P. Dangelico: Wrecking Ball – A romboló

Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő irányítója –, nincs választása. Elfogadja az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.
Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg, miután kiderült, hogy a felesége – mára már exfelesége – attól a pasastól terhes, akivel anno megcsalta. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába egy nőt. És fogalma sincs, melyik a nagyobb probléma: hogy megígérte, viselkedni fog, vagy az, hogy vonzódik hozzá.

Habár Paola Dangelico új név a hazai romantikus palettán, számomra egyáltalán nem ismeretlen. Majd’ minden regényét olvastam és szerettem, sőt, a Szeretni nehéz trilógiája számomra egyenesen szerelem volt első olvasatra. Ráadásul most nemrégiben, az első rész újrázása ugyancsak képes volt totálisan beszippantani és kitűnő hétvégi kikapcsolódást nyújtani, tehát csakis ajánlani tudom A Rombolót.
Az írónő stílusa szerintem igazán kellemes, némi humorral fűszerezett, gördülékeny és könnyed. A történet üteme leginkább a slow burn románcokat idézi, ám a harmincas éveikben járó, több viszontagságos évet maguk mögött tudó főszereplők esetén ez valahogy természetesnek tűnt. Teljesen érthetőnek találtam, hogy miután olyan csúnyán megégették magukat korábban, igen óvatosak kit hajlandóak bizalmukba és a szívükbe fogadni. Ugyanakkor szerencsére ez nem jelentette, hogy ne pattogtak volna közöttük a vonzalom szikrái, már persze a kezdeti első pillantásra utállak fázis után. S amikor végre engedtek a vágynak, és elcsattan az első csók… ó, imádtam!
„Ahogy megláttalak aznap, ahogy félelem nélkül bámultál vissza rám a hatalmas barna szemeiddel, úgy éreztem, mintha buldózer ment volna át rajtam. Belém romboltál.”
Valószínűleg azért, mert addigra már annyira kedveltem mind Camet, mind Calt. Hogy is tudtam volna nekik ellenállni? Hiszen Cam, annak ellenére, hogy az élete leginkább egy vonatszerencsétlenség helyszínére hasonlított az utóbbi években, olyan erős karakter, aki tisztában van a hibáival, de az értékeivel is. Tudja mit szeretne, és elég erős ahhoz, hogy ne érje be kevesebbel. Ráadásul néha előtör belőle némi pimasz szemtelenség. Cal pedig pont az a meggyötört, de elszánt főhős, aki minden bosszantó tuskósága ellenére képes rabul ejteni a szívemet. Mert a morcos, kissé antiszociális és őrülten dögös külső gondoskodó és felelősségteljes szívet takar. S igaz ugyan, hogy a szinte nem is létező gyerekkora viszontagságai, és a félrelépő exe miatt túl sokáig tartott neki mire fel tudott engedni, és belátta, mi, illetve leginkább ki kell neki a boldogsághoz, de apró, kedves gesztusaival addigra már rég pocsolyává olvasztott. Szóval nincs mit szépíteni, hatalmas drukkere lettem ennek a két, messze nem hibátlan, de nagyon őszinte szereplőnek. Imádtam, ahogyan a nem bírlak, de kénytelen vagyok téged elviselni lassan barátsággá alakult közöttük, majd a másikat védelmező, támaszt nyújtó barátság szinte észrevétlenül még többe fordult.
S bár a történet végét egy ici-picit kapkodósnak éreztem, főként a könyv első feléhez mérten, ez nem vont le az élvezetemből. Szerintem leginkább azért, mert a fő romantikus konfliktust annyira hihetőnek éreztem, annyira vérzett miatta a szívem, hogy iszonyatosan vágytam a boldog befejezésre. Talán csak akkor lehetett volna még jobb az egész, ha kaphattunk volna némi bepillantást Calvin gondolataiba, legalább ott, amikor ráébredt, hogy felül kell emelkednie a félelmein, mert cserébe végre nagyon boldog lehet.
De mindent összevetve így is őszintén mondhatom, csak ajánlani tudom minden jelenkori románc kedvelőnek. Akik pedig szeretik Elle Kennedy regényeit, s nem bánják, ha kissé idősebbek a főszereplők, némileg felnőttebb problémákkal, vagy épp, akiknek tetszett Mariana Zapata Szívvel a falnak című könyve, szerintem semmiképp ne hagyják ki ezt a darabot sem.

Kedvenc idézet:
„Vannak pillanatok az életben, mikor nincs már mi mögé bújni, és az ember igazi természete végre felszínre törhet. Az ember vagy tud élni ezekkel a pillanatokkal, vagy beletörődik, hogy a lehetőség örökre elveszett. Ezek a pillanatok formálják igazán az életedet.”

4 apró érdekesség:

➊ A regényben említett dalokat, valamint az írás közben ihletet adó zenék egy részét az írónő összeválogatta egy másfél órányi spotify lejátszási listára.
➋ A szerző honlapján olvasható egy rövid epilógus, amely Calvin nézőpontjában íródott, és a pár második házassági évfordulóján játszódik. Tehát még a könyvben szereplő utószó előtt érdemes megkukkantani.
➌ Az amerikai futballért annyira nem rajongó olvasóknak valószínűleg fel sem tűnik majd az az apróság, hogy Cal „a New York Titans kezdő irányítója”*. Hogy miért érdekes ez? Titans néven manapság a nashville-i Tennessee Titans csapatát emlegetjük, akik 1999-ben választották maguknak ezt a nevet. 1960-1962 között viszont valóban létezett egy new york-i Titans focicsapat, akiket ma már mindenki csak a New Jersey-i East Rutherfordban játszó Jetsként ismer, s akik 1968-ban nyerték meg a Super Bowlt. S hogy mi lehet a „másik New York-i foci csapat”, amelynek az egész DeSantis család elkötelezett szurkolója, mégsem hangzik el egyetlen egyszer sem a nevük a könyvben? Gyanítom a négyszeres Super Bowl győztes Giants.
➍ Bár a sorozat mindhárom kötete önállóan is olvasható, kerek, egész történetek, jó tudni, hogy a következő részek valamennyi főszereplője már itt, ebben a regényben feltűnik. A Sledgehammer lapjain Calvin jóbarátja és ügyvédje, Ethan, és Cam legjobb barátnője, a tűzről pattant Amber gabalyodnak egymásba. „Mondjuk az kicsit olyan lesz, mintha a káosz frigyle lépne az őrülettel…” A Bulldozerben pedig Cal lassacskán talpra álló húga, Amanda, lel boldogságra bátyja egyik csapattársa, a hátvéd Grant oldalán.

Könyvinfók:


P. Dangelico

moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Radosits Magdolna
ISBN: 9789634576808
376 oldal

Műfaj: jelenkori románc
Sorozat: Szeretni nehéz 1.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, Cam nézőpont

Ki? Camilla Ava Maria DeSantis (30) &
Calvin Reginald Shaw (33)

Hol? New York
Mikor? április → november
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? igen
07.18. - Könyvvilág
07.20. - Angelika blogja
07.21. - Betonka szerint a világ
07.22. - Hagyjatok, olvasok
07.23. - Hagyjatok, olvasok (e)
07.24. - Veronika’s Reader Feeder
07.25. - Sorok között
07.26. - Dreamworld (e)
07.27. - Fanni’s Library
07.28. - Deszy könyvajánlója

Nyereményjáték:

A turné minden állomásán egy-egy regény sportoló főhősének nevét találjátok, a feladat, hogy a rafflecopter megfelelő dobozában a regény címének és szerzője nevének megírása.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
Aiden Graves
a Rafflecopter giveaway