Wendy Higgins: Sweet Peril - Angyali szövetség


molygoodreads

Anna Whitt, egy őrangyal és egy démon lánya megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, ő tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano – a Harag hercegének fia – kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tennie érzéseit, és leküzdeni élete legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?

Sorozat: Sweet trilógia 2.
Műfaj: Paranormális ya
 
Kiadó: Maxim
Fordító: Béresi Csilla
Megjelenés: 2014. április 24.
ISBN: 9789632614526
380 oldal, füles, kartonált

Értékelésem:

Az Angyali gonosz számomra a múlt év végének egyik igen kellemes meglepetése volt. Annak ellenére, hogy ya sorozat indító mivolta miatt először roppant gyanakodva fogtam kézbe, végül az angyalos-démonos történet egészen magával ragadott. Így aztán igen csak akartam a folytatást, részben hogy kideríthessem, mi lesz a küldetéssel és a félvérekkel, de legfőképpen - minő meglepetés! - az Anna & Kaiden páros szerelmével.

Ami a történet félvérek-a-démonok-ellen-harcolós szálát illeti...
Kell-e azon túl bármit is mondanom, hogy ez egy trilógia középső tagja? A világot és főbb szereplőit már megismerhettük az első részben, s természetes, hogy a végső, nagy ütközetet a záró kötetben olvashatjuk majd, azaz itt egy átkötő regény vár minket a lapokon. S azt hiszem, nincs is ezzel semmi gond, hiszen őrültség lenne csak úgy uk-muk-fuk szembe szállni a bűn hercegeivel, tervezni, készülni kell egy ekkora feladatra. Épp ezért a prófécia teljes megismerése, Anna önvédelmi képzése, a szövetséges gyűjtő utazások nagyon is kedvemre való elemek voltak, bár a kivitelezést őszintén szólva nem tartom hibátlannak. Az én ízlésemhez képest a könyv háromnegyed része, annak ellenére, hogy több, mint egy évet felölel, erősen előkészítés ízűre, szinte egy helyben topogósra sikerült, főként az utolsó 25% tükrében, ahol viszont bőven kijutott az izgalmakból.

Ami a történet sóhajtozós-romantikus szálát illeti...
Röviden így lehetne összefoglalni: Szomorkásan, Kai-talanul indultunk, majd jött néhány szívfacsaró pillanat, amit egy kis szerelmi háromszöggel való agyvíz forralás követett, hogy aztán pár szenvedélyesen szikrázó jelenetet követően kijusson álmodozó sóhajtozásból is. S minő meglepetés, én persze azt élveztem a legjobban, amikor Anna és Kaiden újra együtt voltak, amikor a depizős morfondírozást felváltotta az egymással való kommunikáció, s amikor végre cukin egymásba feledkeztek.


Kedvcsinálónak íme az öt kedvenc idézetem:
„...megértettem, hogy a szerelemnek nem lehet gátat szabni, elfelejteni vagy másra átvinni, bárhogy próbálkozik is ezzel test és lélek.”

„Anna… a csúcstalálkozó estéjén, amikor megmenekültél, életemben először mondtam köszönetet Istennek.”

„– Én… – kezdte nagyot nyelve. Mellkasán nyugvó kezem érezte, hogyan gyorsul fel a szívverése. – Én csak azt szeretném… basszus, úgy beszélek, mint egy idióta… Mit tettél velem? – Megköszörülte a torkát, és újrakezdte, elsötétedő szemében vad tűz égett. – A helyzet az, hogy képtelen lennék rajtad osztozni. Az enyém kell, hogy legyél, senki másé! Ha csak arra gondolok, hogy valaki más hozzád érhet...”

„– Szeretlek! – suttogtam.
– Én szeretlek régebb ideje – súgta vissza.”

„Tudtunk valamit, amiről a démonoknak gőzük sem volt. Az ő szemükben a szeretet gyengeség volt, de tévedtek. A szeretet adott erőt nekünk.”

A sorozat:

1. Sweet Evil - Angyali gonosz
+ Az 1. fejezet Kaiden szemszögéből /itt/
+ Az 26. fejezet Kaiden szemszögéből /itt/

2. Sweet Peril - Angyali szövetség
+ A 17-20. fejezet Kaiden szemszögéből /itt/
3. Sweet Reckoning

Anna kedvenc dalai:
Kaiden kedvenc dalai:

Fall Out Boy: Young Volcanoes


JJ Heller: Your Hands


Taylor Swift: I Knew You Were Trouble

Imagine Dragons: Radioactive


Awolnation: Sail


Muse: Madness

04/21. - Dreamworld
04/28. - Angelika blogja
05/01. - Insane Life
05/02. - CBooks
05/03. - Függővég
Hallottatok már az auráról?
Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Képes megállapítani pusztán a színek és azok árnyalatai alapján, milyen érzések kavarognak adott pillanatban az emberekben.
Ezt látva sötétzöldre váltott az aurátok? Netán ti magatok is szeretnétek kipróbálni, milyen lehet másokban olvasni? Nos, most megtehetitek.
Minden blogon találtok egy-egy mondókát, melynek segítségével kitalálhatjátok, melyik színhez milyen érzés tartozik.

1. Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/érzést, így plusz esélyekkel gyarapodhattok.
3. Néhány betűhöz nem tartozik kérdés. Azokat nektek kell kitalálnotok, de ha szétnéztek a Blogturné Klub hivatalos blogján, könnyen megtalálhatjátok őket.
4. A vastaggal kiemelt rész egy olyan dolog megfejtését tartalmazza, melynek fontos szerepe lesz a történetben, s ennek a megfejtése éri a legtöbb pontot.

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 Angyali szövetség könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás!)

Elizabeth Bennett aurája sötétlila,
ha balítélet önérzetét nem csorbítja.
a Rafflecopter giveaway