Jeaniene Frost - Devil To Pay

Fülszöveg: Blake Turnernek megvolt mindene, míg egy démon úgy nem döntött, letáborozik a lelkében. Attól kezdve folyamatos eszméletvesztések és holtestek közötti ébredések gyötrik szüntelen. Úgy gondolja, Elise az egyetlen, aki segíthet neki véget vetni ennek a rémálomnak. De olyan igazságtalan, hogy pont azelőtt szeret fülig bele a dögös vámpír lányba, mielőtt meg kell halnia...
Szép lassan kivégzem Frost novelláit, s meg kell állapítanom, a nő tud írni.
Lett légyen szó bármelyik szösszenetéről, kitűnően lekötnek, istenien szórakoztatnak, csak sajnálatosan... hát igen... rövidek. Tetszenek a sztorik, élvezem, hogy vendégszerepben mindig beköszönnek a nagy kedvencek - ezúttal Cat & Bones nyúlfarknyi két jelenetre, Mencheres egy csöppet több időre -, de legfőképp segítenek átvészelni a következő regényig hátralévő időt. No igen, ez a mondat tökéletesen tükrözi, mennyire is lettem rabja az írónő által teremtett világnak. Nagyon.
A történet a kevés lapszám ellenére is jól megírt, kerek egész. S bár többnyire ilyen esetben a jellemfejlődés kibontására nincs lehetőség, az írónő olyannak alkotta meg a két főszereplőt, hogy könnyen megkedvelhetőek, elfogadhatóak. A többieket pedig már jó ideje szeretem... szóval elfogult vagyok velük.
Blake hat hónapnyi szenvedés után megpróbál mindent, amit csak tud, hogy a haragos, vérszomjas démon dühöngésének véget vessen. Mivel képtelen teljesen uralkodni felette, elhatározza, öngyilkos lesz. Ekkor találkozik Elise-el, a visszavonultan élő vámpírral, aki miután megismeri a körülményeket, teremtője segítségét kéri. Ahogyan telnek a napok, Elise lassan kimerészkedik a csigaházából, Blake és közte szerelem szövődik, Mencheres meglepő és merész mentő ötlettel áll elő, és a csipetnyi Bones morgás sem marad el.
Élvezetes kis novella, de sajnálatosan rövidke. Ide nekem egy szép hosszú Frost regényt!

2011/54.
Ebook/ 15.
Paranormal/24.