Blood Truth megjelenés napi J.R Ward facebook videó

Tegnap megjelent a Blood Truth című, negyedik Legacy kötet, amit J.R. Ward ismét egy órás élő facebook videóval ünnepelt meg. A jó kedélyű, szitokszavakkal és kutyusok miatti örömködéssel bőven megtűzdelt 63 perc alatt az írónő beszámolt néhány jövőbeni tervéről, és természetes pár olvasói kérdésre is válaszolt, ezúttal tartózkodva a spoilerektől.

Íme azok a hírek, amiket nekem sikerült elcsípnem:

✥ A 18. Fekete Tőr Testvériség regény borítóját várhatóan szeptember 13-án fogják leleplezni a Reader on the River eseményen, de magától értetődően azzal egyidőben a facebookon is megosztásra kerül. Klasszikus FTT történetre számíthatunk, ugyanakkor elképzelhető, hogy Syn könyve lesz az első a sorozat történetében, amely érzékeny tartalomra való figyelmeztetéssel kerül forgalomba.
A pusztító jóslata a The Sinner lapjain kézzelfoghatóvá válik, valamint kiderül, mi lett az Omegával. Devina mellett Lash feltűnésére ugyancsak számíthatunk.
Ismét megerősítést kapott, hogya hősnő, Jo Early, valóban Manny és Butch féltestvére. Mivel Warden szeptemberben kezdi a regény tényleges kidolgozását, még nem tudja, az átváltozást követően Jo bírja-e majd a napfényt, de van egy olyan érzése, hogy Butchhoz hasonlóan az övé is teljes átalakulás lesz.

✥ Lassiter regényére még várnunk kell, de biztosan érkezik. Ugyanakkor a novemberben megjelenő, 85 ezer szavasra sikerült Where Winter Finds You lapjain komoly szerep jut az angyalnak. Egyébként ebben a könyvben Revet szintén viszontláthatjuk.

✥ A nyugati büntető kolónián játszódó, ötödik Legacy regény, a The Jackal 2020 nyarának vége felé várható.

✥ Ugyanakkor jövőre új sorozattal is jelentkezik az írónő, amelynek kötetei azonnal Mass Market Paperback kiadásként kerülnek forgalomba. Ennek a szériának a középpontjában a Farkasok állnak majd. Az első rész kiadását november-december környékére várhatjuk.

✥ Az egyik olvasó rákérdezett, hogy vajon Saxton és Ruhn magukra tetováltatták-e egymás neveit. Wardennek tetszett az ötlet, hogy megmutassa a rajongóknak ezt az eseményt, mondjuk a havi hírlevelek egyikében. Azonban kifejtette, hogy erre valószínűleg csak jövőre kerülhet sor, hiszen addig megvan az elképzelés a tartalmakra, utána viszont hasonló pillanatokat bemutató apróbb jelenetek érkezhetnének.

✥ 2021-ben érkezhet egy új Beavatás típusú könyv. Részben teljesen új sztorit tartalmazna, részben naprakészebb karakter leírásokat, valamint a hírlevelekben szereplő apróságokat összerendezett formában, esetleg olvasói kérdésekre adott válaszokat.

✥ J.R. Ward kiadója dolgozik a korábban csak ekönyv formában megjelent Prisoner of Night papírkönyv kiadásán, s elképzelhető, hogy a nemrégiben RITA díjjal kitüntetett Dearest Ivie szintén sorra kerülhet a későbbiekben.

✥ Balthazarnak egészen biztosan lesz saját regénye, ahogyan s'Exnek és Ehricnek is. Luchas történetét szintén szeretné egyszer elmondani az írónő.

✥ Rhage apává válásával kapcsolatos olvasói kérdésre reagálva J.R. Ward elmondta, hogy foglalkoztatja az ötlet, hogy írjon egy öt kötetes sorozatot, amelyben az utódok párra találását láthatnánk valamikor a fő széria idővonala után ötven évvel. Mert lássuk be, nehéz lenne nagyszerűbb jelenetet elképzelni, mint amikor Nalla bemutatja a fiúját Z-nek. Az aggódókat pedig megnyugtatta, hogy bár mint nagyon tisztavérű vámpíroknak, nekik sem lesz egyszerű az átváltozásuk, mind az öten rendben átvészelik azt.