Jeaniene Frost: Twice Tempted - Második ​kísértés

Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.
A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.
Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.

Elképesztően jó, hogy Jeanine Frost egyike azoknak a szerzőknek, akik regényeinek hazai megjelenése folytatódhatott egy új kiadó gondozásában! Igaz, hogy annyira imádom az egész Night Huntress világot, hogy minden kötet eredeti kiadása ott sorakozik a polcomon, mégis bármikor szívesen újrázok magyarul akármelyik kötettel. Persze tagadhatatlan, hogy nálam Cat & Bones kettőse az örök favorit, de azért a spinoff történetek sem sokkal maradnak el mögöttük. S miért is maradnának? Hiszen ugyanaz az olvasmányos stílus, ugyanaz a magával ragadó, vámpíros démonos, ghúlos, mágiával fűszerezett világ, a cselekmény mindig bőven tartogat izgalmakat és egy-két meglepő fordulatot, s mindezek tetejébe az ismerős szereplők feltűnése szintén garantált. Úgyhogy nagy örömmel vettem kézbe a négy részes Vlad mini széria második darabját is.
Szerencsére a fordítás újfent egészen rendben van. Egy-két szót leszámítva, csöppet sem zavart a magyarítás, őszintén élveztem a szöveget. Ráadásul az igazsághoz hozzátartozik, hogy azok sem valódi hibák, hiszen létező, használatban lévő kifejezések mind, csupán csak számomra tűnik picit furcsának, ha például az érzések nem szimplán hirtelen, hanem hirtelenül öntik el az ember lányát. Ami felett viszont nehezebb szemet hunynom, hogy bár a „sötétség hírhedt hercege” a főszereplő, a sorozat mégis Az éjszaka hercege néven fut. Hogy túl szőrszálhasogató lennék, hisz ez az angol tükörfordítása? Ja kérem, ha a kedvenceimről van szó ez, és a nehezen kordában tartható rajongólányos üzemmód az alap.
„Ha hozzámész egy sárkányhoz, akkor bizony meg kell szokni, hogy néha tüzet okád…”
Node, vissza a Második kísértéshez! Szuper volt, de az én szememben egy hajszállal elmaradt a tökéletestől, és nem, nem azért, mert megint belebegett a szerelmi háromszög lehetősége. Ami szerintem nagy pozitívum, hogy Vladunk mintha kezdene visszatalálni a korábban megismert kegyetlen önmagához (még ha olykor el is uralkodik rajta a cukormázas hősszerelmes), roppant sajnálatos viszont, hogy egy-két múltbéli villanást leszámítva nem volt alkalmunk a gondolatai közé tekinteni. Talán pont ezért imádtam annyira, amikor Leila végre bepillantást nyert Vlad valódi érzelmeibe. Remélem, kapunk majd még ilyet!
A cselekmény jó ütemű, akcióban és feszültségben gazdag volt, bár ismét picit lassabb kezdet után pörögtek fel igazán az események, kár, hogy a végső nagy összecsapás egy pindurit túl gyors lezárást kapott. Tulajdonképpen annyira vitt magával a történet, hogy szinte időm sem maradt mondjuk azon keseregni, hogy jó pár fejezeten keresztül nélkülözni voltam kénytelen Ősötétségét a színről. Annak azért örültem volna, ha Caték nem csupán egy villámlátogatás erejéig tűnnek fel, vagy ha Mencheres valamivel több szerepet kap. De tudom, ne legyek telhetetlen. Elvégre Leila és Vlad kapcsolata némi bukkanó után szépen alakult ebben a részben, s egészen szenvedélyes pillanatokból is bőven kijutott.
„… kés a hátban jobban fáj, ha egy barát fogja a markolatot.”
Még egy dolog van, amit én hatalmas pluszként értékelek, ám óvakodnék túl részletesen kifejteni, mivel kisebb spoilert jelentene. A lényeg: iszonyatosan tetszik, hogy az egy kötet egy nyomozás felállás helyett itt a majd’ hatszáz esztendős Sárkány sötét és küzdelmes múltja áll minden bonyodalmak hátterében. S naná, ha nem is ért totális meglepetésként a fő machinátor személye, azért felhördültem, amiért kisebb függővéggel zárult a regény. Ugyanakkor imádtam ezt a fordulatot, kedvemre van, hogy ennyire erős és kitartó ellenlábassal kell felvennie a harcot a főszereplőknek.
Mindent összevetve a pararománc rajongóinak kötelező darab.

Kedvenc idézet:
„Szeretet és gyűlölet, szenvedély és fájdalom, erő és megbocsátás, kétségbeesés és megbocsátás – ezek alkották az életet.”

Zenék a könyvben:

KC & the Sunshine Band - That's The Way ♪ ♫ ♬
Madonna - Material Girl ♪ ♫ ♬
Vanilla Ice - Ice Ice Baby ♪ ♫ ♬
The Police - Every Breath You Take ♪ ♫ ♬
✚ az írónő playlistje

Könyvinfók:


Jeaniene Frost

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Szebegyinszki Szilvia
ISBN: 9789634570844
336 oldal

Műfaj: paranormális romantika
Sorozat: Az éjszaka hercege 2.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, Leila nézőpontú

Ki? Vladislav Basarab Dracul / Vlad Tepes (~580) & Leila Dalton (25)
Hol? főként Románia
Mikor? május → június
Érzékiség? izzó
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? függővég
Önállóan olvasható? nem igazán
11.29. - Insane Life
11.30. - Sorok között
12.01. - Függővég (e)
12.02. - Angelika blogja
12.03. - Dreamworld (e)
12.04. - Deszy könyvajánlója
12.05. - Sorok között (e)
12.06. - Függővég
12.07. - Olvasónapló
12.08. - Dreamworld

Nyereményjáték:

Minden állomáson Az éjszaka hercege sorozattal kapcsolatos kérdéseket találtok, amelyekre a válaszokat a rafflecopter megfelelő soraiba kell beírnotok.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)
4. Hogy hívják Leila testvérét?
a Rafflecopter giveaway