Lucy Score: Amit magunk mögött hagyunk


Lucian Rollinsnak két célja van: a bosszú, és hogy eltörölje azt a foltot, amelyet abuzív apja ejtett családja nevén. Élete éppolyan élre vasalt, mint személyre szabott öltönye, nincs benne helye kételynek és felesleges érzelmeknek. Kivéve, ha egy tűzrőlpattant kisvárosi könyvtárosról van szó…
Sloane Walton tökéletesen tudja, mi rejlik Lucian – csekély számú barátjának Luce, ellenségei tömegének Lucifer – ördögi szépségű vonásai mögött, elvégre együtt nőttek fel, amíg egy sötét titok el nem választotta őket. Valami azonban mégis a férfihoz vonzza, és amikor veszekedésük előjátékba csap át, egyikük sem bánja meg a történteket.
Sloane viszont családot akar, míg Luciannek esze ágában sincs továbbörökítenie magát, mivel jól tudja, hogy a tönkretett férfiak tönkretett nőket hagynak maguk után. Képtelen lenne ártani Sloane-nak, de képtelen elhagyni is őt. Egy dologra viszont képesnek kell lennie: megvédeni szerelmét bármi áron.

moly goodreadswebshop

Sorozat: Knockemout 3.
Kiadó: Pioneer Books
Fordító: Bótyik Bettina Zora
ISBN: 9786156644213
696 oldal

„Van olyan, amin sosem leszünk túl. Van olyan, amit sosem fedünk fel…”
A történetekhez passzoló virágokkal díszített, kellemes pasztellszínekben pompázó Knockemout trilógia nem egyszerűen levett a lábamról, hanem jött, megszállta és gyarmatosította könyvmoly szívem egy jókora darabját. Mi sem ékesebb bizonyíték erre, mint a sokadik újra olvasás, amit pár hete végre teljes egészében magyar nyelven tehettem meg, hisz immár mindhárom kötet megjelent a Pioneer Books gondozásában, Bótyik Bettina Zora fordításában. Ráadásul nagy örömömre valamennyi hazai kiadás tartalmazza az angolul csak online elérhető bónusz epilógusokat.
Gondolom, világos, hogy nem is olyan kis mértékben elfogult vagyok Lucy Score észak-Virginia egyik kitalált kisvárosában játszódó jelenkori románc sorozata kapcsán. Tudom, hogy vannak, akik szerint csöppet túlírt, helyenként kissé irreális vagy épp itt-ott ’tán túl cukormázas, de számomra olyan, mint egy megnyugtató, melengető, boldog ölelés. Imádom! Hogy is ne tenném, hisz mindegyik darabban ott a humor, az édes és szenvedélyes románc, az izgalmat szolgáltató nyomozás, valamint a nagyszerű barátokságok. A főszereplők túl vannak már a harmincon, közel sem tökéletesek, de nagyon is szerethetőek. A mellékszereplők pedig… lökött, bohókás, színes egy bagázs.
„… az élet legnagyobb kincseit akkor találod meg, amikor elfogadod a káoszt.”
A trilógia záró része, az Amit magunk mögött hagyunk a jóképű, rejtélyes üzletember, Lucian Rollins és a kisváros aprócska, de tűzrőlpattant könyvtárosa, Sloane Walton sztoriját meséli el váltott nézőpontban, a közös múltjukba visszatekintő fejezetekkel fűszerezve. Ők ketten tinikorukban szomszédokból barátokká váltak, akik közt ott bimbózott az ifjonti vonzalom, ám egy borzalmas éjjel mindent tönkretett. Majd a megbántottság, neheztelés és harag az évek alatt csípős ellenségeskedésbe fordult közöttük. Közel két évtizedig alig találkoztak, s ha mégis, vasvilla szemeket meregettek egymásra és indulatos szócsatákat vívtak. Csakhogy amikor az élet – barátaik boldogságra találása, a kisvárost felbolydító bűnesetek és a lány édesapjának betegsége – egyre gyakrabban kényszerítették őket egymás társaságába, mind világosabb lett, hogy a gyűlölet alatt még bizony ott parázslik az egykori szerelem, hiszen vitáik közben csak úgy pattogtak a perzselő szenvedély szikrái. S amikor Sloane elhatározta, hogy ideje megtalálnia saját párját, hogy végre családot alapíthasson, a robbanás csak idő kérdése volt.
„– Emlékeztél – jegyezte meg halkan. – Minden másodpercünkre emlékszem.”
Gördülékeny, olvasmányos, fantasztikusan szórakoztató, intenzív utazásra vitt ez a regény. Faltam minden sorát. Tetszett, hogy egy csomagban kaptam slow burn, ellenségekből szerelmesek és második esélyt kapott románcot. Szerettem benne a humort és értékeltem a nehéz témákat. Imádtam az érzelmi fejlődést és szinte megperzselt a lapokból áradó, izzó szenvedély. Nem utolsó sorban pedig kimondhatatlanul örültem, hogy a korábban megszeretett karakterek ennyire szerves részei maradtak a történetnek, és számos nagyszerű jelenettel színesítették az eseményeket. Egyik kedvencem, amikor Knox zöld arcfejtéssel rejtőzködött a bokorban, hogy videóra vegye a lánykérést, míg Nash telefonját hangszóróra kötve szolgáltatta az aláfestő zenét.
Egy szó, mint száz, ez a kötet, sőt, az egész trilógia hatalmas kedvencem lett. Csak ajánlani tudom.

04.02. - Angelika blogja
04.05. - Fanni's Library
04.08. - Kelly & Lupi olvas
04.11. - Pandalány olvas

Nyereményjáték:

Mostani blogturnénk minden állomásán a Knockemout sorozat valamely főszereplőjének családnevét kell összeállítanotok a közreadott, megkevert betűkből, majd beírni a rafflecopter megfelelő rubrikájába, méghozzá a keresztnévvel kiegészítve. A ráadás kérdés megválaszolásával pedig még tovább növelhetitek a nyerési esélyeteket! ;)
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
AAIOLSTV