Gena Showalter - Lord of the Vampires

Tartalom: Nicolai, a vámpírok ura híres férfiasságáról, ám a sors kegyetlen fintorából Delfina királyságban 'a sötét csábító' szexrabszolgává válik, megfosztva drága órájától és emlékeitől. Mindössze a szabadulás, és a bosszú vágya maradt neki. De van egy nő, aki segíthet...
Amikor a buja vámpír megidézi Jane Parkert, ő képtelen ellenállni. Lehengerli a sötét szexualitás, és beszippantja a férfi mágikus világa, amely számára minden, csak nem tündérmese. Nicolai megmentésével elveszítheti az egyetlen embert, akire valaha is vágyott...
Gena Showalter Alice Csodaországban ihletésű regényével indul útjára az az új sorozat, amelyben négy, különböző szerzők tollából született, egyazon kitalált világban játszódó történetet olvashatunk.
A főszerep négy királyi testvéré, akiket szüleik saját haláluk óráján igézet alá vontak. Most múltjukra nem emlékezve, egykori otthonoktól távol élnek, de a bosszú vágya kiolthatatlanul lángol bennük. Rá kell jönniük, mit rejt a feledés homálya, haza kell jutniuk, vissza kell szerezniük családjuk trónját, s meg kell menteniük leigázott népüket.
Nicolai, a legidősebb, egy kegyetlen királynő aljas boszorkány lányainak kéjsóvár vágyait kénytelen rabságában szolgálni. Gonosz igézettel nem csupán emlékeit, de szinte minden varázstehetségét is megkötötték. Csöppnyi megmaradt vámpír mágiáját arra használja, hogy kapcsolatot teremthessen az egyetlen olyan nővel, aki képes lehet őt megváltani.
Jane jó ideje szenved magányosan. Szerettei meghaltak egy végzetes autó balesetben, amelyben ő maga is súlyosan megsérült. Gyógyulása hosszú, fájdalmas, és nem maradéktalan. Furcsa érzéki álmok kísértik már egy ideje, amikor titokzatos könyvet lel ajtaja előtt napi edzéséről hazatérve. A lapok egy ismeretlen világba, és látszólag egy új testbe repítik.
A halottnak hitt ördögi nővér alakjában segít megszökni Nicolai-nak. De ez még csak a kezdet, további legyőzendő akadályok várnak rájuk menekülésük alatt. A megpróbáltatások közel hozzák őket egymáshoz, a sokáig rejtett emlékek lassan a felszínre törnek... de kérdéses, együtt maradhatnak-e örökké.
Az alapötlet nagyon tetszett. Mondhatom, hogy a csodás tündérmesékből és sötét rémálmokból kevert, erotikus szerelemmel megspékelt történet rabul ejtett. Élvezettel olvastam, de egyes rondaságoktól a hideg rázott már a leírás alapján is. A cselekmény fordulatos, jó sok ármány és intrika rejtőzött a háttérben. No és a mágia... oda voltam érte!
A főszereplőket közepes mértékben kedveltem. Tetszett, hogy az egykor élvhajhász Nicolai jelleme úgy változott meg, hogy nem vetkőzött ki magából, egyszerűen csak tovább lépett felelőtlen énjétől, miközben maradt igazi alfa hím. Jane szinte túl tökéletes volt, hisz micsoda megpróbáltatásokat viselt el, zokszó nélkül. Ha irigyebb lennék, utálnám, hogy ilyen jó és erős lélek, aki ráadásul még kap egy szexis, erős vámpírt is.
Amit nehezményezek, hogy bár Gena többi írása is tüzes, itt már-már túlságosan be voltak gerjedve a szerelmesek. Olyan érzésem volt, mintha egy idő után valamiféle körforgásba kerültem volna: kaland - szeretkezés - kaland - szeretkezés... ó, és persze Nicolai elmaradhatatlan 'Enyém' felkiáltásai. Azt hiszem, a testiség a románc rovására ment ezúttal.
Akik szeretik a paranormális erotikus meséket, és Gena stílusát, kár lenne, ha kihagynák ezt a regényt. Én mindenesetre kíváncsi vagyok, mit hoz majd a másik három testvér regénye.

2011/56.
Ebook/17.
Paranormal/26.