak, ez a könyv akkor is megállja a helyét. (Igaz, szerintem nagy hiba lenne lemondani bármely SEP kötet nyújtotta könnyed kikapcsolódásról.)
„– Miért vettél fel? – kérdezte. (...)

– Mostanában túl sok dolgom volt, nem értem rá csajozni. Van mit bepótolni.
– Úgy, hogy felcsíped a barátod menyasszonyát, aki megszökik az esküvőjéről?
– Az ember sose tudhatja – vakarta meg a férfi a mellkasát. – A dilis nők sok mindenre képesek.”
A regény egy szép május végi napon, Lucy Jorik esküvőjének napján kezdődik, akkor, amikor az összegyűlt vendégsereg, örömapák és anyák, no meg fess vőlegénye is már mind csak arra várnak, hogy ő, az ara, feltűnjön a templomfolyosón, és kezdetét vegye a szertartás. Ám Lucy a nagy belépő előtt hirtelen bepánikol. Úgy érzi, hiba lenne hozzámennie a tökéletes Ted Beaudine-hoz, sőt, talán azt sem ártana átgondolnia, valóban boldog-e jól szervezett kis életében. Menyasszonyi ruháját templomi kórusköpenyre cserélve kiszökik a hátsó ajtón, hogy keressen egy helyet, ahol összeszedheti magát, és rájöhet, most hogyan tovább. Valószínűleg ekkor még nem több hetes, világtól elvonulós, fedezd fel önmagad kiruccanás járt a fejében, mégis egy ilyen kaland veszi kezdetét abban a pillanatban, amint felpattan a próbavacsorán már látott fura - azaz csöppet sem tökéletes - fazon mögé, az ütött-kopott, fekete-ezüst színű motorra.

Amikor elfogadta az év esküvőjére szóló meghívót Patrik 'Panda' Slade minden bizonnyal nem arra készült, hogy majd a szökött menyasszony pesztrájaként végzi. Egyébként is, mihez kezdjen egy nővel, akinek se pénze, se egy épkézláb terve? Hagyja, hogy megtapasztalja a világ vadabb oldalát! A leereszkedő, nyers pasikat, az olcsó moteleket és vacak kajákat. Egy ideig... de aztán búcsút vesz tőle, hogy mehessen a maga dolgára, a nő pedig vissza a szüleihez. Szép elgondolás, csak épp a helyzet nem ilyen egyszerű, Lucy ugyanis rosszul viseli, ha át akarják rázni, vagy irányítani szeretnék. Megmakacsolja magát, és elhatározza, hogy kiélvezi a kötelezettségek nélküli létet... méghozzá a férfi Charity-szigeten álló házában.
„Te vagy az én nyugodt és biztonságos menedékem.”
Zsák a foltját olvasása óta kíváncsi voltam Lucy történetére; hogy miért hagyta faképnél Tedet, és miért hagyta a legjobb barátnőjére, Megre, hogy eltakarítsa a romokat. Nem csoda hát, hogy oly nagy kedvvel vetettem magam az olvasásba, hogy a döcögős indulást követően szinte csak azt vettem észre, elfogytak a lapok. Mert bizony a szerző védjegyének számító apróságok ismét teljesen levettek a lábamról:
✓ Látszólag teljességgel egymásnak ellentétes személyiségű főszereplők
✓ Erős, olykor vakmerő női karakterek (igen, így többes számban)
✓ Morgolódós, de arany szívű főhős
✓ Civódásokkal teli párbeszédek
✓ Imádni való másod- és harmad történetszálak
✓ Bájos kisvárosi közösség
Akár hányszor Phillips könyvet veszek a kezembe, megtalálom ezeket a vonásokat, s ettől mindannyiszor úgy érzem, mintha egy ismerős és szeretett világba térhetnék vissza. Ezúttal is jól éreztem itt magam.
A nagy menekülés igazi könnyed, nyári kikapcsolódás. Olvasáskor viszont nem árt a mézet kézközelben tartani, mert előbb-utóbb megkívánja az ember. ;)

{ Könyv adatok }

Ki? Lucy Jorik & Patrick 'Panda' Shade
Mikor? májustól őszig
Hol? Charity-sziget (Michigan)

Műfaj: jelenkori romantikus
Sorozat: Wynette, Texas 7.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű
Érzékiség: visszafogott felnőtt tartalom
Lezárás: boldogan éltek, míg... 
Ők is beszámolnak A nagy menekülésről:

06.02. - Olvasószoba
06.06. - Olvasónapló

Szereted Susan Elizabeth Phillips regényeit? Alig várod, hogy a legújabbat is megkaparintsd? Most akár meg is nyerheted! A június 10-ei megjelenésig kétnaponta 1-1 példány (összesen 5) talál gazdára a Victória Kiadó jóvoltából!
a Rafflecopter giveaway