Sorozatok, ezúttal a tv képernyőjén

Romantikus molyságom mellé még egy függőségem van. Sorozatjunkie vagyok már hosszú évek óta. S mára mindkét függőségem a gyógyíthatatlan állapotig romlott. Előbbiről gyanítom, senki számára nem szükséges kórképet mellékelnem, utóbbiról viszont általában kevesebbet szoktam beszélni. 
Most sem szándékozok senkit azzal untatni, hányszor is szoktam nosztalgiázni a Jóbarátokkal, vagy épp mennyire imádom az Agymenők hibbant kis csapatát, sőt a Castle és a Bones végre egymásra talált párosáról sem fogok hosszasan értekezni. Viszont az elmúlt hétre végre mindahány nagy amerikai csatorna felfedte, milyen újonccal szándékozik minket meglepni a következő szezonra, és akad közöttük, amelyekre igen csak kíváncsi vagyok.

1. Dracula
Viktoriánus korszak, kosztümös, természet felettis, drakulás, meyers-es, ígéretes showrunner névvel. Tehát több ok miatt is várólistás nálam.


2. Agents of S.H.I.E.L.D.
Marvel és Whedon rajongóként nem kérdéses, néznem kell. És még csak az sem zavar, hogy meglepő módon, Coulson ügynök mégis életben van.


3. Almost Human
J.J. Abrams neve, és Karl Urban (aki kicsit is otthon van a C&R fandomban, érti, hogy miért) az anti robot fanságem mellett is felkeltette a figyelmemet. Az előzetest nézve pedig még az ex-kiselejtezett android is kezdett szimpatikussá válni.


4. Sleepy Hollow
Misztikus nyomozós, remélhetőleg némi kosztümös hangulatossággal vegyítve. Plusz a Fejnélküli Lovas az Apokalipszis Négy Lovasának egyike... lehet ezt kihagyni? Nekem biztosan nem.


5. CW sorozatok
Igen, így gyűjtőben, mert ezek totálisan guilty pleasure kategóriásak, mégis, esz a fene, hogy belekukkantsak mindegyikbe. Ráadásul már így is túl sok időm szárad a csatorna lelkén, hiszen ott a Supernatural és a Hart of Dixie, a darára váró Arrow és a Beauty & the Beast, plusz egy fél évadnyi Vampire Diaries is.
Star Crossed - tényleg röhej, hogy beiskolázzák az idegeneket, de még mindig sóhajtozok egy jó kis Roswell feeling után.
The Originals - Klaus és tesókái? Előbb a VD-t kellene befejeznem.
The Tomorrow People - természetfeletti képességek rules.
The 100 - midseasonös, de Kass Morgan regénye alapján készült, így kötelező legalább belekukkantanom.

6. Sitcomok
Szintén gyűjtőben, mert úgy tűnik, ismét minden csatorna bepróbálkozik. Ám mivel vagy a humor vagy a nézetség nem stimmel az esetek túlnyomó többségében, több éve ragaszkodom ahhoz, hogy belenézek a pilotba, és meglátjuk mi lesz. Legutóbb így ragadtam le a Go on mellett. De hogy a nagy kínálatból melyiket várom igazán? Talán Bradley Whitford neve miatt a Trophy Wife-ot.