Hír soroló (3)

Akciók:

Jó néhány nagy akció tart még pár hétig, amit kár lenne kihagyni, például a Libri Szabadság könyvei 2+1 vagy az Alexandra Nagy nyári árzuhanás kínálatát.
Ahogy nézegettem a különböző leárazásokat nem tudtam nem észrevenni, hogy az Ulpius könyvei mindenhonnan minimum 30%-al olcsóbban integetnek. Véletlen lenne?

Kihagyhatatlan:

A 0$-os kindle akciók között igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk ebben a hónapban is. Ízelítőnek íme négy, amit szerintem vétek kihagyni: 
.
  • Karen Erickson - Temporary-Arrangement: Egy új sorozat 50 oldalas kis előnovellája. Monica Murphy néven már bemutatkozott idehaza is az írónő, s régebbi regénye, a Játék a házassággal is a várható megjelenések között szerepel.
  • Maggie Shayne - Gingerbread Man: Az írónő neve ismerősen csenghet a Szenvedély téren és időn túl novellás kötetből. Aki halloweeni borzongásra vágyna, annak most csak kattintania kell.
  • Tina Folsom - Venice Vampyr: Rövid kis írás, de az, hogy a helyszín Velence, ráadásul az 1800-as évek, no meg még vámpír is akad a szereplők között, elég figyelem felkeltőnek tűnik.
További érdekesnek tűnő kötetek akciójáról a blog facebook oldalán igyekszem hírt adni. Érdemes figyelni, mert néhány esetben csupán csak néhány óráig / napig tart a leárazás. Múlt héten például majd' 12$ helyett ingyen tölthettem le Marie Sexton - Promises regényét, amelyet az M/M kedvelők közül sokan dicsérték.

Hazai könyvpiacról:

A Gabo a napokban már Nora Roberts BoonsBoro Inn trilógiájának utolsó kötetét, A tökéletes társ, is megjelenteti.
Az Egmont idén a képregény rajongókra is gondolt őszi kínálatuk öszeállításakor. A mai Skócia területén játszódó Asterix és a piktek október végén, a világpremierrel egy időben kerül idehaza is a boltok polcaira. Bővebben a hírről itt.

A hírek szerint a Libri Kiadó folytatja Jennifer Probst jelenleg angolul négy részt számláló Házasságban egy milliárdossal sorozatát. Idén novemberben érkezik a Trükkös házasság, majd 2014-ben az Elhibázott házasság

A Merit könyvektől augusztus végéig ingyenes postázással és kuponos kedvezménnyel rendelhető meg a Vihar szeli ketté és az Eskü című ifjúsági kötetük.

A Pioneer tervezi a Pokoli erény folytatásának kiadását is. # forrás
„a második kötetnek már készül a fordítása, várhatóan jövő év elején jelenik meg, a harmadikat pedig már írja a szerző”
Az Ulpius továbbra is váratja a pararománcok kedvelőit. Vajon mikor kerülnek a polcokra a megígért kötetek, kérdezik az olvasók újra és újra, és sajnos a válaszok sem tartalmaznak túl sok konkrétumot. Viszont állítólag idén érkezik:
.
  • két Gena Showalter könyv #forrás
  • és Jaci Burton Play-by-play sorozatának első kötete, A tökéletes játék címmel november végén. Aki szereti a kortárs, sportolós romantikát, nincs ellenére némi lepedőgyűrés, azoknak csak ajánlani tudom a sorozatot. Az első három kötetről már írtam korábban.

Szerzői hírek:

Jennifer L. Armentrout Lux sorozatából idehaza még csak az első kötetet, az Obszidiánt olvashatjuk, de az amerikai rajongók már a negyedik rész megjelenéséig számolják visszafelé a napokat. Az Origin első fejezete 16-án vált online olvashatóvá. S ráadásul az írónő J. Lynn álnév alatt is szolgált friss hírrel, megmutatta a Trust in Me fülszövegét és borítóját. Hogy ez miért érdekes? Ez a novella Cameron szemszögéből enged bepillantást a Könyvmolyképző által megvásárolt Wait for You című történetbe. 

Az Avon közös 'kérdez-felelek' estet szervezett Cora Cormack (Szakítópróba) és Monica Murphy (Heti csaj) írónőknek.

Jeaniene Frost blogbejegyzésében hivatalosan is megerősítette, hogy a hetedik Cat & Bones regénnyel, az Up From The Grave-vel véget ér a nagy sikerű sorozat. A teljes poszt fordítása elolvasható a magyar rajongói oldalon.

Diana Gabaldon 8. Outlander kötete 2014. márciusára várható, az olvasóknak addig be kell érniük az írónő facebookján közreadott részletekkel. A hastag csak bejelentkezés után olvasható itt.

Larissa Ione Bound By Night-jához virtual signingot tervez, s közben honlapjára felkerült a Reaverből az első ízelítő.

Míg idehaza türelmetlenül várjuk, hogy a Pioneer végre kiadja Julie James második FBI/US Attorney kötetét, addig az írónő robog tovább, és jövő márciusban már az ötödik részt fogja megjelentetni a humoros kortárs romantikus sorozatából. Az It Happened One Wedding tartalmáról és borítójáról itt számolt be.

J. Kenner, akinek Édes trilógiáját az Athenaeum Kiadó kínálatában találhatjuk meg magyarul, újabb erotikus sorozatot indít Most Wanted címmel. Az első rész 2014. január 7-én fog megjelenni, és a Wanted címet viseli. A borító és az első kedvcsináló részlet megtalálható az írónő honlapján

A Heroes and Heartbreakers humoros interjút készített Sherrilyn Kenyon Savitarjával. Az írónő pedig egy őszinte, hosszú facebook üzenetben szólt a rajongóihoz arról, vajon a 2014-re tervezett Dark Hunter folytatásban, a Son of No One-ban miért új karakterekről mesél... és persze ismét csak kiderült, hogy minden mindennel összefügg, mindennek oka és következménye van az általa kitalált világban.

Gail McHugh neve halványan ismerős valakinek? Igen, ő az, akinek Collide (Ütközés) című regénye állítólag hamarosan érkezik magyarul. Amikor a duológia (mert persze, hogy a történet nem csak egy kötetes) kindle kiadása pár napig .99-es akcióban szerepelt, lecsaptam rá, és kicsit nézelődtem az írónő oldalain is. Meg kell mondanom, ő az első, akinél olyat olvastam, hogy a tulajdon regénye nem úgy ért véget, ahogy ő szerette volna. A spoiler veszélyes facebook bejegyzés itt található. 

J.A. Redmerski honlapján jelentette be, hogy 2014 februárjában ismét new adult regénnyel fog jelentkezni. A Song of the Fireflies főszereplőit Andrew és Camryn második könyvében, az Edge of Alwaysban, ismerhetjük majd meg, és a tervek szerint az ő történetük egy kötetes lesz csupán. 

Tiffany Reisz Az angyal című regényében Michael és Griffin személyében olyan szerethető párost hozott össze, hogy a rajongóknak nem akaródzik elbúcsúzni tőlük. Az írónő időről-időre apró történetekkel hálálja meg ezt a szeretetet. S ismerve a szerzőt, egy egyszerű kanapé vásárlásból is képes valami íncsiklandót kihozni. The Coach három részben került közlésre: 1 & 2 & 3

Abigail Roux betartotta a szavát, egy rövid jelenettel mondott köszönetet rajongóinak, akik részt vettek a baseballos szavazáson. A Bait & Switch a hetedik Cut & Run kötet után játszódik.

Mozgóképes hírmorzsák:

Sylvia Day Crossfire sorozatának tv-s jogait megvásárolta a Lionsgate. #forrás
 
A Könyvmolyképző arany pöttyös részlegénél októberi megjelenésre ígért Lawrence Hill: Valaki tudja a nevemet című regényéből ősszel Dél-Afrikában minisorozatot forgatnak. #forrás
 
Bár Lauren Kate Fallen sorozata alapján készülő film forgatása szeptemberben kezdődik, a szereplők kiléte mindeddig kérdéses volt. 16-án hozták nyilvánosságra a Luce-t (Addison Timlin) és Danielt (Jeremy Irvine) alakító színészek neveit. #forrás

Az Infinity forgatókönyvét maga Sherrilyn Kenyon írja, mint ahogyan ő a társproducer is. #forrás

Az Outlander tv sorozat szereplői közül immár két színész neve ismeretes. Sam Heughan Jamie Fraser-t, Tobias Menzies pedig Frank és Jonathan Randallt fogja megformálni. 

A True Blood-ban sosem volt hiány a meztelenkedésből, s a hatodik széria végén az Erik mániások végre mindent, de mindent szemügyre vehettek. Itt egy csöppnyi összefoglaló Alexander Skarsgard korábbi ádámkosztümös szerepléseiről, itt pedig a mindent megmutató képkockák találhatóak.

Cikk ajánló:

Ezúttal három, természetesen könyvekhez kötődő listázós cikket szeretnék figyelmetekbe ajánlani: 
.
  1. A Forbes összeállításában az idén legjobban kereső szerzőket vonultatja fel.
  2. A Vanity Fair minden idők 25 legjobb mozis love story-jait gyűjtötte egy csokorba.
  3. A BuzzFeed pedig 14 olyan könyvet sorol fel, amelyet nem árthat olvasnunk, mielőtt megnézzük a belőlük készült mozifilmet.