Simone Elkeles - Perfect Chemistry

Fülszöveg: A klasszikus, rossz csillagzat alatt született szerelmesek története új köntösben.
Amikor a középiskola utolsó évének első napján Brittany Ellis besétál a kémia terembe, fogalma sincs arról, hogy oly' körültekintően felépített tökéletes élete hamarosan összeomlik. Minden azzal kezdődik, hogy laborpartnerének Alex Fuentest, a város rossz hírű feléből származó bandatagot jelölik ki. S aztán úgy tűnik, minden veszélybe kerül, makulátlan hírneve, fiújával való kapcsolata, és féltve őrzött titka, hogy családja minden, csak nem hibátlan.
Alex igazi rossz fiú, és még büszke is rá. Így amikor barátai fogadást ajánlanak, hogy frissen kapott tanulótársát vajon el tudja-e csábítani, egy pillanatig sem habozik. Ám Alex hamarosan ráébred, hogy Brittany nem csak egy kirakat baba, hanem valódi ember, valós problémákkal. S hirtelen az önteltségben megkötött fogadás sokkal többé válik.
A Könyvmolyképző Kiadó őszi megjelenési tervei között láttam meg a könyvet, és a fülszöveg alapján igazán remek regényt sejtettem. Elcsábultam, s nem halogathattam az elolvasását. És ó, mennyire imádtam!
A tiltott szerelem örök visszatérő téma a romantikus irodalomban, a 'mindent legyőz az őszinte érzelem' régóta kedvence a reményre vágyó álmodozóknak. Nekem is, ráadásul szeretem a kevert főszereplő párokat, amelyekből sajnos még elég kevéshez volt csak szerencsém. Pedig mennyire kedveltem Cam (Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém), Amun (Gena Showalter: The Darkest Secret) vagy épp Brock (Lara Adrian: Taken By Midnight) karakterét! Hát itt volt az ideje egy mexikói származású srácot is megismernem.
"We're actors in our lives, pretendin' to be who we want people to think we are."
Britt az amerikai tinédzserek igazi poszterlánya. Gazdag, gyönyörű szőkeség, az iskola vezető pomponlánya, aki természetesen a focicsapat kapitányának barátnője, ráadásul okos, határozott továbbtanulási álmokkal. Egyszerűen minden tökéletesnek tűnik az életében... a hangsúly a tűniken van. A valóságban megvannak a maga kétségei, gondjai, példának okáért ott az általa imádott sérült testvére.
Alex nem is állhatna távolabb az amerikai tinédzserek poszterfiúságától. Mexikói származású bandatag. Látszólag az egyik legbalhésabb, legkeményebb srác, aki csak betette a lábát a Fairfield Gimibe. Látszólag, mert lelke mélyén szeretne kitörni a szegénységből, a saját és családja életét veszélyeztető bűnszövetkezetből, sőt szívesen tovább is tanulna.
És a végzős évben a keménykezű kémiatanárnő őket rendeli egymás mellé laborpartnernek. Tetszik, nem tetszik, kénytelenek elviselni egymást, mert a párosítás alól nincs kibúvó. S ahogyan elkezdik megismerni a másikat, az igazi valójukat, fokozatosan kialakul közöttük a vonzalom. Ám nem csak az előítéletekkel kell szembeszállniuk, ott az a szerencsétlen fogadás is. Valamint Alex apjának halála körüli rejtélyes homály is oszlani kezd, komoly veszélyt hozva magával.
Simone Elkeles elbűvölő stílusban írt meg egy magával ragadó, szenvedélyes sztorit arról, hogy érdemes a felszín alá tekinteni, mert igaz szerelem rejtőzhet az előítéletek és akadályok mögött. A könyv valódi érzelmi hullámvasút, alig akartam letenni. Drukkoltam, szomorkodtam, mosolyogtam, izgultam, gyászoltam... és szerettem minden egyes oldalt. A karakterek egyediek, őszinték és mélyek, olyannyira élők, hogy mit nem adnék, ha ismerhetném személyesen is őket. S ami a legjobban tetszett, hogy messze nem az a megszokott tini történet, hanem van benne minden, ami a mai hétköznapok velejárója. Káromkodások, drog, alkohol, ízlésesen visszafogottan ábrázolt szex... hogy csak néhány példát mondjak. Mégis, minden sötétség mellett árad belőle a remény, a szeretet.
Mi mást is írhatnék? Elkötelezett Elkeles rajongó lettem! Annyira magával ragadott a regény, hogy lelkesen megbocsátottam még azt is, hogy kénytelen voltam gyakorta rákattintani az online spanyol szótárra. Kitűnő volt, így a folytatást sem szabad kihagyni... sőt, ha az epilógus folytatódna, hát azt is szívesen kézbe venném.

2011/34.
Ebook/12.