Facebook Q&A JRW módra

Pályafutása során itteni idő szerint ma hajnalban megtartotta J.R. Ward élete első facebookos kérdezz-felelekét. A Cardinals logós piros felsőben feszítő írónő láthatólag jól érezte magát. Olyannyira, hogy az utolsó percekben kiemelte, szívesen tartana még hasonlókat. A közel egy órás videó elején a fontosabb dátumok ismertetésére került sor. A dedikált The Savior rendeléseket február 18-án (hétfő) kezdődik majd felvenni, a szokásos éves nagy író olvasó találkozóra pedig április 6-án (szombaton) kerül majd sor Cincinnatiben. Ugyanakkor a 2020-as FTT regény címének bejelentésére nem kell addig várni, már most sor került a leleplezésre.

A 18. Fekete Tőr Testvériség regény címe The Sinner lesz.
✥ A főszereplőkről egyelőre nem kaptunk megerősített információt, ami viszont bizonyos, hogy a sztoriban komoly szerep jut majd a Banditáknak, Butchnak és Manny-nek, akárcsak Lassiternek. Sőt, a Bukott angyalok sorozat Eddie és Adrian karaktere is feltűnhet a színen, plusz Devinát is viszontlátjuk majd.
✥ Egy pillanatra visszatérve Butch-hoz: Ebben a könyvben beteljesül a prófécia, ám nem kell attól tartani, hogy ez egyben a zsaru eltűnését is jelentené.
✥ Mivel a Jo Early-vel (emlékeztetőül: Ő dr Manello testvére, aki a The Thief lapjain mintha közeledne az átváltozásához, amúgy pedig titkárnőként dolgozik, miközben egy vámpírvadász blogot ír. ) kapcsolatos kérdést úgy reagálta le JRW, hogy csak áprilisban mondhat többet, gyanús, hogy a The Sinner központi szereplője lesz, s akkor talán Syn lesz a főhős. Az egyik kommentelő később egyenesen rákérdezett, amire annyit mondott az írónő, ha erre reagálna, küldenék a nyugati büntető táborba (erről majd később).

De egyelőre vár ránk a The Savior.
✥ Ezzel kapcsolatban kérdezték, milyen volt Murhder történetét elmesélni miután annyi évig keringtek vele kapcsolatos gondolatok az írónő fejében. J.R. Ward elmondta, érzelmileg olyan volt ez számára, mint egy hazatérés. Bár már a sorozat utóbbi pár darabjára is roppant büszke volt, ez a rész különleges abból a szempontból, hogy visszavisz minket az eredethez, az alap Testvériség béli sztorikhoz.
✥ S mire számíthatunk még ebben a könyvben? Például egy nagyon megható John Matthew jelenetre, valamint Lassiterre és a Golden Globe átadóra. S ha már John, ismét rákérdeztek, kiderül-e majd, hogy ő Darius. Némi ötödölés-hatodolás után olvassátok, és kiderül válasszal lezárta a témát a szerző. Majd a videó utolsó kérdésével visszatértünk JM-hez, hisz újra érdeklődtek, beiktatják-e végre a Testvériségbe. Ezúttal határozott igen érkezett válaszként, megtoldva azzal, hogy milyen nagyonszerű lesz a könyv ezen részlete.
✥ A regény fülszövegéből egyébként világos, hogy Murhder egy emberi nőben leli meg a párját. De ez nem okoz majd gondot, kettejük boldogsága örökre szól. A magyarázat erre annyi, hogy míg az Őrző az egyensúly elkötelezett híve volt, addig Lassiter haláli nyugalommal hajlandó szavatolni a vámpírok mellé került emberek közel halhatatlanságát.

✥ Az augusztus végén érkező Blood Truth (Legacy 4.) eseményei a The Savior lapjain történtekből, rögtön azok után indulnak majd.
✥ A negyedik Legacy kötetet követően valószínűleg egy - talán négy részesre - tervezett új spinoff széria kötetei érkeznek majd minden ősszel, méghozzá a nyugati, büntető kolóniát helyezve a középpontba. Amúgy tudtátok, hogy Rhage-nek van egy féltestvére, Jackal, aki itt él?

✥ A kiadóval történt egyeztetés alapján lehet számítani további, a Testvériség világban játszódó novellákra e-book formátumban. Viszont 3-4 darab megjelenését követően a papírkönyvek kedvelőinek alkalmuk lesz novellagyűjteményként beszerezni ezeket. Ugyanakkor gondolkoznak a széria első néhány kötetének ismételt kiadásán, mert a szériaindító árai az egekbe ugrottak a később becsatlakozó olvasók általi keresettségük miatt.

✥ Az előzmény történetek felőli érdeklődésre reagálva Warden elmondta, úgy érzi lenne benne potenciál. Szerinte az első Testvér (akinek a Kriptában máig őrzik a koponyáját) sztorija roppant erőteljes lenne, illetve jó lenne Wrath szüleiről is mesélni. Ugyan még szó sincs kidolgozott tervekről, de amennyiben sor kerül az FTT világ ilyen kiterjesztésére bizonyosan rögtön papírkönyv alakban jelenek majd meg a történetek.

✥ S hogy a felnövekvő gyerekek történetére sor kerül-e majd valamikor? Warden nagyon szeretne ilyen sztorikat, mert például azt látni, amikor Nalla először hazaviszi a kedvesét bemutatni, hogy a srác találkozzon nem csupán az apukájával, de a bácsikáival is... na, az nagyon érdekes lenne.

✥ Többször elhangzott, hogy amíg ilyen lelkes az olvasótábor, s míg itt van közöttünk az írónő, nem kell tartani attól, hogy véget érne a sorozat, mert szerencsére ott él minden szereplő Warden fejében, s be nem áll a szájuk. A jelenlegi elképzelés az, hogy a történetek fókusza lassacskán
visszatér a harcosok közti testvériséghez, és feleik iránti szenvedélyes elkötelezettségükhöz.

Blay & Qhuinn kapcsán az írónő is úgy érzi, hogy lenne még mit mesélni róluk, de egyelőre semmi biztos nem hangzott el velük kapcsolatban. Igazából, amikor ők kerültek szóba előbb a kutyusok ugatása, majd egy szerencsétlen helyre pöckölt bogár teljesen eltérítette a beszélgetést.

s'Ex az írónő egyik kedvenc olyan szereplője, akinek a története még megírásra vár, azaz mindenképp várható az ő sztorija is.

✥ Igen, Selena újjászületett és az ő és Trez ismét egymásra találását szeretné megírni a szerzőnő, ám valószínűleg egy, a fősorozattól elkülönült, önálló kötetben.

✥ Felmerült a kérdés, Wellsie miért nem reinkarnálódhatott? Az ok egyszerű, a fiával szeretett volna maradni.

✚ Később J.R. Ward felolvasott egy részletet a The Saviorből. (S igen, az a bébi, akit megmentett Murhder, szerintem is John volt.)