Gena Showalter: The Darkest Surrender - Éjsötét játszmák

Strider, a Vereség démonának őrzője, sohasem veszíthet, hacsak nem akar pokoli kínokat szenvedni. Számára az élet győzelem vagy halál - amíg Kaia, a csábos hárpia, sarokba nem szorítja a megadás kísértésével.
Kaiának, akit népe Csalódásnak csúfol, az élete árán is el kell hoznia az első díjat a hárpiák világbajnokságáról, így nem tűrheti, hogy Strider összezavarja. Ám Stridernek is megvannak a maga tervei az első díjjal: el akarja lopni az isteni gyártmányú, ősi varázseszközt, mielőtt eldőlne, ki lesz a világbajnok. Ám ahogy egyre durvábbá válik a versengés, kiderül, hogy itt egyetlen díj számít: a szerelem, amelyben egyikük sem hitt...

Gena Showalter a paranormális-romantikus irodalom csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal megáldott férfiak, és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.
„Strider az ő kedvenc mérge, aminek máris függője…”
Évek óta követem a démonokat saját testükben őrző harcosok történetét, s bár olykor alacsonyabb hőfokra kapcsol a rajongásom, úja és újra visszatérek hozzájuk. Olyannyira, hogy ha kedvenc pararománcokról szól a diskurzus, a top5-ös listám egyik biztos részvevője Gena Showalter Alvilág urai sorozata. Nem meglepő hát, hogy Strider és Kaia történetét sem először vettem kézbe. Az angol nyelvű kiadásról írt gondolataimat ebben a bejegyzésben osztottam meg még 2011-ben, s a véleményem a magyar fordítást olvasva sem igen változott, így most csupán egy listán összefoglalom, szerintem miért érdemes időt szánni az Éjsötét játszmák bő ötszáz oldalára, illetve mi volt az, amitől én ráncoltam picit a nózimat.

✔ Hárpiáktól az angyalokon át az istenekig természetfeletti lények egész sorával találkozhatunk a lapokon.
✔ Ez a regény egyszerre szenvedélyes és akciódús - meg néhol picit tragikus -, no meg persze tartogat néhány meglepetést is.
✔ Aki élvezte a Kresley Cole által alkotott Halhatatlanok világában a Talizmán Kupát, annak a Hárpiák viadala sem fog csalódást okozni.
✔ A jól adagolt vicces beszólások és incselkedő perlekedések garantálnak pár mosolygós percet.
✔ Mindkét főszereplő igazán méretes egoval rendelkező személyiség, ám hibáikkal együtt roppant szerethetőek. Románcuk pedig hihető módon, lassan de biztosan bontakozik ki.
✔ A történet egyik szívmelengető üzenete, hogy a családot nem feltétlenül a vérségi kötelék teremti meg. A mély szeretet és tisztelet legalább olyan erős kapcsolatot jelenthet.
✔ Az átívelő cselekmény szálon sikerül végre jelentős előrelépést elérnie a csapatnak.
✔ Ugyan sem a Kane, sem a Paris mellékvonal nem kap túl nagy hangsúlyt, de izgalmasan megfűszerezi a regényt, és ügyesen alapozza meg mindkettejük saját sztoriját.
✔ Ebben a kötetben ismerhetjük meg a The Darkest Promise-ban, no meg Cameo életében fontos szerephez jutó Lazarust, aki Thüphon és egy gorgó leszármazottja.
✔ Szerintem megérdemel egy külön említést mind a lenyűgöző családfával büszkélkedhető William, mind a sztoikusnak tűnő angyalharcos, Zacharel.

✘ Vérzett a szívem Lazarusért, és a főnix adottságok alaposabb kihasználását vártam volna vele kapcsolatban.
✘ Annak ellenére, hogy a játékok fődíja a Szétválasztó Pálca volt, senki ne számítson össznépi Lord gyűlésre, a legtöbben közülük csupán pár pillanatra teszik tiszteletüket.

Zenék a könyvben:

Lustra - Scotty Doesn't Know ♪ ♫ ♬
Naughty by Nature - O.P.P. ♪ ♫ ♬

Könyvinfók:


Gena Showalter

moly
goodreads
Kiadó: Libri
Fordító: Sóvágó Katalin
ISBN: 9789634330059
516 oldal, kartonált

Műfaj: paranormális romantika
Sorozat: Az alvilág urai 8.
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű

Ki? Strider & Kaia Skyhawk
Hol? Alaszka, Róma és a menny
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? -
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? esetleg
04.24. – Angelika blogja
04.26.Kristina blogja
04.28.CBooks
04.30.Insane Life

Nyereményjáték:

Mostani játékunkban letesztelhetitek, mennyire ismeritek az Alvilág Urait és kedveseiket. Minden állomáson megadjuk egy-egy hősnő nevét, a Ti feladatotok pedig megírni, hogy melyik démont őrzi az a harcos, akiben ezek a nők megtalálták örök társukat.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.)
DANIKA
a Rafflecopter giveaway