Larissa Ione - Eternal Rider

Fülszöveg: A neve Ares és az emberiség sorsának súlya nyugszik a vállán. Ha a gonosz erői őt ledöntik, a világ is vele omlik. Mint az Apokaliszis Négy Lovasának egyike a halandóktól messze erősebb, de még ő is képtelen örökké a végzetével harcolni. Főleg, ha tulajdon testvére szervez összeesküvést ellene. Ám van még egy utolsó reménysugár. Cara Thornhart, aki oly módon áldott, amit az emberek nem képesek, vagy nem akarnak érteni. Ő a Lovas megmenekülésének vagy bukásának kulcsa.
Larissa Ione már a Demonica sorozatának záró darabjában felvezette az Apokalipszis Négy Lovasáról szóló szériáját. Még ott megtudtuk, hogy a seminus démonok egyetlen női képviselője azzal, hogy adottságával járványt bocsátott a vérfarkas társadalomra, nem csak ott okozott problémákat, de egy, még attól is fenyegetőbb bajnak nyitott utat. A Sin által generált fertőzés beteljesítette az Ítéletnapi jóslat első részletét. A Négy Lovas eddig a gonosz és a jó között egyensúlyozott, ám a prófécia által említett első pecsét feltörésével Pestis (Reseph), látszólag menthetetlenül, a gonosz oldalra állt, s nem által mindent megtenni, hogy testvéreit is magával rántsa. Első célpontja a Háborút megtestesítő Ares. Pecsétjének védelmező szerepe fatális véletlen folytán Carára, a vételen emberre, száll. Persze Cara adottsága - belső energiáját használva képes az állatokat gyógyítani - fontos szerepet játszik majd abban, hogy a halálosnak ígérkező küldetés végül boldog véget érhessen.
Mielőtt nekikezdtem a regénynek, felfrissítettem ködös emlékeimet a Lovasokról, hogy aztán olvasás közben rájöjjek, az írónő egy apró, de jelentős változtatástól eltekintve igyekezett követni a Jelenések könyvében leírtakat. Megvan a Négy Lovas színben stimmelő lovaikkal és megkísértésük is a megfelelő sorrendben következik, csak épp Éhínség (Limos) itt nőként jelenik meg, s hogy még egy csavar legyen benne, ő a Sátán menyasszonya is. Értékeltem, hogy a Bibliai ismereteket milyen nagyszerűen dolgozta bele az általa felépített világba.
Izgalmasnak ígérkezett a történet, s hozta is az elvárt fordulatokat, sőt meg is toldotta néhány váratlan meglepetéssel. Ilyen volt számomra a Pokol kutyáinak szerepe, no és maga Hádész feltűnése. Döbbenet, hogy ilyen rémisztő teremtményeket is képes volt úgy bemutatni Ione, hogy kedvem támadjon megdögönyözni egyiket másikat, különösen a még kölyöknek számító Halt, akivel Carának a legszorosabb lesz a kapcsolata. Kellemesnek találtam, hogy a már megismert szereplőket sem veszítettük teljesen szem elől, bekukkanthattunk a 'boldogan éltek, míg' részbe is illetve tevékenyen részt vesznek az Apokalipszis bekövetkeztének meggátlásában. Mégis, számomra valahogy lassan haladtak az események. Nem éreztem azt, hogy 'óóóó, most nem tudom letenni a könyvet', nem kapott el annyira a sodrása, hogy ne tudtam volna bármikor abbahagyni, majd minden gond nélkül újra felvenni a fonalat.
Viszont igazán tetszett maga az elképzelés és a főszereplők között kialakult kapocs, és naná, hogy izgatja a fantáziámat, hogyan alakulnak majd a dolgok. Kíváncsian várom Limos regényét, de talán még ettől is jobban várom, vajon találnak-e arra módot, hogy a gonosszá lett testvért megmentsék.
Ajánlom azoknak, akik szeretnének belekóstolni egy kissé sötét, de csábító világba.



2011/26.
Paranormal/17.